Tyhmät kysymykset (I/2012)

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
MrMonday
Advanced Member
Posts: 377
Joined: Fri Oct 10, 2008 2:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by MrMonday » Mon Jun 03, 2013 8:49 am

temetin123 wrote:Muuten mahtava mutta mitä tarkoitat tuolla [tapa] kohdalla, tarkoitatko objektin törmäys tapaa???
Juurikin sitä :)
Manuaali wrote: 1 = Laatikkokosketus (oletus)
2 = Pallokosketus
3 = Pikselikosketus
Eli korvaat kohdan [tapa] haluamallasi arvolla (1,2 tai 3)

temetin123
Newcomer
Posts: 4
Joined: Sun Jun 02, 2013 9:52 am

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by temetin123 » Wed Jun 05, 2013 1:33 pm

En saanut toimimaan :( Peli toimii normaalisti mutta vaikka kosken ukolla taloa ei tapahdu mitään?

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by naputtelija » Wed Jun 05, 2013 2:40 pm

temetin123 wrote:En saanut toimimaan :( Peli toimii normaalisti mutta vaikka kosken ukolla taloa ei tapahdu mitään?
Lähetä tänne koodisi.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

MrMonday
Advanced Member
Posts: 377
Joined: Fri Oct 10, 2008 2:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by MrMonday » Wed Jun 05, 2013 7:31 pm

temetin123 wrote:En saanut toimimaan :( Peli toimii normaalisti mutta vaikka kosken ukolla taloa ei tapahdu mitään?
Ettei vain teksti jäisi objektien alle? Katso manuaalista komento nimeltä "DrawGame", se saattaa ratkaista ongelman.

Code: Select all

If ObjectsOverlap(ukko, talo, [tapa]) // Jos objekti 'ukko' on objektin 'talo' päällä, niin...
    DrawGame // Piirretään objektit ennen tekstiä, jolloin teksti jää objektien päälle.
    Text 0,0,"talo on lukossa" //...tulostetaan vasempaan ylänurkkaan (0,0) teksti "talo on lukossa"
Endif

hansuzu0000001
Newcomer
Posts: 8
Joined: Wed Nov 28, 2012 4:27 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by hansuzu0000001 » Sat Jun 08, 2013 10:02 am

Kun luon MakeImagella kuvan, jossa on useampi frame, niin miten saan piirrettyä muihin kun ensimmäiseen frameen?
Sellaista sattuu...

User avatar
Wingman
Devoted Member
Posts: 594
Joined: Tue Sep 30, 2008 4:30 pm
Location: Ruudun toisella puolella

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Wingman » Sat Jun 08, 2013 10:31 am

hansuzu0000001 wrote:Kun luon MakeImagella kuvan, jossa on useampi frame, niin miten saan piirrettyä muihin kun ensimmäiseen frameen?
Luodessasi kuvaa jossa on enemmän 'frameja', luot oikeasti kuvan joka on leveämpi kuin yksi frame. Toisin sanoen, muut framet ovat ensimmäisen framen oikealla puolella, eli piirtäessä lisäämällä piirtokoordinaatteihin framen leveyden verran lisää pääset seuraavaan frameen.

Joku muu saattaa selittää paremmin, koitanpa vielä sokkona koodailla

Code: Select all

// oletan että osaat sen kuvan kuitenkin luoda, olkoon tässä nyt vaikka 32x32 kuva jossa 4 framea
DrawToImage kuva
    // tässä piirretään ensimmäiseen frameen punainen ympyrä
    color 255,0,0
    circle 0,0,32
    // toiseen frameen piirretään keltainen ympyrä
    color 255,255,0
    circle 32,0,32 //huomaa x-koordinaatin muutos, se on ensimmäisen framen ulkopuolella
    // näin voidaan jatkaa jokaiseen frameen, piirrän nyt kaksi ympyrää lisää
    circle 64,0,32
    circle 96,0,32
DrawToScreen
Toivottavasti ei ole liian epäselvää :)
EDIT:

Nyt kun katselin manuaalia hieman niin huomaan etten taida olla käyttänyt makeimagen framet-parametria, joten en tarkkaan tiedä miten se toimii.. luultavasti olen itse tehnyt tällaisessa tilanteessa makeimagella 128x32 kuvan ja piirrellyt edellä esitetyn koodin mukaan, lopuksi käyttäen saveimagea ja loadimagea jotta saan kuvasta animoidun... noh, oletan että kun makeimagelle antaa parametreiksi 32 32 ja 4 niin saa ulos 128x32 kuvan joka on valmiiksi animoitu

- - - -

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by koodaaja » Sat Jun 08, 2013 4:57 pm

Itse törmäsin joskus myös ongelmaan ja hetken äimisteltyäni johtopäätökseni oli ja on että niihin piirtäminen on mahdotonta. Voit tehdä joko kuten Wingman ehdotti tai ehkä aavistuksen helpommin luoda kuvalle taulukon ja piirtää vain drawimage kuva(frame),x,y.

