Space Soldier: Attack

Jaa meneillään olevat projektisi tai valmiit pelit muun yhteisön kanssa täällä.
Post Reply
Jirppax
Newcomer
Posts: 8
Joined: Fri Oct 24, 2014 10:47 am

Space Soldier: Attack

Post by Jirppax » Fri May 15, 2015 10:56 pm

Hyvää perjantai-iltaa tännekin.

Aloittelinpa tästä ajankuluksi ja lisäykeksi minuun yksiin moniin ikuisuusprojekteihin jotka valmistuvat, jos valmistuvat tällaisen pienen peliprojektin, jonka sain tänään viimeisteltyä Pre Alpha-vaiheeseen, jossa perusidea on jo valmis. Tarkoitus olisi saada tehtyä pelistä monipuolisempi ja haastavampi ja parempi ajantappaja. Ideana on puolustaa tukikohtaa/selustaa vihollisilta, jotka virtaavat avaruuden syövereistä pahat mielessään.

Ehdotuksia/toiveita saa pistää tulemaan ja niitä otetaan vastaan. Muutenkin palautetta otetaan vastaan.

Kuvakaappaus pelistä:
Image
Attachments
Space Soldier.rar
(717.74 KiB) Downloaded 267 times
Last edited by Jirppax on Thu Dec 31, 2015 2:36 am, edited 1 time in total.

Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Space Soldier[Pre-Alpha]

Post by Awaclus » Sat May 16, 2015 2:11 am

Pelkän kuvakaappauksen perusteella tuli mieleen sellainen palaute, että graafista käyttöliittymää olisi superhelppo parantaa seuraavilla tavoilla:

- Pelaajalle ei tarvitse kertoa pelin kontrolleja koko ajan; kun ne on noin simppelit ja intuitiiviset, niin niitä ei välttämättä tarvitse kertoa ollenkaan paitsi varmuuden varalta jossain readmessa. Joka tapauksessa ne olisi hyvä saada pois tuosta näytöltä.
- FPS:ää ei välttämättä myöskään tarvitse näyttää ollenkaan, mutta jos haluaa, niin sen voi sijoittaa johonkin toiseen kulmaan.
- Jäljelle jäävän informaation voisi värikoodata: esim. base health punaisella tai vihreällä, bullets keltaisella ja fuel sinisellä.

Tällä tavoin toteutettuna pelaaja saa tarvitsemansa tiedon pelitilanteesta mahdollisimman vähällä vaivalla.

User avatar
CCE
Artist
Artist
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:53 pm

Re: Space Soldier[Pre-Alpha]

Post by CCE » Sun May 17, 2015 10:45 pm

Lupaava peli!

Tosin ehkä liian helpohko, vihollistahti voisi kiihtyä nopeammin. Ehdottaisin myös että alus liikkuisi vauhdikkaammin ja vihollisia tulisi alussa enemmän, näin pelaaja pääsisi heti mukaan meininkiin.

FPS oli koneellani noin 47, piirrätkö kenties taustan tähdet Dot-komennolla? Tällöin lienee järkevää lukita ruutupuskuri Lock() -komennolla ennen pisteiden piirtoa, ja avata se Unlock() komennolla kun kaikki pisteet on piirretty.

Plussaa peliäänistä ja taustahuminasta, ne tuovat mukaan välitöntä interaktiivisutta!

Jirppax
Newcomer
Posts: 8
Joined: Fri Oct 24, 2014 10:47 am

Re: Space Soldier[Pre-Alpha]

Post by Jirppax » Thu Dec 31, 2015 2:19 am

Väli-infoa: Peli on ollut jäissä nyt pitemmän aikaan. Sorsakin on hävinnyt menojaan. En kuitenkaan lannistunut, aloitin tänään tekemään peliä alusta ja tarkoitus olisi saada nyt perusmekanismit toimimaan.

Kiitos myös kaikille palautteesta. Käyttöliittymää tullaan ehdottomasti yksinkertaistamaan. Häiritsi minua, itse tekijääkin jo julkaistessa, mutta en vaivautunut poistamaan.

Post Reply