Page 1 of 50

Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Thu Jan 13, 2011 9:21 am
by Zero
EDIT:

Uusi ketju aloitettu: Tyhmät kysymykset (I/2012). Keskustelu jatkuu siellä.

Jatketaan perinteikästä linjaa ja pilkotaan jättiketju pienempiin osiin. Sarjan edelliset viestiketjut ovat:
Tyhmät kysymykset (I/2009)
Tyhmät kysymykset (II/2009)
Tyhmät kysymykset (I/2010)

Ylläpito pilkkoo kaikki yli 100-sivuiset aiheet jatkoketjuiksi. Lisäksi aloitetaan uusi ketju vuosittain.

Tyhmät kysymykset - tarkoitus

Törmäsitkö ongelmaan, jonka tiedät olevan oikeasti ihan helppo, mutta ratkaisu ei vain osu silmään? Onko ongelmasi niin vähäpätöinen, ettei sitä varten kannata tehdä uutta ketjua?

Alkuperäisen ketjun johdanto meni näin:
iTKEVAnAKKI wrote:Eli tänne kaikki yksinkertaiset kysymykset johin et ole keksinyt ratkaisua. Mutta muistakaa, että käytätte ensin hakua!

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Fri Jan 14, 2011 8:34 am
by DumBasZ
Miten saisi toteutettua ns. "liikkumisnuolen" tileillä? Liitteenä kuva selkeyttämään.

Image

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Fri Jan 14, 2011 10:59 am
by axu
DumBasZ wrote:Miten saisi toteutettua ns. "liikkumisnuolen" tileillä? Liitteenä kuva selkeyttämään.
Nuo nuolet ovat varmaan helpointa piirtää muokkaamalla tilekartan päälikerrosta. Eli nuo nuolet laitetaan tilesettiin, ja kun tiedetään miten reitti kulkee, muutetaan karttaa Editmap-komennolla sen mukaan, millä puolella seuraava nuolikohta on. Reitin löytämiseen suosittelen cbAStaria.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Fri Jan 14, 2011 1:29 pm
by DJ-Filbe
Jos kirjoitan rekisteriin käynnistysohjelman, voinko antaa sille komentoriviparametreja?
Toinen kysymys: Miten lähetän tiedoston Severille seebeellä? Ts. miten sovellan cbNetworkia siihen / onko se mahdollista?

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Fri Jan 14, 2011 5:10 pm
by esa94
DJ-Filbe wrote:Jos kirjoitan rekisteriin käynnistysohjelman, voinko antaa sille komentoriviparametreja?
Toinen kysymys: Miten lähetän tiedoston Severille seebeellä? Ts. miten sovellan cbNetworkia siihen / onko se mahdollista?
Voi ja GET-metodilla.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Fri Jan 14, 2011 5:54 pm
by DJ-Filbe
esa94 wrote:
DJ-Filbe wrote:Jos kirjoitan rekisteriin käynnistysohjelman, voinko antaa sille komentoriviparametreja?
Toinen kysymys: Miten lähetän tiedoston Severille seebeellä? Ts. miten sovellan cbNetworkia siihen / onko se mahdollista?
Voi ja GET-metodilla.
-_-
Jos nyt vielä kertoisit idiootille että miten ja millä koodilla...

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Fri Jan 14, 2011 6:06 pm
by esa94
DJ-Filbe wrote:
esa94 wrote:
DJ-Filbe wrote:Jos kirjoitan rekisteriin käynnistysohjelman, voinko antaa sille komentoriviparametreja?
Toinen kysymys: Miten lähetän tiedoston Severille seebeellä? Ts. miten sovellan cbNetworkia siihen / onko se mahdollista?
Voi ja GET-metodilla.
-_-
Jos nyt vielä kertoisit idiootille että miten ja millä koodilla...
Idiootti on hyvä ja katsoo itse miten tehdään HTTP-pyyntöjä. Ei nyt ole CoolBasicia tai cbNetworkia käsillä.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Fri Jan 14, 2011 6:35 pm
by Koodiapina
esa94 wrote:Idiootti on hyvä ja katsoo itse miten tehdään HTTP-pyyntöjä.
Itse ehdottaisin pikemminkin FTP-protokollaa, se kun on nimenomaan tiedostojen siirtämiseen.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Fri Jan 14, 2011 9:42 pm
by esa94
Grandi wrote:
esa94 wrote:Idiootti on hyvä ja katsoo itse miten tehdään HTTP-pyyntöjä.
Itse ehdottaisin pikemminkin FTP-protokollaa, se kun on nimenomaan tiedostojen siirtämiseen.
Muistaakseni kuitenkin cbNetwork tukee vain HTTP GET-pyyntöjä.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Fri Jan 14, 2011 9:53 pm
by Koodiapina

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Fri Jan 14, 2011 10:09 pm
by DJ-Filbe
Olisiko mitenkään mahdollista saada koodia, mielellään funkkaa. Riittäisi "yksinkertaiset" kaksi funktiota:
downloadfile(url$, wheretosave$) ja
uploadfile(filetoupload$, targetfile$)

Kiitos jo etukäteen.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Fri Jan 14, 2011 10:32 pm
by Koodiapina
En ole opetellut FTP-protokollaa, en osaa auttaa.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Fri Jan 14, 2011 11:50 pm
by esa94
"Kunnon kirjasto". Onhan se ihan hyvä mutta natiivi olisi kiva. SDL_net on vähän raskas tämmöiseen.

