Tyhmät kysymykset (I/2009)

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Locked
User avatar
MikkoK
Devoted Member
Posts: 813
Joined: Thu Jun 05, 2008 2:13 pm
Location: City 17

Re: Tyhmät kysymykset

Post by MikkoK » Sun Aug 17, 2008 2:01 pm

typerys wrote:Tää on tosi typerä kysymys, mut miten saan sellasen:
ostat auton kaupasta, niin rahan pitäisi vähentyä.
eli
if keyhit (cbkeyspace) then raha=-40
jotenki tollanen pitäis saaha onnistumaa
Tässäpä sinulle pieni pätkä. If KeyHit (cbkeyspace) Then raha = raha - 40 .

Code: Select all

#aha. @ IRCNet
<Grandi> Voit laittaa jo valmiiks hailaittiin "Amis-Mikko", koska alan kutsua sua sillä nimellä.

User avatar
Ozcar
Advanced Member
Posts: 439
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:43 pm
Location: Helsinki

Re: Tyhmät kysymykset

Post by Ozcar » Sun Aug 17, 2008 4:37 pm

mato1223 wrote:Mulla ois tyhmä kysymys... Miten saan tehtyä tasohyppelyyn kentän???
Tile-editorilla (Tilester tai mielummin esim. Tilegen). Piirrät tileillä kentän (aloita vaikka cb:n oletustileillä), laitat hitboxeja sinne, mistä et halua ukon valuvan läpi ja sitten vain pelissä lataat kartan sekä tilesetin LoadMapilla, sekä asetat törmäyksentunnistuksen kartan ja pelaajan välille. Ja homma pelittää!
typerys wrote:Tää on tosi typerä kysymys, mut miten saan sellasen:
ostat auton kaupasta, niin rahan pitäisi vähentyä.
eli
if keyhit (cbkeyspace) then raha=-40
jotenki tollanen pitäis saaha onnistumaa
Helpotetaan: ...Then raha - 40. Sinun koodillasihan rahamäärä asetetaan -40:iin, joka ei varmaankaan ollut tarkoitus ;).
Ratkaisit juuri universaaliongelman! Hienoa, ota keksi.

Filosofia on ajattelun taidetta, mutta sen maalari elää juoden apurahojaan masennukseensa.

Warlock
Member
Posts: 78
Joined: Thu Jul 31, 2008 11:08 pm

Re: Tyhmät kysymykset

Post by Warlock » Sun Aug 17, 2008 5:11 pm

Kun laitan textin, jossa näytetään muuttuja health, se jää kartan alle.
Koodia:

Code: Select all

Color cbwhite
Text 0,10, "Health: "+health+"%"
Image

User avatar
-Z-
Devoted Member
Posts: 682
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:33 pm
Location: In ur danmaku, grazin ur bullets

Re: Tyhmät kysymykset

Post by -Z- » Sun Aug 17, 2008 5:12 pm

Warlock wrote:Kun laitan textin, jossa näytetään muuttuja health, se jää kartan alle.
Koodia:

Code: Select all

Color cbwhite
Text 0,10, "Health: "+health+"%"
Komenna ennen tekstin piirtoa DrawGame.
"Fallout 3 (#10) marked a shift in the industry, a move that saw the western RPG begin to surpass its Japanese counterparts." -IGN top 100 RPGs of all time

Warlock
Member
Posts: 78
Joined: Thu Jul 31, 2008 11:08 pm

Re: Tyhmät kysymykset

Post by Warlock » Sun Aug 17, 2008 5:15 pm

Code: Select all

    DrawGame
    Color cbwhite
    Text 0,10, "Health: "+health+"%"
Yhä se jää tuonne kartan alle, näkyy vain jos sattuu olemaan mustalla kohdalla, jossa ei ole karttaa.

Muokkaus: Poistin DrawGamen lopusta ja toimii.
Image

User avatar
Olwi
Devoted Member
Posts: 557
Joined: Sun Dec 30, 2007 5:15 pm
Location: Muhos

Re: Tyhmät kysymykset

Post by Olwi » Mon Aug 18, 2008 7:22 am

Miten voisin poistaa addtextiä,ilman että poistan kaikkea? Siis oishan tohon sellanen että poistaa ensin kaiken cleartextillä,ja lataa uudestaan kaiken muun,paitsi sen jonka kohdalla kumia löi,mutta vähän pätkittää kun alkaa yhdessä kartassa olemaan <500 merkkiä.
Ne siis lisätään näin:

Code: Select all

If keyhit(cbkeyreturn) then
    objects=objects+1
    locate Ox,Oy
    addtext chr(object)
endif
Huuda mun ip:tä!

