Cb-ohjelman asennus

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Post Reply
TM

Cb-ohjelman asennus

Post by TM »

Olen väsännyt setup-pakettia Cool Basicilla tehdylle ohjelmalleni, mutta yhtä setup builderia lukuunottamatta kaikissa ilmenee sama ongelma: asennettu ohjelma käynnistyy aivan normaalisti jos sen käynnistää sen omasta kansiosta, mutta pikakuvakkeista käynnistettäessä ohjelma ilmoittaa erroria. Vika on siinä että ohjelma luulee kotikansioksi sitä kansiota jossa pikakuvake on. Ohjelma tarkistaa asennuskansion käskyllä "hakemisto$=CurrentDir()".
Koska vikaa tuskin voi olla kaikissa setup buildereissa, niin ilmeisesti teen jotain väärin tai sitten vika on Cool Basicissa. Osaisiko joku neuvoa?
Marcoder
Active Member
Posts: 120
Joined: Tue Aug 28, 2007 8:21 am

Re: Cb-ohjelman asennus

Post by Marcoder »

TM wrote:...niin ilmeisesti teen jotain väärin tai sitten vika on Cool Basicissa.
Veikkaisin ensimmäistä :mrgreen:

Anyway, jos teet ohjelmastasi asennuspaketin niin aika harva ohjelmaasi viitsii edes kokeilla ainakaan näillä foorumeilla.
Itse en asentele koneelleni mitään epämääräisiä virityksiä sillä aina tuppaa jäämään jotain skeidaa rekisteriin vaikka kuinka oikein asennuksen poistaisi.

CB:llä leikkiminen on puhdasta puuhastelua ja harrastustoimintaa ja muiden tekemiä pelejä vain kokeillaan kerran tai pari. Tämän takia monet vierastavat asennuspaketteja.
Toimita ohjelmasi mielummin zippinä tai rarrina niin sen kokeilu on helpompaa kun siitä pääsee helposti myös eroon.
TM

Re: Cb-ohjelman asennus

Post by TM »

Ohjelman käytölle on välttämätöntä että sen saa helposti käyntiin pikakuvakkeesta, joten kyllä setup-paketti on tässä tapauksessa paras ratkaisu. Tuo ongelma esiintyy mm. Inno Setup Compilerissa, vaikka käytän Setup Wizardia enkä sorki itse koodia. Jos CB ei vaadi tuon Currentdir()-käskyn vuoksi muuta, niin en kyllä ymmärrä miten tuollainen vika on mahdollinen.
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Cb-ohjelman asennus

Post by koodaaja »

Mutta setup-pakettia ei kannata käyttää ollenkaan, koska sen käyttö kestää ja se tosiaan modailee rekisteriä. Lisäksi itse olen yhtä tai kahta CB-peliä pelannut useamman kerran (poislukien uusien versioiden testaus). Tee pelin kansiosta .rar -paketti, jolloin ohjelman latauduttua ei tarvitse kuin tuplaklikata .exeä, joka näkyy suoraan paketin sisältölistasta - ei tarvetta pikakuvakkeelle.
mikeful
Moderator
Moderator
Posts: 523
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:36 pm
Location: Vaasa, Finalnd
Contact:

Re: Cb-ohjelman asennus

Post by mikeful »

Mihin tarvit tuota hakemisto-muuttujaa? Jos haet jotain tiedostoa CB:stä käsin ja jätät hakemiston pois, niin CB viittaa automaattisesti exen kansioon.
Pelejä: Pelasta puhe, Grinder
Muuta: Blogi, Twitter
Guest

Re: Cb-ohjelman asennus

Post by Guest »

mikeful wrote:Mihin tarvit tuota hakemisto-muuttujaa? Jos haet jotain tiedostoa CB:stä käsin ja jätät hakemiston pois, niin CB viittaa automaattisesti exen kansioon.
Kokeilin, mutta ei auta.
koodaaja wrote:Tee pelin kansiosta .rar -paketti, jolloin ohjelman latauduttua ei tarvitse kuin tuplaklikata .exeä, joka näkyy suoraan paketin sisältölistasta - ei tarvetta pikakuvakkeelle.
Se ei ole ratkaisu, koska haluan että ohjelman saa käyntiin esim. Windowsin alapalkista. setup-ohjelma sinänsä tekee kaiken oikein koska ohjelma käynnistyy pikakuvakkeesta aivan kuten pitääkin. Tässä vain ihmetyttää että miten ohjelma saa silloin currentdir() -käskyllä (ja myös ilman sitä) pikakuvakkeen osoitteen..?
iTKEVAnAKKI
Advanced Member
Posts: 335
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:55 pm
Location: Siellä jossain