User avatar
legend
Advanced Member
Posts: 371
Joined: Wed Nov 18, 2009 9:06 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by legend » Sun Jun 09, 2013 12:15 pm

Matemaattinen ongelma (ei liity Coolbasiciin :cry: )
Minulla on suora, jonka taivutan neljäsosa ympyrän kehäksi. Ympyrän sääteen pituus tiedetään
Miten voin laskea suoralla olleen pisteen x-koordinaatin, kun se on ympyrän kehällä.

Kuva havainnollistaa asiaa. Vihreä viiva on suoran ja kehän puolivälissä. Kehän puoliväli ei kuitenkaan ole x-koordinaatistossa puolivälissä (punainen viiva).
Miten siis saan laskettua kehällä olevan pisteen (vihreän viivan) x-koordinaatin?

Ympyrän kaavasta ( r^2 = x^2 + y^2 ) ei tunnu olevan apua, sillä y-koordinaattia ei tiedetä.
Attachments
Testi.png
Testi.png (6.42 KiB) Viewed 5493 times

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by naputtelija » Sun Jun 09, 2013 5:40 pm

legend wrote:Matemaattinen ongelma (ei liity Coolbasiciin :cry: )
Minulla on suora, jonka taivutan neljäsosa ympyrän kehäksi. Ympyrän sääteen pituus tiedetään
Miten voin laskea suoralla olleen pisteen x-koordinaatin, kun se on ympyrän kehällä.

Kuva havainnollistaa asiaa. Vihreä viiva on suoran ja kehän puolivälissä. Kehän puoliväli ei kuitenkaan ole x-koordinaatistossa puolivälissä (punainen viiva).
Miten siis saan laskettua kehällä olevan pisteen (vihreän viivan) x-koordinaatin?

Ympyrän kaavasta ( r^2 = x^2 + y^2 ) ei tunnu olevan apua, sillä y-koordinaattia ei tiedetä.
Trig. Funktiot auttavat.
Jos siis piste on puolivälissä:
x=cos(315)*r+x0
Missä r on ympyrän säde ja x0 on ympyrän origon x-koordinaatti.

Origon x on taivutetun viivan ylemmän osan x-koordinaatti.

Mikäli piste on muualla kuin puolivälissä, sinun pitää muuttaa pisteen koordinaatti ensin asteluvuksi väliltä 270-360.
a=(x-x1/x2-x1)*90+270
Missä a on haluttu asteluku, x pisteen koordinaatti, x1 viivan alkukoordinaatti ja x2 viivan loppukoordinaatti.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1163
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Latexi95 » Mon Jun 10, 2013 2:00 am

legend wrote:Matemaattinen ongelma (ei liity Coolbasiciin :cry: )
Minulla on suora, jonka taivutan neljäsosa ympyrän kehäksi. Ympyrän sääteen pituus tiedetään
Miten voin laskea suoralla olleen pisteen x-koordinaatin, kun se on ympyrän kehällä.

Kuva havainnollistaa asiaa. Vihreä viiva on suoran ja kehän puolivälissä. Kehän puoliväli ei kuitenkaan ole x-koordinaatistossa puolivälissä (punainen viiva).
Miten siis saan laskettua kehällä olevan pisteen (vihreän viivan) x-koordinaatin?

Ympyrän kaavasta ( r^2 = x^2 + y^2 ) ei tunnu olevan apua, sillä y-koordinaattia ei tiedetä.
Kaaren pituuden (p) ja ympyrän säteen (r) avulla saadaan laskettua kehäkulma: a = p / r
ja kun kehäkulma tiedetään saadaan x-koordinaatti ihan kosinin avulla. x = r - cos(a)

Toivottavasti ymmärsin kysymyksen oikein.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by esa94 » Mon Jun 10, 2013 2:30 am

Mietitäänpä nyt vielä tekstuaalinen selitys:

Piste on janan puolivälissä. Janan puoliväli on (oikeassa yläkvadrantissa) 0°:n ja 90°:n välissä: Kulmassa 45°. Nyt kun käännetään kulma vasempaan yläkvadranttiin, se on 45°+90°=135°.