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1588
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset

Post by valscion » Mon Aug 18, 2008 2:35 pm

Olw1 wrote:Miten voisin poistaa addtextiä,ilman että poistan kaikkea? Siis oishan tohon sellanen että poistaa ensin kaiken cleartextillä,ja lataa uudestaan kaiken muun,paitsi sen jonka kohdalla kumia löi,mutta vähän pätkittää kun alkaa yhdessä kartassa olemaan <500 merkkiä.
Ne siis lisätään näin:

Code: Select all

...koodia...
Oma ehdotukseni olisi, että piirtäisit merkit kuvaan ja voisit sitten myöhemmin vain piirtää vaikka mustalla merkkien päälle niin merkit häviäisivät.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

Nassi_Setä
Advanced Member
Posts: 281
Joined: Sat Jun 28, 2008 5:19 pm
Location: Hämeessä miä

Re: Tyhmät kysymykset

Post by Nassi_Setä » Mon Aug 18, 2008 4:06 pm

no varmaa kaikkien aikojen tyhmin kysymy:kuinka saa vihuille ampumisen,kun vaan yks vihu ampuu tan hetkisel koodilla
\../(-_-)\../ <---klick MyBrute Image
Jotain evilii on tekeillä....

User avatar
Harakka
Advanced Member
Posts: 430
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:08 pm
Location: Salo
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset

Post by Harakka » Mon Aug 18, 2008 4:32 pm

Jos vihut on tehty typellä, luo kaikille oma reload-fieldi. Käy nämä läpi For...Each-loopissa.

Code: Select all

For iVihu.VIHU = Each VIHU
  If iVihu\reload = 0 Then
    If ObjectSight(iVihu\obj,pelaaja) Then
      uusiAmmus.AMMUS = new(AMMUS)
      uusiAmmus\obj = CloneObject(mAmmus)
      CloneObjectOrientation uusiAmmus\obj,iVihu\obj
      CloneObjectPosition uusiAmmus\obj,iVihu\obj
      iVihu\reload = 10
    EndIf
  Else
    iVihu\reload = iVihu\reload -1
  EndIf
Next iVihu
Taulukoilla sama systeemi, mutta käyt vihut läpi For...Next-loopissa ja vaihdat objektien nimet oikeiksi (tämän joudut tekemään toki muutenkin) ja käyttämään taulukoita.
Peli piirtokomennoilla - voittaja, Virtuaalilemmikkipeli - voittaja,
Sukellusvenepeli - voittaja, Paras tileset - voittaja
Vaihtuva päähenkilö - voittaja, Autopeli - voittaja sekä
Hiirellä ohjattava peli - voittaja B)

typerys

Re: Tyhmät kysymykset

Post by typerys » Mon Aug 18, 2008 6:29 pm

Mulla on nyt tällanen

Text 489,720,"Rahat: 100" +rahat
ja sit se
If KeyHit (cbkeyspace) Then raha = raha - 40

mutta ruudussa näkyy "rahat: 100-40"

mistä toi johtuu?

DatsuniG
Advanced Member
Posts: 367
Joined: Fri Aug 15, 2008 9:57 pm

Re: Tyhmät kysymykset

Post by DatsuniG » Mon Aug 18, 2008 6:31 pm

Teet sen näin:

Code: Select all

repeat
Text 489,720,"Rahat: "+raha
If KeyHit (cbkeyspace) Then raha = raha - 40
drawscreen
forever 
Hengität nyt manuaalisesti.

typerys

Re: Tyhmät kysymykset

Post by typerys » Mon Aug 18, 2008 8:36 pm

DatsuniG wrote:Teet sen näin:

Code: Select all

repeat
Text 489,720,"Rahat: "+raha
If KeyHit (cbkeyspace) Then raha = raha - 40
drawscreen
forever 
juujuu, mut mites jos on alotusraha 100e ja sitte ku laittaa ton ni siihen tulee taas se "100-40" juttu

sori ku en tajuu tätä vieläkää.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset

Post by esa94 » Mon Aug 18, 2008 8:40 pm

Öh, mikä muuttuja on koodissasi? Loppuuko se $ tai oletko esitellyt sen Dim raha As Str?
Kun se kerran on merkkijono?

