Saa poistaa

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Post Reply
VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Saa poistaa

Post by VerkkoGuru » Sat Feb 25, 2012 6:05 pm

Saa poistaa. Kyselen mahdollisista ongelmista projektin omassa aiheessa foorumin selkeyttämiseksi. :)
Last edited by VerkkoGuru on Thu Mar 01, 2012 5:10 pm, edited 1 time in total.

TheFish
Developer
Developer
Posts: 477
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:28 pm
Location: Joensuu

Re: Coolbasic ei huomio if-lauseketta

Post by TheFish » Sat Feb 25, 2012 6:13 pm

Code: Select all

vastaus1=Sauli_Niinistö
Hait varmaan takaa tätä:

Code: Select all

vastaus1="Sauli Niinistö"
Merkkijonot täytyy siis laittaa lainausmerkkien sisään, kuten olet alempana tehnytkin. Välilyönti myös toimii.
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Coolbasic ei huomio if-lauseketta

Post by VerkkoGuru » Sat Feb 25, 2012 6:20 pm

Kiitoksia, sain nyt välilyönninkin toimimaan, mutta edellenkään cb ei huomioi If-lauseketta, jossa tarkistetaan vastaus?

User avatar
Jonez
Devoted Member
Posts: 575
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:37 pm

Re: Coolbasic ei huomio if-lauseketta

Post by Jonez » Sat Feb 25, 2012 6:25 pm

Lisäksi, merkkijonomuuttujat (eli muuttujat jotka pitävät sisällään luettavaa tekstiä), täytyy määritellä sellaisiksi. Tämän voi tehdä esim. kirjoittamalla dollarimerkin muuttujan perään:

Code: Select all

muuttuja_ilman_dollarimerkkiä = "Tämä teksti näkyy nollana"
merkkijonomuuttuja$ = "Tämä teksti näkyy"
kokonaislukumuuttuja = 5

Print muuttuja_ilman_dollarimerkkiä //tämä muuttuja ON oikeastaan kokonaislukumuuttuja
Print merkkijonomuuttuja
Print kokonaislukumuuttuja
WaitKey
EDIT:

Eli siis sinun pitää määritellä muuttujat "vastaus" ja "vastaus1" merkkijonomuuttujiksi. Lisäksi lisää kohdan AddText("Väärin! Yritä uudelleen") alle komento DrawScreen, muuten tekstiä ei näy. Lopuksi, poista rivi "Global vastaus1", koska se itsessään määrittää muuttujan "vastaus1" kokonaislukumuuttujaksi, eli sen takia vastaus1 ei voi olla merkkijono "Sauli Niinistö".

-Vuoden 2008 aloittelijan ystävä -palkinnon voittaja-
Image <- protestipelikilpailun voittaja.
Space War

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Coolbasic ei huomio if-lauseketta

Post by VerkkoGuru » Sat Feb 25, 2012 6:40 pm

Jonez wrote:Lisäksi, merkkijonomuuttujat (eli muuttujat jotka pitävät sisällään luettavaa tekstiä), täytyy määritellä sellaisiksi. Tämän voi tehdä esim. kirjoittamalla dollarimerkin muuttujan perään:

Code: Select all

muuttuja_ilman_dollarimerkkiä = "Tämä teksti näkyy nollana"
merkkijonomuuttuja$ = "Tämä teksti näkyy"
kokonaislukumuuttuja = 5

Print muuttuja_ilman_dollarimerkkiä //tämä muuttuja ON oikeastaan kokonaislukumuuttuja
Print merkkijonomuuttuja
Print kokonaislukumuuttuja
WaitKey
EDIT:

Eli siis sinun pitää määritellä muuttujat "vastaus" ja "vastaus1" merkkijonomuuttujiksi. Lisäksi lisää kohdan AddText("Väärin! Yritä uudelleen") alle komento DrawScreen, muuten tekstiä ei näy. Lopuksi, poista rivi "Global vastaus1", koska se itsessään määrittää muuttujan "vastaus1" kokonaislukumuuttujaksi, eli sen takia vastaus1 ei voi olla merkkijono "Sauli Niinistö".

Nyt coolbasic herjaa siitä ettei muuttujaa voi käyttää näin.