Also sä joutuisit laittaan FTP-tunnukses ohjelmaan mukaan, Filbe. Hurr.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Sat Jan 15, 2011 12:38 am
by DJ-Filbe
Homma hanskassa. Olinkin yrittänyt cbNetworkilla juttua aiemmin mutta tiedostojen oikeuksissa lienee ollut jotain epäselvyyksiä tuolloin.
Nyt vörkkii. Kiitos Grandille ja esa94 :lle! :)

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Sat Jan 15, 2011 10:17 am
by DJ-Filbe
Onko CB-funktioiden parametreilla jotain rajaa? Buffer overrun detected -virheilmoitus tulee, kun lataan tiedoston merkkijonoon ja kutsun HTTPGet -funktiota, jolle annan parametriksi osoitteen ja tiedoston sisällön:

Code: Select all

HTTPGet("http://xxxxxx/xxx/xxxxxxxx.php?file="+serverfile+"&data="+[tiedosto merkkijonossa])
tiedostossa siis ~2kt dataa.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Sat Jan 15, 2011 2:47 pm
by esa94
DJ-Filbe wrote:Onko CB-funktioiden parametreilla jotain rajaa? Buffer overrun detected -virheilmoitus tulee, kun lataan tiedoston merkkijonoon ja kutsun HTTPGet -funktiota, jolle annan parametriksi osoitteen ja tiedoston sisällön:

Code: Select all

HTTPGet("http://xxxxxx/xxx/xxxxxxxx.php?file="+serverfile+"&data="+[tiedosto merkkijonossa])
tiedostossa siis ~2kt dataa.
Muistaakseni GET tukee yleensä n. ~512 tavun pyyntöjä, joskin jotkin palvelimet varmaan isompiakin.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Sun Jan 16, 2011 12:25 pm
by buke44
Jossain vaiheessa keskusteltiin cb-ohjelman laittamisesta käynnistymään sisäänkirjautumisen yhteydessä muokkaamalla rekisteriä cbApin SetRegistryStringillä.

Code: Select all

SetRegistryString(HKEY_CURRENT_USER, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "CB-ohjelma", "C:\asd\asd.exe")
Tuo palauttaa falsen. Miten siis saan C:\asd\asd.exen käynnistymään aina sisäänkirjautuessa?

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Sun Jan 16, 2011 2:48 pm
by Latexi95
buke44 wrote:Jossain vaiheessa keskusteltiin cb-ohjelman laittamisesta käynnistymään sisäänkirjautumisen yhteydessä muokkaamalla rekisteriä cbApin SetRegistryStringillä.

Code: Select all

SetRegistryString(HKEY_CURRENT_USER, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "CB-ohjelma", "C:\asd\asd.exe")
Tuo palauttaa falsen. Miten siis saan C:\asd\asd.exen käynnistymään aina sisäänkirjautuessa?
Veikkaan, että tuo ei onnistu, koska ohjelmalla ei ole oikeuksia. Rekistereiden muokkaukseen taidetaan tarvita järjestelmänvalvojan oikeudet, joita ohjelman pitäisi erikseen pyytää.

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Sun Jan 16, 2011 3:29 pm
by buke44
Latexi95 wrote:
buke44 wrote:Jossain vaiheessa keskusteltiin cb-ohjelman laittamisesta käynnistymään sisäänkirjautumisen yhteydessä muokkaamalla rekisteriä cbApin SetRegistryStringillä.

Code: Select all

SetRegistryString(HKEY_CURRENT_USER, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "CB-ohjelma", "C:\asd\asd.exe")
Tuo palauttaa falsen. Miten siis saan C:\asd\asd.exen käynnistymään aina sisäänkirjautuessa?
Veikkaan, että tuo ei onnistu, koska ohjelmalla ei ole oikeuksia. Rekistereiden muokkaukseen taidetaan tarvita järjestelmänvalvojan oikeudet, joita ohjelman pitäisi erikseen pyytää.
Eikös ohjelmalla ole järjestelmänvalvojan oikeuden jos se suoritetaan järjestelmänvalvojan käyttäjällä?

Re: Tyhmät kysymykset (I/2011)

Posted: Sun Jan 16, 2011 3:42 pm
by Latexi95
buke44 wrote:
Latexi95 wrote:
buke44 wrote:Jossain vaiheessa keskusteltiin cb-ohjelman laittamisesta käynnistymään sisäänkirjautumisen yhteydessä muokkaamalla rekisteriä cbApin SetRegistryStringillä.

Code: Select all

SetRegistryString(HKEY_CURRENT_USER, "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", "CB-ohjelma", "C:\asd\asd.exe")
Tuo palauttaa falsen. Miten siis saan C:\asd\asd.exen käynnistymään aina sisäänkirjautuessa?
Veikkaan, että tuo ei onnistu, koska ohjelmalla ei ole oikeuksia. Rekistereiden muokkaukseen taidetaan tarvita järjestelmänvalvojan oikeudet, joita ohjelman pitäisi erikseen pyytää.
Eikös ohjelmalla ole järjestelmänvalvojan oikeuden jos se suoritetaan järjestelmänvalvojan käyttäjällä?
XP:llä näin saattaa ollakin, mutta Vistalla ja 7:lla sitä pitää pyytää erikseen...