Input:iin tekstiä .txt tiedostosta?

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Post Reply
Tuntematon vieras

Input:iin tekstiä .txt tiedostosta?

Post by Tuntematon vieras » Mon Mar 24, 2008 11:00 pm

Eli otsikko kertoo kaiken. Eli tarvitsisin sellaisen koodi esimerkin, jossa input kenttään tulee teksti nappulaa painaessa jostakin .txt tiedostosta.
itse olen yrittänyt vaikka millä komennoilla, mutta en onnistunut.
Olisin kiitollinen jos joku nyt tai mahdollisimman äkkiä antaisi esimerkki koodin pätkän tosta.

User avatar
Harakka
Advanced Member
Posts: 430
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:08 pm
Location: Salo
Contact:

Re: Input:iin tekstiä .txt tiedostosta?

Post by Harakka » Mon Mar 24, 2008 11:20 pm

CB:n omaan inputtiin ei pysty lisäämään tekstiä muuten kuin näppäilemällä. Foorumilaiset ovat kuitenkin koodanneet monia vaihtoehtoisia input-funktiota, niillä saattaisi onnistua.
Peli piirtokomennoilla - voittaja, Virtuaalilemmikkipeli - voittaja,
Sukellusvenepeli - voittaja, Paras tileset - voittaja
Vaihtuva päähenkilö - voittaja, Autopeli - voittaja sekä
Hiirellä ohjattava peli - voittaja B)

Tuntematon vieras

Re: Input:iin tekstiä .txt tiedostosta?

Post by Tuntematon vieras » Tue Mar 25, 2008 4:04 pm

No olisiko sellaista mahdollisuutta, joka mielestäni olisi parempi, että inputtiin voisi copy/pastettaa tekstiä??
Kokeilin jo jotaa käyttöliittymän osia nimistä aihetta ja jotaa muuta, mutta niitä tiedostoja ei voinnut ladata koska niitä ei enaan ollut siellä, missä niiden pitäisi olla.
Joten toi copy/paste hommakin kyllä kavisi...

User avatar
Pie2
Member
Posts: 55
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:14 pm
Location: Porvoo

Re: Input:iin tekstiä .txt tiedostosta?

Post by Pie2 » Tue Mar 25, 2008 4:37 pm

Cbsdk:ssa on mukana funktio joka mahdollistaa leikepöydän käytön. Pyöräytin yksinkertaisen syöttöfunktion, koska coolbasicin oma ei soveltunut hommaan.

Tässä on koodi, mutta jotta se toimisi sinun on asennettava CBSDK.

Code: Select all

//tässä liitämme mukaan GetClipBoard()-funktion
Include "C:\Program Files\CoolBasic\SDK\include\cbAPI.cb"
//nämä kaksi liittyvät inputin kursoriin
Global _blink,_blinko

//PÄÄLOOPPI
Repeat
    
    Text 0,0,"ctrl+v liittää..." 
    //syöttö
    s$=Inputt(0,30,">",s)
    //jos käyttäjä painaa ctrl+v niin lisätään syötön loppuun leikepöytä
    If KeyDown(29) And KeyHit(47) Then s=s+getclipboardtext()

    //piirretään
    DrawScreen
Until KeyHit(28)

//kun käyttäjä painaa enteriä niin tulee ilmoitus
MakeError s
//ohjelma loppuu tähän









//yksinkertainen funktio joka hoitaa näppäimistösyötettä
Function inputt(x,y,msg$,s$)
    key=GetKey()
    If key=8 Then
        If Len(s)>0 Then s=Left(s,Len(s)-1)
    ElseIf key>31 Then
        s=s+Chr(key)
    EndIf
    //kursorin välke(tämän voisi toteuttaa timerin avulla)
    _blink=_blink-1
    If _blink<0 Then _blink=30:_blinko=Not _blinko
    
    //PIIRRETÄÄN
    Text x,y,msg+s
    If _blinko Then Text x,y,String(" ",Len(msg+s))+"|"
    //funktio palauttaa merkkijonon
    Return s
EndFunction
Since 24-March 05

Tuntematon vieras

Re: Input:iin tekstiä .txt tiedostosta?

Post by Tuntematon vieras » Tue Mar 25, 2008 10:33 pm

Nonii kiitoksia vinkistä nyt sain sen toimimaan.

Tuntematon vieras

Re: Input:iin tekstiä .txt tiedostosta?

Post by Tuntematon vieras » Wed Mar 26, 2008 8:52 pm

Ja sitten tuli lisää ongelmia:
Mun pitäisi sitten saada viellä tyhjennettyä tuo inputt tekstikenttä enterin painon jälkeen
mutta se ei tyhjene ja taas olen kokeillu itse useimmilla keinoilla mutta se ei vain tyhjene.
eli nyt tarvisin pikaista apua tähän kiitos.

User avatar
Pie2
Member
Posts: 55
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:14 pm
Location: Porvoo

Re: Input:iin tekstiä .txt tiedostosta?

Post by Pie2 » Wed Mar 26, 2008 10:59 pm

Tuntematon vieras wrote:Ja sitten tuli lisää ongelmia:
Mun pitäisi sitten saada viellä tyhjennettyä tuo inputt tekstikenttä enterin painon jälkeen
mutta se ei tyhjene ja taas olen kokeillu itse useimmilla keinoilla mutta se ei vain tyhjene.
eli nyt tarvisin pikaista apua tähän kiitos.
Alustat vain muuttujan... s=""
Since 24-March 05

Tuntematon vieras

Re: Input:iin tekstiä .txt tiedostosta?

Post by Tuntematon vieras » Thu Mar 27, 2008 6:30 pm

joo tämän ongelman sainkin jo korjattua.

Post Reply