Tässä vaiheessa on hyvä muistaa, että pisteen x-koordinaatti on kosini ja y-koordinaatti sini. Täten x=cos 135°=-1/√2≈-0.707 ja y=sin 135°=1/√2≈0.707

User avatar
legend
Advanced Member
Posts: 371
Joined: Wed Nov 18, 2009 9:06 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by legend » Mon Jun 10, 2013 3:52 pm

En tullut ajatelleeksikaan kolmion avulla ratkaisemista.
Kiitos!

I_TOMx_I

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by I_TOMx_I » Wed Jun 12, 2013 8:34 am

Nyt kuulette tyhmän kysymyksen. Yritän ajaa jotain koodia ja tulee teksti The program could not be run because the previous run is still active. Please close the previous program and try again. Ymmärrän tekstin mutta miä nyt pitäisi tehdä??

User avatar
Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2938
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm
Location: Sulkava

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Awaclus » Wed Jun 12, 2013 12:38 pm

I_TOMx_I wrote:Nyt kuulette tyhmän kysymyksen. Yritän ajaa jotain koodia ja tulee teksti The program could not be run because the previous run is still active. Please close the previous program and try again. Ymmärrän tekstin mutta miä nyt pitäisi tehdä??
Ks. alueen toisiksi ylimmäinen viestiketju.
Every day I'm reshuffling.
[22:19] <@Grandi> Ha! Tiesin koko ajan, että Awaclus_ oli Awaclus. Hieno peitenimimerkki, mutta Grandia et huiputtanut.

I_TOMx_I

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by I_TOMx_I » Wed Jun 12, 2013 5:48 pm

Awaclus wrote:
I_TOMx_I wrote:Nyt kuulette tyhmän kysymyksen. Yritän ajaa jotain koodia ja tulee teksti The program could not be run because the previous run is still active. Please close the previous program and try again. Ymmärrän tekstin mutta miä nyt pitäisi tehdä??
Ks. alueen toisiksi ylimmäinen viestiketju.


Mulla ei oo Windows vistaa mulla on windows 7 niin mitäs sitten teen.

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by naputtelija » Wed Jun 12, 2013 5:54 pm

I_TOMx_I wrote:
Awaclus wrote:
I_TOMx_I wrote:Nyt kuulette tyhmän kysymyksen. Yritän ajaa jotain koodia ja tulee teksti The program could not be run because the previous run is still active. Please close the previous program and try again. Ymmärrän tekstin mutta miä nyt pitäisi tehdä??
Ks. alueen toisiksi ylimmäinen viestiketju.


Mulla ei oo Windows vistaa mulla on windows 7 niin mitäs sitten teen.
Lukisit nyt ensiksi selityksen loppuun.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

I_TOMx_I

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by I_TOMx_I » Wed Jun 12, 2013 5:58 pm

Eli edelliseen viestiin vielä. Mulla ei ole Windows Vistaa ja resurrssienhallinnasta ei löytynyt cbRun.exe:ä kummittelemasta. Ja palomuuri ei estä Cb:n toimintaa.Niin mikäs nyt neuvoksi.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1163
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Latexi95 » Wed Jun 12, 2013 6:03 pm

Samat ohjeet pätevät myös Win7 (ja Win8). Suosittelen uudelleen asentamaan CB:n jonnekkin muualle kuin Program Filesiin.

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by naputtelija » Thu Jun 13, 2013 6:43 pm

Latexi95 wrote:Samat ohjeet pätevät myös Win7 (ja Win8). Suosittelen uudelleen asentamaan CB:n jonnekkin muualle kuin Program Filesiin.
Tuo on kökkö ratkaisu. Kerroin tämän jo vähän aikaa sitten, mutta kannattaa cbEditorin ominaisuuksista valita suorita ohjelma järjestelmänvalvojana.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1163
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Latexi95 » Thu Jun 13, 2013 6:57 pm

naputtelija wrote: Tuo on kökkö ratkaisu. Kerroin tämän jo vähän aikaa sitten, mutta kannattaa cbEditorin ominaisuuksista valita suorita ohjelma järjestelmänvalvojana.
Mielestäni ratkaisuni on paljon parempi kuin aina järjestelmän valvojana suorittaminen. Ei tule aina inhottavaa oikeuksien kyselyä eikä uudelleen asentaminen kestä kuin 2min.

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests