Tyhmät kysymykset (I/2012)

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Locked
User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by naputtelija » Mon Sep 03, 2012 10:04 pm

LoolPoop wrote:ei toiminut ja se vika toistuu kaikissa harjoitus ohjelmissa.
mikäli olet tallentanut koodisi vaikkapa työpöydälle, koodi ei voi löytää medioita coolbasicin kansiosta vaan sinun pitää laittaa ne työpöytä/media kansioon. Mikäli ajat koodia tallentamatta sitä, varmista että coolbasicin media-kansiossa on kyseinen tiedosto.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

LoolPoop

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by LoolPoop » Tue Sep 04, 2012 7:48 pm

ei toiminut. Ja kaikki koodit ja materiaalit joita käytän ovat siinä Coolbasic kansiossa.

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by naputtelija » Wed Sep 05, 2012 12:20 am

Asenna coolbasic uudestaan. Sitten voisit kokeilla, onko sinulla kirjoitus-ja lukuoikeuksia coolbasic/media kansioon. Tämä siis toimii klikkaamalla ominaisuudet halutusta kansiosta ja asettamaan oikeudet-välilehdestä kaikki ruksit alhaalla päälle. (en muista tarkasti, kone paskana) sinuna kyllä antaisin täydet oikeudet koko program files-kansioon...
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
Wingman
Devoted Member
Posts: 594
Joined: Tue Sep 30, 2008 4:30 pm
Location: Ruudun toisella puolella

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Wingman » Wed Sep 05, 2012 12:34 am

program files -kansioon ei voi windowsin uudemmissa versioissa antaa täysiä oikeuksia, joten CB kannattaa asentaa johonkin muualle. Näin ainakin omien muistikuvien perusteella.
- - - -

Dimple
Active Member
Posts: 103
Joined: Wed Nov 17, 2010 6:43 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Dimple » Wed Sep 05, 2012 4:53 am

Itse kyllä asensin ihan oletuskansioon, mutta sitten pitää vain muistaa ajaa CB aina Järjestelmänvalvojana.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Latexi95 » Wed Sep 05, 2012 8:44 am

Dimple wrote:Itse kyllä asensin ihan oletuskansioon, mutta sitten pitää vain muistaa ajaa CB aina Järjestelmänvalvojana.
Joo, mutta juuri tämän välttämiseksi kannattaa asentaa CB jonnekkin muualle kuin Program Filesiin.

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by naputtelija » Wed Sep 05, 2012 9:09 am

Dimple wrote:Itse kyllä asensin ihan oletuskansioon, mutta sitten pitää vain muistaa ajaa CB aina Järjestelmänvalvojana.
Eipä. Ominaisuuksista ruksita aja järjvalvojana. Ei tarvi muistaa.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

LoolPoop

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by LoolPoop » Wed Sep 05, 2012 7:38 pm

Kiitos neuvoista. Ikävä kyllä mikään ei ole vielä auttanut. Olen kokeillut asentaa sen uudestaan,käynistää sen järjestelmä valvojana, asensin sen työpöydälle, kaikille kansioille annoin kaikki luvat jne. Huomasin aijemmin että jollain Englantia puhuvalla tyypillä oli sama ongelma mutta hän ei saanut ratkaistua sitä.

User avatar
Herra Siili
Advanced Member
Posts: 308
Joined: Tue Nov 25, 2008 9:06 pm
Location: Viitasaari, Keski-Suomi
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Herra Siili » Wed Sep 05, 2012 8:06 pm

Latexi95 wrote:
Dimple wrote:Itse kyllä asensin ihan oletuskansioon, mutta sitten pitää vain muistaa ajaa CB aina Järjestelmänvalvojana.
Joo, mutta juuri tämän välttämiseksi kannattaa asentaa CB jonnekkin muualle kuin Program Filesiin.
Vaihtoehtoisesti voi antaa itselleen kirjoitusoikeudet CoolBasicin kansioon.
a.k.a. Hedge

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by naputtelija » Wed Sep 05, 2012 8:47 pm

Käydään nyt kaikki läpi. Mä keksin yhden: aseta virusturvasi sallimaan kaikki coolbasiciin liittyvä. Asenna käyttis uudelleen? (tietenkin säilyttämällä kaikki tiedostosi)
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

LoolPoop

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by LoolPoop » Wed Sep 05, 2012 9:13 pm

Kokeilin sitä niin että suljin virusturvan ja palomuurin eikä toiminut ja laitoin myös poikkeuksen. Ja en aio asentaa käyttöjärjestelmää uudestaan koska se vie niin paljon aikaa.