Korjaa se näin:

Code: Select all

raha=Int(raha)-40

DatsuniG
Advanced Member
Posts: 367
Joined: Fri Aug 15, 2008 9:57 pm

Re: Tyhmät kysymykset

Post by DatsuniG » Mon Aug 18, 2008 8:43 pm

Merkkaat sen aloitus rahan tuohon "raha" muuttujaan ennen repeattia.

Code: Select all

raha=100
Repeat
Text 0,0,"Rahat: "+raha
If KeyHit (cbkeyspace) Then raha = raha - 40
DrawScreen
Forever 
E: Jos nyt käsitin oikein : /

EDIT:

Just de : >

Last edited by DatsuniG on Mon Aug 18, 2008 8:57 pm, edited 1 time in total.
Hengität nyt manuaalisesti.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset

Post by esa94 » Mon Aug 18, 2008 8:48 pm

Kuule, 'raha' ei olisi sata jos sitä ei olisi jo määritelty. Olet väärässä, anteeksi.

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset

Post by Koodiapina » Mon Aug 18, 2008 8:51 pm

esa94 wrote:Kuule, 'raha' ei olisi sata jos sitä ei olisi jo määritelty. Olet väärässä, anteeksi.
Itseasiassa hän on oikeassa. Vikahan oli alunperin tässä

Code: Select all

Text 489,720,"Rahat: 100" +rahat
Eli tuon rivin olisi todennäköisesti pitänyt antaa alkusummaksi 100, mutta se ei tietenkään toiminut, joten DatsuniGin versio selventää kaiken.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset

Post by esa94 » Mon Aug 18, 2008 9:15 pm

Koho, en lukenut alkuperäistä koodia ollenkaan, lolwut :D

User avatar
Olwi
Devoted Member
Posts: 557
Joined: Sun Dec 30, 2007 5:15 pm
Location: Muhos

Re: Tyhmät kysymykset

Post by Olwi » Mon Aug 18, 2008 10:16 pm

OonSuomesta wrote:
Olw1 wrote:Miten voisin poistaa addtextiä,ilman että poistan kaikkea? Siis oishan tohon sellanen että poistaa ensin kaiken cleartextillä,ja lataa uudestaan kaiken muun,paitsi sen jonka kohdalla kumia löi,mutta vähän pätkittää kun alkaa yhdessä kartassa olemaan <500 merkkiä.
Ne siis lisätään näin:

Code: Select all

...koodia...
Oma ehdotukseni olisi, että piirtäisit merkit kuvaan ja voisit sitten myöhemmin vain piirtää vaikka mustalla merkkien päälle niin merkit häviäisivät.
Njaahh.
Mieluiten poistaisin merkin,enkä vain piilottaisi sitä. Kylhän tuokin toimisi kun vain säätäisi,mutta pitää katsoa.
Huuda mun ip:tä!

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset

Post by Koodiapina » Tue Aug 19, 2008 5:05 pm

Saat varmaan tästä muokattua haluamasi:

Code: Select all

    Global gly

    Type teksti
        Field x
        Field y
        Field c$
    EndType 
    
    AddText2("Klikkaile",100,50)
    AddText2("Näitä tekstejä,",100)
    AddText2("jotta ne häviäisivät",100)
    
    While True
        For t.teksti = Each teksti
            Text t\x,t\y,t\c
            If MouseX()>=t\x And MouseX()<=t\x+TextWidth(t\c) And MouseY()>=t\y And MouseY()<=t\y+TextHeight(t\c) And MouseHit(1) Then Delete t
        Next t
        DrawScreen 
    Wend 
    
    Function AddText2(c$,x,y=0)
        t.teksti = New(teksti)
        t\c = c
        t\x = x
        If y<>0 Then gly = y
        t\y = gly
        gly = gly + TextHeight("|")
    EndFunction 
Eli esimerkki, miten saat poistettua vain osan tekstistä / merkeistä. Homma toimii text komennoilla, ja on hieman erillainen kuin addtext. Tein siihen kuitenkin addtextimäisen automaagisen rivinvaihdon.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

Kuinkia?

Re: Tyhmät kysymykset

Post by Kuinkia? » Wed Aug 20, 2008 4:22 pm

Kysymys on, kuinka saan botin pysymään tiettyjen tilejen alueella.

Onnistuisiko näin?

Code: Select all

If GetMap2 (0, x, y) = 7  then moveobject obj,- 2
If GetMap2 (0, x, y) = 8  then moveobject obj,2
if GetMap2 (0, x, y) = 9 then turnobject obj,60

Locked