Page 2 of 2

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Posted: Thu Jul 16, 2015 5:16 pm
by Pettis
jusola wrote:Ongelma ei ole siinä sillä se toimii kolmannessa koodissa(erillinen ohjelma) ihan hyvin.
Onko kaikki kolme tiedostoa samassa hakemistossa?

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Posted: Tue Oct 20, 2015 7:51 am
by Jurpo
Voiko coolbasicilla jotenkin saada aikaan sen että kun koneen käynnistää niin ohjelma aukeaa automaattisesti? :ugeek:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Posted: Tue Oct 20, 2015 5:27 pm
by Latexi95
Jurpo wrote:Voiko coolbasicilla jotenkin saada aikaan sen että kun koneen käynnistää niin ohjelma aukeaa automaattisesti? :ugeek:
CB:ssä ei ole komentoa sellaiseen. Pystyt kuitenkin tekemään esimerkiksi .bat tiedoston ja suorittaa sen CB:llä (Execute komento) joka tekee kyseisen asian. Ohjelman asettaminen käynnistymään tietokoneen mukana vaatii järjestelmänvalvojan oikeuksia mikä pitää huomioida.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Posted: Thu Oct 22, 2015 10:57 pm
by Pettis
Latexi95 wrote:
Jurpo wrote:Voiko coolbasicilla jotenkin saada aikaan sen että kun koneen käynnistää niin ohjelma aukeaa automaattisesti? :ugeek:
CB:ssä ei ole komentoa sellaiseen. Pystyt kuitenkin tekemään esimerkiksi .bat tiedoston ja suorittaa sen CB:llä (Execute komento) joka tekee kyseisen asian. Ohjelman asettaminen käynnistymään tietokoneen mukana vaatii järjestelmänvalvojan oikeuksia mikä pitää huomioida.
Käyttöjärjestelmän hommahan tuon on joka tapauksessa. Ohjelmointikielessä on hyvin vaikea olla tukea tuolle, sillä se vaatii kuitenkin jonkinlaisen "asennuksen" käyttöjärjestelmään. Latexin esimerkki on hyvä. Windowsissa voi käyttää ajastuksia tms. järjestelmän taskeja tuon toteuttamiseen käynnistyksen yhteydessä.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Posted: Fri Dec 04, 2015 8:21 pm
by Koodari Urhea
Miten saisin tehtyä kaareutuvan viivan piirtokomennoilla?
EDIT:

Kiitos, tuo tapa toimii


Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Posted: Sat Dec 05, 2015 1:21 am
by Latexi95
Koodari Urhea wrote:Miten saisin tehtyä kaareutuvan viivan piirtokomennoilla?
Käytännössä monesta lyhyestä viivasta. Valmista piirtokomentoa tähän ei löydy, mutta ainakin joitain käyrien piirtofunktioita löytyy valmiina toteutuksina. Esimerkiksi tämä: http://www.cbrepository.com/codes/code/99/ Kaikki riippuu siitä millaisen käyrän haluat.

Optimointivinkkinä sellainen että, jos satut piirtämään useita viivoja yhteen putkeen, on nopeampaa piirtää, kun puskuri on lukittu (Lock ja Unlock komennot)

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Posted: Sun Dec 20, 2015 6:29 pm
by Koodari Urhea
Miten saisin tehtyä funktion, jolle annetaan kaksi lausetta ja se etsii ensimmäisen lauseen tiedostosta ja korvaa sen toisella?

'Lauseet" eivät oikeastaan ole lauseita, koska niissä ei ole pistettä perässä. Yksi "lause" on siis omalla rivillään.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Posted: Mon Dec 21, 2015 7:13 pm
by MrMonday
Koodari Urhea wrote:Miten saisin tehtyä funktion, jolle annetaan kaksi lausetta ja se etsii ensimmäisen lauseen tiedostosta ja korvaa sen toisella?

'Lauseet" eivät oikeastaan ole lauseita, koska niissä ei ole pistettä perässä. Yksi "lause" on siis omalla rivillään.
Coolbasicista löytyy jo valmiiksi funktio tuohon, katso manuaalista funktio "Replace".

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Posted: Mon Dec 21, 2015 11:27 pm
by Koodari Urhea
Sen pitäisi etsiä se tiedotosta.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Posted: Tue Dec 22, 2015 12:11 am
by Latexi95
Käytännössä sinun on luettava OpenToReadin avulla tiedosto merkkijonoksi/-jonoiksi ja niistä vaikka Replacen avulla muuttaa teksti ja kirjoittaa OpenToWriten avulla tiedosto kokonaan uusiksi. OpenToEditin avulla tiedoston pätkän muokkaaminen ei toimi ellei muutettava merkkijono satu olemaan saman pituinen kuin paikalle vaihdettava, muuten tiedoston loppuosaa joutuisi siirtämään (eli tekemään käytännössä saman kuin alkuun selitin) tiedoston keskelle ei vaan siis pysty lisäämään(tai poistamaan) tavaraa vaan tiedoston joutuu ainakin osittain kirjoittamaan uudestaan.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Posted: Sat Jan 09, 2016 11:01 pm
by Hene
Mikä mahtaa olla helpoin tapa järjestää luvut A, B, C ja D suuruusjärjestykseen?

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Posted: Thu Jan 14, 2016 3:22 am
by atomimalli
Pidemmille listoille on järkevämpiä vaihtoehtoja, mutta tuli mieleen tämmönen vertailuvaihtelu:

Code: Select all

a=6:b=123:c=93:d=-2

tmp1=min(a,b):b=max(a,b):a=tmp1 // järjestetään parit (a,b) ja (c,d) nyt pienin on joko a tai c ja suurin joko d tai b
tmp1=min(c,d):b=max(c,d):a=tmp1

tmp1=min(a,c):b=max(a,c):a=tmp1 // varmistetaan, että a on nyt pienin kaikista, jäljelle jää b,c,e
tmp1=min(b,d):b=max(b,d):a=tmp1 //d on nyt isoin, sillä se on valittu kahdesta isoimmasta

tmp1=min(b,c):b=max(b,c):a=tmp1 //järjestetään jäljelle jääneet b ja c

print a+",  "+b+", "+c+", "+d

Toivottavasti toimii.