Page 1 of 2

Blocks

Posted: Mon Dec 03, 2007 7:05 pm
by iTKEVAnAKKI
Julkaisin betan nyt jo, ku en jaksanut odottaa huomiseen. Valitettavasti karttoja ei ole riitävästi, koska en saannut ketään mukaan projektiin.

Bugeja:
Ukko jää joskus ihmeellisesti kiinni johonkin.
Kahdessa kartassa ei pääse maaliin, ja tästä olen todella pahoillani, mutta nyt en jaksa millään ruveta tekemään uusiksi.

Näppäimet pelissä:
Hiirellä ohjataan
R-rata alusta

Ja idoita saa lähettää aivan vapaasti! JA KARTTOJA!!!

http://servut.us/itkevanakki/Blocks/Blocks.zip

Re: Blocks

Posted: Mon Dec 03, 2007 8:50 pm
by Coolariko
Voisinhan minä tuolla stigmatorilla tehä niitä mappeja.Emmä ole ainakaan paljon pelejä tehny no. voisitko kertoa pelistäsi jotain? ois kiva jos pääsis tekeen mappeja.

Re: Blocks

Posted: Mon Dec 03, 2007 8:53 pm
by Awaclus
Voin tehdä, ei muutakaan tekemistä pahemmin ole. Mutta jos joku haluaa tulla tilalleni niin en pahastu.

Re: Blocks

Posted: Mon Dec 03, 2007 8:54 pm
by iTKEVAnAKKI
Coolariko wrote:Voisinhan minä tuolla stigmatorilla tehä niitä mappeja.Emmä ole ainakaan paljon pelejä tehny no. voisitko kertoa pelistäsi jotain? ois kiva jos pääsis tekeen mappeja.
Idea on yksinkertainen: Ukko voi liikkua 4 suuntaan ja vaihtaa suunta vain jos on seinässä kiinni.

Lähetän sulle PMnä paketin ja ohjeet :D

EDIT: lähetän molemmille...

Re: Blocks

Posted: Mon Dec 03, 2007 9:30 pm
by Awaclus
ahaa, siis Roadblocks-klooni. Tästä saa todella hyvän pelin jos tilesetit on tarpeeksi vaikeita. Ensimmäinen henkeni tuotos: HÄH se ei tullut. Pakkaan, kokeilen sitten. Toinen samalla kun tekemään alettiin. Ainiijoo mites nuo alotus ja lopetus merkitään? Teempä tään nyt sitten tekemällä minimapit nuista ja merkkaamalla. Ja tilen koko on ilmeisesti 40 pikseliä, tiedoksi kaikille muille jotka haluavat auttaa. Eikös tässä viestissä olekin toimiva monologi.

Re: Blocks

Posted: Mon Dec 03, 2007 9:39 pm
by iTKEVAnAKKI
En tiiä miks tuo ei toimi!? Ja et ollut laittanu lähtöä ja maalia :D
Uskon, että tulen pienentämään tilekokoa, että kartalle mahtuu enemmän tavaraa. JOTEN ÄLKÄÄ TEHKÖ RATOJA ENNEN KUIN OLEN LÄHETTÄNYT UUDEN TILESETIN!

Re: Blocks

Posted: Mon Dec 03, 2007 9:47 pm
by Awaclus
anteeksi uusi posti mutta foorumi mokoma ei salli neljää liitettä, eli nyt lähetän ykkösen minikartan .

Re: Blocks

Posted: Mon Dec 03, 2007 9:56 pm
by iTKEVAnAKKI
Nonii: Tehdään sittenkin niin, että kaikki saavat tehdä tähän ratoja.

"Karttojen pitäisi olla yhdellä tai kahdella tavalla läpäistäviä. Ja tietenkin mahdollisimman vaikeita :D Seinät pitää tehdä sillä punaisella tilellä(Tileset on Media\tileset.png) muita osia ei tarvitse täyttää.
Valmiin kartan voit lähettää vaikka tähän ketjuun :D Ja saat tehdä niin monta karttaa kuin haluat ;)

Niin ja kartan koko pitää olla 40*30 tileä. Media\pohja\pohja.til on valmis pohja. Data 1 on lähtö ja data 2 on maali Ja jos haluat jotain erikoisuuksia karttaan niin kysy onko mahdollista.

Näppäimet pelissä:
WASD-liikkuuminen
R-rata alusta

Ja kysy jos et ymmärää jotain! :D"

Noin neuvoin muitakin(Pari kohtaa poistettu tai muutettu)
Ja idoita saa lähettää aivan vapaasti!

http://servut.us/itkevanakki/Blocks/Blocks.zip

Ja anteeksi Chaosworm, että muutin tilesettiä. Joudut tekemään nyt radat uusiksi :D

Re: Blocks

Posted: Tue Dec 04, 2007 9:16 am
by Awaclus
Eipä minua haittaa :D, en niitä kunnolla jaksanutkaan miettiä.

Re: Blocks

Posted: Tue Dec 04, 2007 3:18 pm
by Coolariko
Hei! Mä en oikeen osaa tehä niitä ratoja vaikka en kyllä pelejäkään olen vain tämmönen 11v Nappula! :(
Mä en enää tee tätä Sorry.

Re: Blocks

Posted: Tue Dec 04, 2007 8:55 pm
by iTKEVAnAKKI
Olisi mukavaa jos jokainen jaksaisi/kerkeisi tehdä edes yhden radan. Tämän pidennetyn viikonlopun aion omistaa AAlle ja tälle pelille :D Mutta silti tarttisin apua.

Re: Blocks

Posted: Mon Dec 10, 2007 9:03 pm
by elmo123
Can't Load Object 'logo.png'. Onkos tullu unohdettua Media\-osuus?

