kuinka tehdä HI Score lista

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Post Reply
Nassi_Setä
Advanced Member
Posts: 281
Joined: Sat Jun 28, 2008 5:19 pm
Location: Hämeessä miä

kuinka tehdä HI Score lista

Post by Nassi_Setä »

moe
nyt kysynkin varmaan yhtä itsestään selvyyttä miten tehdä HI Score-lista?
Älkää luulko ihan noviseks oon koodannu jo kaks vuotta mut en oo ennen tarvinnu HI Scoreja kun ollaa kavereiden kaa pelattu yhel koneel(koulun)
\../(-_-)\../ <---klick MyBrute Image
Jotain evilii on tekeillä....
User avatar
Sami The Great
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:15 pm
Contact:

Re: kuinka tehdä HI Score lista

Post by Sami The Great »

Tee kaksi taulukkoa, joista toinen sisältää nimet ja toinen pisteet. Lataa taulukkoon For next lopissa tiedot tiedostosta. Ei pitäisi olla vaikeaa jos on koodaillut jo 2 v. Ja taulukosta sitten luet tiedot ja tulostat ne.
http://www.rockodilegames.com
CoolBasickin käyttäjä vuodesta 2004.
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: kuinka tehdä HI Score lista

Post by Koodiapina »

Itse olen tälleen toteuttanut: Pelaaja on saanut tuloksen, luetaan tiedostosta ennätykset taulukkoon, ja katsotaan mille sijalle pelaaja pääsisi, vai pääsisikö ollenkaan koko listalle. Sitten jos hän pääsee, työnnetään sillä sijalla äsken ollutta ja sitä huonompia ennätyksiä pykälä alaspäin (taulukossa), ja viimeinen poistetaan kokonaan. Sitten vain tulostetaan se.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.
Nassi_Setä
Advanced Member
Posts: 281
Joined: Sat Jun 28, 2008 5:19 pm
Location: Hämeessä miä

Re: kuinka tehdä HI Score lista

Post by Nassi_Setä »

mä en oo ennen tehny mitään taulukoiden kaa oon käyttäny aina tyyppejä......
\../(-_-)\../ <---klick MyBrute Image
Jotain evilii on tekeillä....
User avatar
vilQuri
Active Member
Posts: 239
Joined: Wed Aug 29, 2007 6:25 pm
Location: Turku

Re: kuinka tehdä HI Score lista

Post by vilQuri »

Tässä tälläinen pieni esimerkki Taulukoilla miten sen voi helposti toteuttaa:

Code: Select all

Dim Name(5) As String//Taulukko nimille.
Dim Score(5)//Taulukko pisteille.

For n=1 To 5
 Name(n)="Player "+n
 score(n)=100-n
Next n

For i=1 To 5
 AddText i+".  "+Name(i)+"  Score: "+Score(i)//Tulostetaan lista
Next i

DrawScreen
WaitKey
real noob

Re: kuinka tehdä HI Score lista

Post by real noob »

löysin ton koodi,hakua käyttämällä :D
mutten saa sitä toimimaan kunnolla
olen muokannut sitä niin että se kysyy pelaajan nimeä ja pisteetkin olen saanut,mutta siihen se tyssäsi
nimittäin sitten se syöltää 5 kertaa pelaajan nimen ja pisteet,muista pisteistä riippumatta
ja nyt kysyn että voisiiko joku kertoa miten tuo highscore listaoikein tehdään,en osaa käyttää taulukoita :?
Guest

Re: kuinka tehdä HI Score lista

Post by Guest »

sori tupla postaus
tässä olisi koodi:

Code: Select all

Dim Name(5) As String//Taulukko nimille.
Dim Score(5)//Taulukko pisteille.
Text 0,10,"anna nimesi"
Repeat
    m$=Input(">>")
    Text 0,20,m$
    DrawScreen
Until KeyHit(cbkeyreturn)

For n=1 To 5
Name(n)=m$
score(n)=0+pisteet
Next n

For i=1 To 5
AddText i+".  "+Name(i)+"  Score: "+Score(i)//Tulostetaan lista
Next i
Repeat 

DrawScreen
Forever
jos yhtään selventää
mkaue
Newcomer
Posts: 5
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:03 pm

Re: kuinka tehdä HI Score lista

Post by mkaue »

Itse olen tehnyt sen sillä tavalla, että olen luonut kaksi taulukkoa toiseen pelaajan nimi ja toiseen pisteet. Sitten pelin alkaessa olen lukenut tiedostosta taulukoihin pisteet ja nimet. Pelin ollessa päällä en ole highscore tiedostoa sörkkinyt vaan käyttänyt taulukojen tietoja ja muokannut niitä tarpeen mukaan. Sitten kun pelaaja lopettaa niin tallennan taas taulukon tiedot tekstitiedostoon odottamaan seuraavaa pelikertaa:)

Tässä joitain otteita highscoreistani yhdessä pelissä:

Code: Select all

     
   If FileSize("highscores.dat") = 0 Or FileExists("highscores.dat")=0  Then   //jos peliä ei ole ennen avattu eli siis highscore tiedostoa ei ole olemassa
    f=OpenToWrite("highscores.dat")
    For i = 1 To 10
       WriteLine f,0
       WriteLine f,"-empty-"
    Next i
   
    CloseFile f
EndIf 

/////////////////////////////////////////////////

    Dim scoret(10) // tähän tallennan highsxoret
    Dim scoret_nimet(10) As String 
            f = OpenToEdit("highscores.dat")
              For i = 1 To 10
                scoret(i) = Int(ReadLine(f))
                scoret_nimet(i) = ReadLine(f)
             Next i
          CloseFile f



//////////////////////////////////////////
//muutama funktio joilla käsittelin scoreja


Function SetHighscores(nimi$,pisteet)   //selailee taulukosta että yltääkö pisteet mihin väliin scoreissa
    
    
    If pisteet > scoret(10) Then 
        For i = 1 To 10
            If pisteet > scoret(i) Then 
                scoret(10) = 0
                For a = 9 To i Step -1
                    scoret(a+1) = scoret(a)
                    scoret_nimet(a+1) = scoret_nimet(a)
                Next a
                scoret(i) = pisteet
                scoret_nimet(i) = nimi
                Return 1
            EndIf 
            
       Next i
    EndIf 
    
 
            
       
                    
EndFunction

Function SaveHighScores()   //tallentaa pisteet 
    f = OpenToEdit ("highscores.dat")
    For i = 1 To 10
       WriteLine f,scoret(i)
       WriteLine f,scoret_nimet(i)
    Next i
    
    CloseFile f
Return 1
EndFunction 

Function ResetHighScores() //tyhjentää kaikki entiset pisteet ja tuhoaa highscore tiedoston 
    For i = 1 To 10
        scoret(i) = 0
        scoret_nimet(i)= "-empty-"
    Next i
    DeleteFile "highscores.dat"
Return 1
EndFunction 


joku

Re: kuinka tehdä HI Score lista

Post by joku »

ja kun jotku pisteet ja pääsee highscore listalle niin läpi käydään pisteet että jos on vähemmän niin luetaan sit seuraava ja niin edelleen?
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: kuinka tehdä HI Score lista

Post by temu92 »

http://cbkk.systec.fi/koodi.php?id=99

Itse olen käyttänyt ja hyväksi havainnut.
Post Reply