Seikkaile Sergein kanssa

Jaa meneillään olevat projektisi tai valmiit pelit muun yhteisön kanssa täällä.
Post Reply
User avatar
atomimalli
Moderator
Moderator
Posts: 227
Joined: Wed Aug 29, 2007 3:55 pm

Seikkaile Sergein kanssa

Post by atomimalli » Mon Jul 18, 2011 12:34 pm

Ensiksi niille, jotka eivät tunne Masa Mainiota: http://www.youtube.com/watch?v=6Cqw4NjeVlU
Masa Mainio on legendaarinen peli monen meidän nuoruudesta. Ikävä kyllä sen nettisivut, joilta olisi voinut ladata lisää sisältöä, menivät liian pian kiinni ja peleihin jäi ikäviä aukkoja. Suljettuja teitä ja keskeneräisiä tarinoita. Tämä pitäisi paikata jotenkin.

Niimpä eilen illalla pistettiin käyntiin yhteisöprojekti, jonka tarkoituksena on luoda uudestaan rakenna autoja Masa Mainion kanssa. Projekti ei tietenkään ole täysi kopio, vaan yhteisö luo uuden tarinan, uudet henkilöt ja uuden pelin. Kuka tahansa saa osallistua tarinan kehitykseen, piirtämiseen ja ohjelmointiin. Tällä hetkellä ollaan suunnitteluvaiheessa ja tuhertajista ja kirjoittajista on tarvetta.
Suotavaa olisi että Masa Mainio on tuttu ja osaa käyttää Painttia.
Jos pitää jostain ideasta niin siihen voi panostaa vaikka piirtämällä. Pelin muotoutuminen tapahtuu siten että tylsiin ideoihin ei panosteta ja niin pelistä tulee paras.
Minkä tahansa tasoinen luonnos on sallittu. Kiinnostuneet voivat sitten kehittää niitä eteenpäin kohti lopullista.

Eli kaikki joukolla tuhertamaan sinne sisältöä.

Siis tänne: https://github.com/tuhoojabotti/Seikkai ... anssa/wiki

Tarkoitus olisi saada mukaan mahdollisimman paljon porukkaa että saadaan paljon sisältöä eikä homma jää yksittäisten harteille. Kannattaa levittää tietoa.

Kuvaa tulee sitten kun joku piirtää. Jottei näytön puutteesta ole valittamista, niin voi katsoa wikin muokkaushistoriaa. Minä, i-point, wing, sly ja viltzu ollaan urakoitu siellä tähän mennessä.
Last edited by atomimalli on Mon Jul 18, 2011 3:05 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Sly_Jack0
Devoted Member
Posts: 612
Joined: Mon Dec 10, 2007 9:25 am

Re: Seikkaile Sergein kanssa

Post by Sly_Jack0 » Mon Jul 18, 2011 1:56 pm

Kehitystyökalut @ Wiki wrote:Joku editori jolla piirtää liikuttavat alueet (tiet sun muut) kuvan päälle.
Tätähän varten voisi vain luoda joka alueesta törmäyskuvan, jossa olisi tietyllä värillä liikuttavat alueet ja jollain muulla ei-liikuttavat. Mielestäni sen kummempaa editoria ei tarvita.

Piti kommentoida tätä tänne, kun ei voi GitHubissa laittaa kommentteja wikiin.

User avatar
atomimalli
Moderator
Moderator
Posts: 227
Joined: Wed Aug 29, 2007 3:55 pm

Re: Seikkaile Sergein kanssa

Post by atomimalli » Mon Jul 18, 2011 2:04 pm

Sekin kelpaa mutta ajattelin että olisi kiva napsutella pisteitä pitkin tietä ja se tekisi siitä samalla vaikka kartan jopa. Pointti oli että saisi helpommalla enempi dataa. Samalla datalla voisi tehdä kenties muita tielläliikkujia kun saa waypointit. Poliisi voisi olla jännä tai vaikka varkaat mitkä pitäisi saada kiinni. Siitä ei tulisi sitten pikselinnypläystä eikä ole vaaraa juuttua vikapikseleihin tien reunassa tai keskellä tietä.
Jos vedessä liikkuminen tulee niin siihen bitmappi on varmaan parempi. Tuolla editorilla voisi valita erilaisia tien leveyksiä ja ominaisuuksia helposti.
Last edited by atomimalli on Mon Jul 18, 2011 2:08 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Sly_Jack0
Devoted Member
Posts: 612
Joined: Mon Dec 10, 2007 9:25 am

Re: Seikkaile Sergein kanssa

Post by Sly_Jack0 » Mon Jul 18, 2011 2:07 pm

No mutta jos kuvat joutuu kuitenkin piirtämään, niin samalla tekee sen maskikuvan. Esim jos tekee Gimpillä tai Photarilla tiet eri tasolle, niin voi helposti valita tien ja täyttää sen maskikuvaan.

User avatar
atomimalli
Moderator
Moderator
Posts: 227
Joined: Wed Aug 29, 2007 3:55 pm

Re: Seikkaile Sergein kanssa

Post by atomimalli » Mon Jul 18, 2011 2:13 pm

Kyllä se on ihan mahdollista. Ei minusta vain niin elegantti ratkaisu. Bittikartasta hakeminen on sen verran hitaampaa että pitää ottaa merkittävät sijainnit erikseen ylös mutta silläkin pärjää. Kaikkihan riippuu projektiin osallistujista :p

Jos ensimmäinen kartta tulee maskeilla niin niille varmaan tulee tuki ensin. Ja jos se toimii tarpeeksi hyvin niin varmaan turha muuttaa

Post Reply