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1042
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Pettis » Thu Sep 06, 2012 1:49 am

Kannattaa vaihtaa nimimerkki tai rekisteröityä (jollain järkevällä nimimerkillä). Meinasit juuri saada bannit spämmibottina.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
Ilkka
Active Member
Posts: 201
Joined: Mon Oct 08, 2007 8:01 am

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Ilkka » Thu Sep 27, 2012 8:14 pm

Yritän ladata testi.dat tiedostosta arvoja taulukkoon. Ongelmana on, että kun piirrän taulukkoa ruudulle, ohjelma tulostaa vain (1,1) kohdan arvon. Viittiskö joku jelppiä? Tarkotuksena saaha tuo 5x5 taulukko ruudulle, että se tulostaa jokasen numeron paikalle eri kirjaimen. Esim. joka ykkösen paikalle X kirjaimen.

Code: Select all

Const MapSizeX = 30
Const MapSizeY = 15

Dim Map(MapSizeX, MapSizeY)

Repeat

    OpenMap("testi.dat")
    
    For x_ = 0 To MapSizeX
        For y_ = 0 To MapSizeY
        
            If Map(x, y) = 1 Then
                Text 10*x, 10*y, "X"
            EndIf 

            If Map(x, y) = 2 Then
                Text 10*x, 10*y, "H"
            EndIf 

            If Map(x, y) = 3 Then
                Text 10*x, 10*y, "T"
            EndIf 

            If Map(x, y) = 4 Then
                Text 10*x, 10*y, "D"
            EndIf 

            If Map(x, y) = 5 Then
                Text 10*x, 10*y, "O"
            EndIf 

        Next y_
    Next x_

  DrawScreen 
Forever 

Function OpenMap(file_$)
 
    f = OpenToRead (file_)
    
        While Not EOF(f)       
            readfile$ = ReadLine(f)
            For x = 0 To Len (readfile)      
                If x <= MapSizeX And y <= MapSizeY Then Map(x, y) = Mid(readfile, x + 1, 1)
            Next x       
            y + 1           
        Wend
        
    CloseFile f 
    
EndFunction 
ja sitten testi.dat

Code: Select all

12345
12345
12345
12345
12345
Image

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Latexi95 » Thu Sep 27, 2012 8:16 pm

Ilkka wrote:Yritän ladata testi.dat tiedostosta arvoja taulukkoon. Ongelmana on, että kun piirrän taulukkoa ruudulle, ohjelma tulostaa vain (1,1) kohdan arvon. Viittiskö joku jelppiä? Tarkotuksena saaha tuo 5x5 taulukko ruudulle, että se tulostaa jokasen numeron paikalle eri kirjaimen. Esim. joka ykkösen paikalle X kirjaimen.

Code: Select all

Const MapSizeX = 30
Const MapSizeY = 15

Dim Map(MapSizeX, MapSizeY)

Repeat

    OpenMap("testi.dat")
    
    For x_ = 0 To MapSizeX
        For y_ = 0 To MapSizeY
        
            If Map(x, y) = 1 Then
                Text 10*x, 10*y, "X"
            EndIf 

            If Map(x, y) = 2 Then
                Text 10*x, 10*y, "H"
            EndIf 

            If Map(x, y) = 3 Then
                Text 10*x, 10*y, "T"
            EndIf 

            If Map(x, y) = 4 Then
                Text 10*x, 10*y, "D"
            EndIf 

            If Map(x, y) = 5 Then
                Text 10*x, 10*y, "O"
            EndIf 

        Next y_
    Next x_

  DrawScreen 
Forever 

Function OpenMap(file_$)
 
    f = OpenToRead (file_)
    
        While Not EOF(f)       
            readfile$ = ReadLine(f)
            For x = 0 To Len (readfile)      
                If x <= MapSizeX And y <= MapSizeY Then Map(x, y) = Mid(readfile, x + 1, 1)
            Next x       
            y + 1           
        Wend
        
    CloseFile f 
    
EndFunction 
ja sitten testi.dat

Code: Select all

12345
12345
12345
12345
12345
Käytät x_ ja y_ muuttujia for loopissa mutta sitten käytät x ja y muuttujia loopin sisällä.

User avatar
Ilkka
Active Member
Posts: 201
Joined: Mon Oct 08, 2007 8:01 am

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Ilkka » Thu Sep 27, 2012 8:19 pm

Latexi95 wrote:
Ilkka wrote:Yritän ladata testi.dat tiedostosta arvoja taulukkoon. Ongelmana on, että kun piirrän taulukkoa ruudulle, ohjelma tulostaa vain (1,1) kohdan arvon. Viittiskö joku jelppiä? Tarkotuksena saaha tuo 5x5 taulukko ruudulle, että se tulostaa jokasen numeron paikalle eri kirjaimen. Esim. joka ykkösen paikalle X kirjaimen.