Re: Cb-ohjelman asennus

Post by iTKEVAnAKKI »

Vieras wrote:Se ei ole ratkaisu, koska haluan että ohjelman saa käyntiin esim. Windowsin alapalkista.
Miks?! kun kukaan muu EI halua :D Vai ootko tekemässä itselles jotain hyötyohjelmaa?
Projektit:
Joku projekti meneillään... Mitähän siitäkin tulee ;)
M.R
Active Member
Posts: 102
Joined: Sat Dec 22, 2007 3:05 pm

Re: Cb-ohjelman asennus

Post by M.R »

Hankalaksi menee jos haluaa windowssin alapalkkiin mutta voisi yrittää tehdä batin joka määriteltäisiin asennus ohjelmassa itse ohjelmaksi.Ja kun batin suorittaa se kännistää itse ohjelman.Batin voi tehdä muistiolla.Kirjoittaa
vaan ohjelman nimen(ohjelman pitää olla samassa kansiossa) ja tallentaa sen seuraavasti:
Valitse tallennusmuota kohdasta kaikki tiedostot.
Kirjoita haluamasi tiedostonimi ja pane päätteeksi .bat.
Guest

Re: Cb-ohjelman asennus

Post by Guest »

Ok. Pitää kokeilla. Jostain syystä ainoa ohjelma jolla tuota ongelmaa ei esiinny on Clicteam Install Creator. En kylläkään tiedä mitä tuo ohjelma tekee eri tavalla kuin muut.
Marcoder
Active Member
Posts: 120
Joined: Tue Aug 28, 2007 8:21 am

Re: Cb-ohjelman asennus

Post by Marcoder »

Pikakuvakkeilla on ominaisuus "Startup directory" tai "Työkansio" tai jotain. Jos tuohon laittaa sen hakemiston jossa exe on niin eikö muka toimi? Silloin CurrentDir on juuri tuo hakemisto eikä siinä mitään battipurkkaa tarvita.

Ja uskoisit nyt vaan että kukaan ei halua asennella mitään CB-ohjelmia. Jos joku haluaa kuvakkeen käynnistä-valikkoon niin sen osaa jokainen itsekin tehdä.
TM

Re: Cb-ohjelman asennus

Post by TM »

Marcoder wrote:Pikakuvakkeilla on ominaisuus "Startup directory" tai "Työkansio" tai jotain. Jos tuohon laittaa sen hakemiston jossa exe on niin eikö muka toimi?
En tiedä, ehkä toimiikin, mutta jos käyttäjä asentaa ohjelman niin kyllä usko ohjelman toimivuuteen menee jo kättelyssä jos edes pikakuvakkeet eivät toimi ilman että pitää itse alkaa osoitteita muuttamaan.
Marcoder wrote:Ja uskoisit nyt vaan että kukaan ei halua asennella mitään CB-ohjelmia. Jos joku haluaa kuvakkeen käynnistä-valikkoon niin sen osaa jokainen itsekin tehdä.
Jos CB-ohjelmasta tekee exen niin kuka sen edes tietää millä ohjelma on tehty? Ja miksi ei haluaisi? Kun sanot "kukaan", tarkoitatko ihmisiä yleensä vai ainoastaan tämän foorumin kirjoittajia?
Pate5
Artist
Artist
Posts: 551
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:53 pm
Location: Vantaa

Re: Cb-ohjelman asennus

Post by Pate5 »

Marcoder wrote:Ja uskoisit nyt vaan että kukaan ei halua asennella mitään CB-ohjelmia. Jos joku haluaa kuvakkeen käynnistä-valikkoon niin sen osaa jokainen itsekin tehdä.
Jos CB-ohjelmasta tekee exen niin kuka sen edes tietää millä ohjelma on tehty? Ja miksi ei haluaisi? Kun sanot "kukaan", tarkoitatko ihmisiä yleensä vai ainoastaan tämän foorumin kirjoittajia?[/quote]

No yleensähän kukaan ei jaksa ruveta asentamaan mitään cb:llä tehtyjä peruspelejä tai ohjelmia. Tiedä nyt sitten mitä olet tekemässä. Kyllähän jonkun oikeasti hyödyllisen jaksaisikin ehkä asentaa.
CoolBasic henkilökuntaa
Graafikko
Guest

Re: Cb-ohjelman asennus

Post by Guest »

Pate5 wrote:Tiedä nyt sitten mitä olet tekemässä. Kyllähän jonkun oikeasti hyödyllisen jaksaisikin ehkä asentaa.
Ei ole kyseessä mikään kieli poskessa tehty peliviritelmä vaan ihan kunnolla tehty hyötyohjelma.
Post Reply