User avatar
Jonez
Devoted Member
Posts: 575
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:37 pm

Re: Coolbasic ei huomio if-lauseketta

Post by Jonez » Sat Feb 25, 2012 6:49 pm

Kuvaile vähän enemmän niitä virheilmoituksia. Kuten tarkka virheen kuvaus ja rivi jolla se ilmenee. Tässä kuitenkin koodi johon on tehty nuo muutokset jotka sinulle kerroin:

Code: Select all

SCREEN 800,800

Global pisteet

vastaus1$="Sauli Niinistö"

pisteet=0

console=ON

Text 5,10,"Tervetuloa tietovisaan! 2012"
Text 5,20,"Ohjeet ovat seuraavat: Kirjoita vastaus ja pääset seuraavaan kysymykseen."
Text 5,30,"Kun olet kirjoittanut vastauksesi, paina Enter-näppäintä. Korvaa välilyönnit"
Text 5,40,"_-merkillä, koska peli ei ymmärrä välilyöntiä. Onnea peliin!"

DrawScreen

WaitKey 

Cls

DrawScreen  

kysymys1:

Repeat

Text 0,0,"Kuka on Suomen presidentti tällä hetkellä?"

Locate 0,32

vastaus$=Input("vastaus:")

DrawScreen

Until KeyHit(cbkeyreturn)

If vastaus=vastaus1 Then 
Console=OFF
ClearKeys 
Cls
DrawScreen
Else
Locate 20, 40
AddText("Väärin! Yritä uudelleen")
DrawScreen
Wait 3500
Goto kysymys1
EndIf

WaitKey
-Vuoden 2008 aloittelijan ystävä -palkinnon voittaja-
Image <- protestipelikilpailun voittaja.
Space War

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Coolbasic ei huomio if-lauseketta

Post by VerkkoGuru » Sat Feb 25, 2012 7:00 pm

Noniin, nyt toimii, mutta, vaikka oikea vastaus kirjoitetaankin, peli herjaa, että vastaus on väärin. Mistäs nyt kiikasta?

User avatar
Jonez
Devoted Member
Posts: 575
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:37 pm

Re: Coolbasic ei huomio if-lauseketta

Post by Jonez » Sat Feb 25, 2012 7:11 pm

Ei herjaa. Oikea vastaus on "Sauli Niinistö" ilman heittomerkkejä. Siis ei "sauli niinistö", "Sauli niinistö" tai "SauLi NiInistÖ". Jos haluat ettei isoilla ja pienillä kirjaimilla ole väliä, käytä esim. funktiota Lower(). Käyttöohje löytyy manuaalista.
-Vuoden 2008 aloittelijan ystävä -palkinnon voittaja-
Image <- protestipelikilpailun voittaja.
Space War

VerkkoGuru
Member
Posts: 73
Joined: Sat Feb 25, 2012 4:42 pm

Re: Coolbasic ei huomio if-lauseketta

Post by VerkkoGuru » Sat Feb 25, 2012 7:30 pm

Jonez wrote:Ei herjaa. Oikea vastaus on "Sauli Niinistö" ilman heittomerkkejä. Siis ei "sauli niinistö", "Sauli niinistö" tai "SauLi NiInistÖ". Jos haluat ettei isoilla ja pienillä kirjaimilla ole väliä, käytä esim. funktiota Lower(). Käyttöohje löytyy manuaalista.
Joo osasin korjata ongelman, coolbasic ei ilmeisesti tunnistanut mu näppäimistön caps lockia. Piti kirjoittaa kielioppia rikkoen(NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)pienellä vastaus.

User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Coolbasic ei huomio if-lauseketta

Post by axu » Sun Feb 26, 2012 10:17 am

VerkkoGuru wrote:
Jonez wrote:Ei herjaa. Oikea vastaus on "Sauli Niinistö" ilman heittomerkkejä. Siis ei "sauli niinistö", "Sauli niinistö" tai "SauLi NiInistÖ". Jos haluat ettei isoilla ja pienillä kirjaimilla ole väliä, käytä esim. funktiota Lower(). Käyttöohje löytyy manuaalista.
Joo osasin korjata ongelman, coolbasic ei ilmeisesti tunnistanut mu näppäimistön caps lockia. Piti kirjoittaa kielioppia rikkoen(NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)pienellä vastaus.
Tai jos käytössäsi on enemmän kuin yksi sormi, käytä sitä shiftiä, jota yleensä käytetään isojen yksittäisten kirjainten (tai oikeastaan kaikkien isojen kirjaimien, niitä ei tarvitse koskaan ollaa niin paljoa) kirjoittamiseen.
Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image

Post Reply