Code: Select all

Const MapSizeX = 30
Const MapSizeY = 15

Dim Map(MapSizeX, MapSizeY)

Repeat

    OpenMap("testi.dat")
    
    For x_ = 0 To MapSizeX
        For y_ = 0 To MapSizeY
        
            If Map(x, y) = 1 Then
                Text 10*x, 10*y, "X"
            EndIf 

            If Map(x, y) = 2 Then
                Text 10*x, 10*y, "H"
            EndIf 

            If Map(x, y) = 3 Then
                Text 10*x, 10*y, "T"
            EndIf 

            If Map(x, y) = 4 Then
                Text 10*x, 10*y, "D"
            EndIf 

            If Map(x, y) = 5 Then
                Text 10*x, 10*y, "O"
            EndIf 

        Next y_
    Next x_

  DrawScreen 
Forever 

Function OpenMap(file_$)
 
    f = OpenToRead (file_)
    
        While Not EOF(f)       
            readfile$ = ReadLine(f)
            For x = 0 To Len (readfile)      
                If x <= MapSizeX And y <= MapSizeY Then Map(x, y) = Mid(readfile, x + 1, 1)
            Next x       
            y + 1           
        Wend
        
    CloseFile f 
    
EndFunction 
ja sitten testi.dat

Code: Select all

12345
12345
12345
12345
12345
Käytät x_ ja y_ muuttujia for loopissa mutta sitten käytät x ja y muuttujia loopin sisällä.
Sitä ku käyttää kahta x ja y muuttujaa ni mennee heleposti sekasi. :D Kiitos avusta!
Image

User avatar
Tuxi
Active Member
Posts: 189
Joined: Wed Jan 21, 2009 11:25 pm
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Tuxi » Fri Oct 26, 2012 3:07 pm

Minkä takia viivan piirtäminen Linellä pudottaa FPS:n 85:een (näytön virkistustaajuus), kun taas Box-komento ei sitä tee?
Projektit:
Jotain pientä (Ehkä vähän suurempaakin)

-Tuxi- (myös Tuxi4321)

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by naputtelija » Fri Oct 26, 2012 10:44 pm

Tuxi wrote:Minkä takia viivan piirtäminen Linellä pudottaa FPS:n 85:een (näytön virkistustaajuus), kun taas Box-komento ei sitä tee?
Käytätkö cbe:tä vai normaalia? Jos käytät cbe:tä, kyseessä saattaa olla randombugi.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Latexi95 » Fri Oct 26, 2012 11:52 pm

naputtelija wrote:
Tuxi wrote:Minkä takia viivan piirtäminen Linellä pudottaa FPS:n 85:een (näytön virkistustaajuus), kun taas Box-komento ei sitä tee?
Käytätkö cbe:tä vai normaalia? Jos käytät cbe:tä, kyseessä saattaa olla randombugi.
Tuo on kyllä ihan CB:n ominaisuus. Osa komennoista tiputtaa FPS:n näytönvirkistys taajuuteen. Minulla ei kyllä ole aivan tietoa mistä tämä mahtaa johtua. PutPixel ja GetPixel taisivat ainakin minulla tehdä sitä. Kaikilla ei käsittääkseni esiinny vastaavia FPS:n tiputuksia vaan ne vaikuttavat jotenkin olevan alustariippuvaisia.

MrMonday
Advanced Member
Posts: 378
Joined: Fri Oct 10, 2008 2:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by MrMonday » Sun Oct 28, 2012 8:12 am

Moi, aloitin tuossa muutama tunti sitten koodailemaan uutta peliä, mikä onkin edistynyt hämmästyttvän nopeasti, mutta nyt joka tapauksessa tökkäsi seuraavanlaiseen ongelmaan:

Minulla on ihan tavallinen tilekartta ja ihan tavallinen objekti, joka liikkuu tilen kerrallaa. No, kartassa kulkee yhden tilen levyinen "rata" ja radan vieressä on "erikoistilejä". Kun objekti saapuu tiettyyn ruutuun, niin sen jälkeen tehdään tarkistus, että onko ylä- tai alapuolella tai vastaavasti vasemmalla tai oikealla datakerroksessa haluttu arvo. Mikäli arvo on oikea, niin karttan taustakerrosta muokataan siitä kohtaa. Ongelmana vain olisi saada muokattua tuo "erikoistile" takaisin alkuperäiseksi, kun objekti siirtyy seuraavaan ruutuun, eikä näin ollen ole enää "erikoistilen" vieressä.

Ohessa kuva selventämään selostusta:
esimerkki.png
esimerkki.png (1.23 KiB) Viewed 6239 times
Kuvassa harmaat tilet on kulkemiseen, muilla tileillä ei pysty kulkemaan.
Tummankeltainen on muuten vain taustaa, eli sillä ei ole mitään erityistä toimintoa.
Tummanvihreä tile taas on tämä "erikoistile", jonka pitäisi muuttaa toiseksi tileksi objektin tullessa vierelle, ja muuttua takaisin alkuperäiseen, kun objekti siirtyy pois tilen vierestä.

Kiitos jo etukäteen :)

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2012)

Post by Latexi95 » Sun Oct 28, 2012 8:52 am

Enkä voisit tehdä Typen johon laitat erikoistilen koordinaatit kun aktivoit sen. Sitten on olet liikkunut niin voit verrata koordinaatteja typessä oleviin. Mikäli ollaan jo liian kaukana, niin vaihdetaan tile takaisin ja poistettaan typen jäsen.

Locked