Mahdollista käyttää kaikkia ASCII merkkejä Coolbasicilla?

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Post Reply
User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Mahdollista käyttää kaikkia ASCII merkkejä Coolbasicilla?

Post by Koodiapina » Mon Nov 05, 2007 8:40 pm

Mahdollista käyttää kaikkia ASCII merkkejä Coolbasicilla? Jos on, niin miten?
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Mahdollista käyttää kaikkia ASCII merkkejä Coolbasicilla?

Post by koodaaja » Tue Nov 06, 2007 12:20 am

Grandi wrote:Mahdollista käyttää kaikkia ASCII merkkejä Coolbasicilla? Jos on, niin miten?

Code: Select all

Chr( ascii_arvo )

User avatar
mikeful
Moderator
Moderator
Posts: 523
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:36 pm
Location: Vaasa, Finalnd
Contact:

Re: Mahdollista käyttää kaikkia ASCII merkkejä Coolbasicilla?

Post by mikeful » Tue Nov 06, 2007 2:20 pm

Merkkien näkyminen on fontista kiinni. Muistaakseni perusfontti ei osaa näyttää kovin erikoisia merkkejä.
Pelejä: Pelasta puhe, Grinder
Muuta: Blogi, Twitter

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Mahdollista käyttää kaikkia ASCII merkkejä Coolbasicilla?

Post by Koodiapina » Sat Nov 10, 2007 2:05 pm

mikeful wrote:Merkkien näkyminen on fontista kiinni. Muistaakseni perusfontti ei osaa näyttää kovin erikoisia merkkejä.
Mun pitäis saada toimimaan Nethackin ASCII merkkejä. Olen kokeillut muutamia fontteja, mutta tuntuu, että CoolBasic ei vain tue niitä merkkejä :(

Lisäkysymys: Jos joku saa ne toimimaan, niin miten voin laittaa niitä merkkejä tällaiseen viritelmään ilman, että joutuu pistämään +chr(99)+""+chr(242)+"" ....

Code: Select all

ASCII_Line(1,"##################",2)
    ASCII_Line(2,"#................#",2)
    ASCII_Line(3,"#...Grandi's.....#",2)
    ASCII_Line(4,"#................#",2)
    ASCII_Line(5,"##################",2)
    
    ASCII_Line(1,"###########################",1)
    ASCII_Line(2,"#.........................#",1)
    ASCII_Line(3,"#....Tilemap engine.......#",1)
    ASCII_Line(4,"#.........................#",1)
    ASCII_Line(5,"###########################",1)
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
tuhoojabotti
Advanced Member
Posts: 485
Joined: Tue Aug 28, 2007 3:53 pm
Location: Suomi, Finland
Contact:

Re: Mahdollista käyttää kaikkia ASCII merkkejä Coolbasicilla?

Post by tuhoojabotti » Sat Nov 10, 2007 3:56 pm

tee functio joka lukee joka kirjaimen asciin tekstistä ja silleen...

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Mahdollista käyttää kaikkia ASCII merkkejä Coolbasicilla?

Post by temu92 » Sun Nov 11, 2007 11:47 am

Code: Select all

for i=1 to len(asciistring$)
	char$=mid(asciistring$, i, 1)
next i
Looppeja voi käyttää :D

User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: Mahdollista käyttää kaikkia ASCII merkkejä Coolbasicilla?

Post by Koodiapina » Sun Nov 11, 2007 1:16 pm

temu92 wrote:Looppeja voi käyttää :D
En tiedä käsitinkö oikein, mutta on mulla loopissa se kartta. Se on vaan funktion muodossa, että on helpompi reakoida virheisiin.

Code: Select all

    Function Create_ASCII_Map(width,height,floors=1,fill$="")
        font = LoadFont("courier New",17)
        Color cbblack
        If width < 1 Or height < 1 Or floors < 1 Then
            ' Width, height and floors must be greater than zero
            MakeError "Invalid map size!"
        ElseIf Len(fill)>1 Then
            MakeError "Fill size must be 1!"
        EndIf
        width = width : height = height : floors = floors
        Dim Mark$(width,height,floors)
        Dim seen(width,height,floors)
        If fill <> "" Then
            For w=1 To width
                For h=1 To height
                    For f=1 To floors
                        mark(w,h,f) = fill
                        seen(w,h,f) = YES
                    Next f
                Next h
            Next w
        EndIf
    EndFunction
    
    
    // CREATE LINE TO ALREADY MADE MAP
    
    ' Place means, what row will be put. First row is 1 and last
    ' is that how much you have rows (height) in your map. Floor
    ' tell what floor does it. 1 is right if you have only one floor
    ' Row means what we want to but to our map to the row
    
    Function ASCII_Line(place,row$,floor=1)
        If Len(row$) > width Then
            ' Make sure that the row$ has as many character as the
            ' maps width parameter is.
            ' MakeError "Not enought characters in the row ON the Line "+place
        ElseIf place < 1 Or place > height Then
            ' Make sure you dont try put line to zero or negative
            ' index or put greater amount than the maps row-amount
            MakeError "Can't Read invalid map Line!"
        EndIf
        For wid = 1 To width
            mark(wid,place,floor) = Mid(row$,wid,1)
        Next wid
    EndFunction 
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

Post Reply