Re: Blocks

Posted: Tue Dec 11, 2007 4:26 pm
by iTKEVAnAKKI
Siltä näytää :D Mutta en nyt korjaa, koska kohta laitan uuden radan-teko-beta-alfa-systeemin(:P). Siitä sitten voit testata.

Re: Blocks

Posted: Sat Dec 22, 2007 3:09 pm
by iTKEVAnAKKI
Nonii julkasin alfan/betan... Lukekaa ekasta viestistä. Peli epäonnistui vähän, mutta jukaisen sen kuitenkin.

Re: Blocks

Posted: Sat Dec 22, 2007 3:46 pm
by kaarle
Tuo juuttuminen häiritsee todella pahasti.

Muutenkin ohjaus voisi mielestäni olla nuolinäppäimillä. Tai tekisit että voisi valita ohjataanko hiirellä vai näppiksillä.
Peli tarvitsee myös jonkun tunnelmallisen musiikin.

Kyllä tästä jotain tulee jos vain jaksat kunnolla tehdä.

Re: Blocks

Posted: Sat Dec 22, 2007 4:14 pm
by valscion
Tuo juuttuminen on todellakin erittäin rasittavaa. Ohjaaminen nuolinäppäimilläkin olisi hyvä uudistus.

Voisit laittaa nuo niin, että kun radan 1 on vetänyt läpi, se menee automaattisesti rataan 2. Ettei tarvitsisi aina vaihtaa valikon kautta mappia, kun se valikkokaan ei ole numerojärjestyksessä.

VIHJE: Tee kartan numerot johtavilla nollilla, eli esim. Official Map 01, Official Map 02, jne. Ei menisi radat väärään järjestykseen listassa.

Re: Blocks

Posted: Sat Dec 22, 2007 4:36 pm
by iTKEVAnAKKI
OonSuomesta wrote:Tuo juuttuminen on todellakin erittäin rasittavaa. Ohjaaminen nuolinäppäimilläkin olisi hyvä uudistus.

Voisit laittaa nuo niin, että kun radan 1 on vetänyt läpi, se menee automaattisesti rataan 2. Ettei tarvitsisi aina vaihtaa valikon kautta mappia, kun se valikkokaan ei ole numerojärjestyksessä.

VIHJE: Tee kartan numerot johtavilla nollilla, eli esim. Official Map 01, Official Map 02, jne. Ei menisi radat väärään järjestykseen listassa.
Ongelma on vain siinä, etten ole keksinyt miten saan seuraavan rada jos radat ovat ihan erinnimisiä(esim. Offisial map1, mun rata 7, apinamaa 2 jne)
Ja tuo vihje ei ainakaan auttanut mulla :D
kaarle wrote:Tuo juuttuminen häiritsee todella pahasti.

Muutenkin ohjaus voisi mielestäni olla nuolinäppäimillä. Tai tekisit että voisi valita ohjataanko hiirellä vai näppiksillä.
Peli tarvitsee myös jonkun tunnelmallisen musiikin.

Kyllä tästä jotain tulee jos vain jaksat kunnolla tehdä.
Juuttumiselle en ole keksinyt muuta syytä kuin, että cbn törmäystarkistus bugittaa. Joo voin lisätä näppäimistö jutun :D niin se olikin alunperin. Ja musiikin unohdin, se tulee kohta...

Re: Blocks

Posted: Sat Dec 22, 2007 5:28 pm
by Koodiapina
iTKEVAnAKKI wrote:Ongelma on vain siinä, etten ole keksinyt miten saan seuraavan rada jos radat ovat ihan erinnimisiä(esim. Offisial map1, mun rata 7, apinamaa 2 jne)
Ymmärsinköhän oikein. Itse kokeilisin tällaista.

Code: Select all

dim rata$(3)
rata(1)="Official map 1"    ' nimet
rata(2)="mun rata 7"
rata(3)="apinamaa 2"
Sitten menet noi rata taulukot läpi vaan ja annat jonkun lausekkeen tunnistaa noi arvot.

Code: Select all

seuraavarata = 1
repeat
    text 0,0,rata(seuraavarata)     ' radan otsikko
    showmap(seuraavarata)          ' korvaa koodilla joka piirtää kartan. kartan nimi on "official map 1", mutta kartat näytetään numerojärjestyksessä
    if getkey() then seuraavarata + 1
    drawscreen
forever
jne. Taitaa olla purkkaa mut pitäis toimii...

Re: Blocks

Posted: Sat Dec 22, 2007 5:30 pm
by Guest
iTKEVAnAKKI wrote:Juuttumiselle en ole keksinyt muuta syytä kuin, että cbn törmäystarkistus bugittaa. Joo voin lisätä näppäimistö jutun :D niin se olikin alunperin. Ja musiikin unohdin, se tulee kohta...
Kannattaisi tehdä oma törmäystarkistus, koska tällaisenaan peliä ei jaksa pelata kymmentä sekuntia kauempaa... Suurin osa radoista on mahdotonta läpäistä kun palikka jää jumittamaan.

Re: Blocks

Posted: Sat Dec 22, 2007 5:33 pm
by iTKEVAnAKKI
Ongelma taitaa olla siinä, että oma koodini on vielä enemmän purkkaa. Joten tuota on aika vaikea ujuttaa sinne väliin. Tai ainakin nyt se tuntuu siltä(väsyttää)... Katotaan huomenna kun aivot toimii paremmin :D

Ja tohon ylempään: Joo oon miettinyt miten sen voisi tehdä, mutta katotaan sitäkin huomenna. Mutta yleensä, jos ukko jumittaa, kun painaa vain samaan suuntaan, niin ukko jatkaa matkaa.