kartta

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: kartta

Post by Awaclus » Wed Sep 08, 2010 8:26 am

loituma wrote:map= LoadMap("media\mygame.til","media\tileset.bmp")
PlayObject map,0,0,1

ukko= LoadObject ("C:\Users\Public\Pictures\Sample Pictures\labyrintti-peli-ukko.png", 360)
Eikö olisi fiksumpaa, että kaikki tiedostot sijaitsevat samassa paikassa?

TheFish
Developer
Developer
Posts: 477
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:28 pm
Location: Joensuu

Re: kartta

Post by TheFish » Wed Sep 08, 2010 9:30 am

loituma wrote:

Code: Select all

FrameLimit 40

map= LoadMap("media\mygame.til","media\tileset.bmp")
PlayObject map,0,0,1

ukko= LoadObject ("C:\Users\Public\Pictures\Sample Pictures\labyrintti-peli-ukko.png", 360)


Repeat
    
    If LeftKey() Then TurnObject ukko, 5
    If RightKey() Then TurnObject ukko, -5
    If UpKey() Then MoveObject ukko, 2
    If DownKey() Then MoveObject ukko, -2
    
    If ObjectX(ukko)<-200 Then PositionObject ukko,-200,ObjectY(ukko)
    If ObjectX(ukko)>200 Then PositionObject ukko,200,ObjectY(ukko)
    If ObjectY(ukko)<-150 Then PositionObject ukko,ObjectX(ukko),-150
    If ObjectY(ukko)>150 Then PositionObject ukko,ObjectX(ukko),150
    
    UpdateGame
    
    CloneCameraPosition ukko
    
    DrawScreen
    
Forever
Koodissa ei ole muuta vikaa kuin se, että myös ukko kannattaisi ladata media-hakemistosta. Eli ongelma on joko (1) se, että koodi on tallennettu väärään paikkaan tai (2) kartta on tallennettu väärässä muodossa.

Ratkaisu:
1. Avaa hakemisto johon koodisi on tallennettu -> valitse koodin sisältävä tiedosto -> paina ctrl+c -> avaa hakemisto johon karttasi on tallennettu -> mene sen ylähakemistoon painamalla yläpalkista ylöspäin osoittavaa nuolta (XP) tai klikkaamalla ylhäällä näkyvästä tiedostopolusta media-hakemiston vasemmalla puolella olevaa kansion nimeä (vista, 7) -> paina ctrl+v -> avaa tiedosto cb-editorissa ja aja se.
2. Avaa kartta tilesterissä ja tallenna se käyttäen 1.3 muotoa.

Mikäli nämä ohjeet eivät toimi, tee lähdekoodin sisältävästä hakemistosta paketti (käyttäen esim. 7-zip ohjelmaa) ja lähetä se tänne viestin liitteenä.
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

Walty
Newcomer
Posts: 12
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:29 pm
Location: Vaasa

Re: kartta

Post by Walty » Thu Sep 16, 2010 3:24 pm

Mulla on sellanen ongelma et jos laitan omaan karttaan hit tilejä niin cb valittaa että can't load munmap.til. Olen aloittelia enkä tiedä mitä pitää tehdä.
Aloittelia.

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: kartta

Post by valscion » Sat Sep 18, 2010 7:49 pm

Walty wrote:Mulla on sellanen ongelma et jos laitan omaan karttaan hit tilejä niin cb valittaa että can't load munmap.til. Olen aloittelia enkä tiedä mitä pitää tehdä.
Oletko tallentanut karttasi tilesterillä 1.3 muodossa? Tarkista ettei ongelmasi ole viewtopic.php?f=10&t=1920 topikin neljäs kohta.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

Walty
Newcomer
Posts: 12
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:29 pm
Location: Vaasa

Re: kartta

Post by Walty » Sat Sep 18, 2010 8:01 pm

VesQ wrote:
Walty wrote:Mulla on sellanen ongelma et jos laitan omaan karttaan hit tilejä niin cb valittaa että can't load munmap.til. Olen aloittelia enkä tiedä mitä pitää tehdä.
Oletko tallentanut karttasi tilesterillä 1.3 muodossa? Tarkista ettei ongelmasi ole viewtopic.php?f=10&t=1920 topikin neljäs kohta.
Tallennan aina sen 1.0 muodossa. Se coolbasicin testmap toimii hit tileillä mutta kun yritän esim laajentaa sitä samalla tavalla kun se on tehty, heittää cb erroria :cry: laitoin mapin lataukseksi polun Media\munmap.til, mutta ei toimi vaikka se munmap.til on siellä Media kansiossa. Voiko johtua siitä, että olen kopioinut cbn toiselta koneelta, mutta ainakin kaikki muu toimii.
Aloittelia.

User avatar
Kille
Active Member
Posts: 249
Joined: Wed Aug 26, 2009 3:50 pm
Location: Juankoski

Re: kartta

Post by Kille » Sat Sep 18, 2010 9:20 pm

minun tietääkseni se pitää aina tallentaa 1.3-formaatissa.
ZEPPELIN
Jatkoa tulossa... tällä kertaa lataus ei kestä viikkoa

Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: kartta

Post by Awaclus » Sat Sep 18, 2010 9:44 pm

Walty wrote:Tallennan aina sen 1.0 muodossa.
Yup, vika on tässä. Tallenna 1.3-muodossa, niin pitäisi toimia.

Walty
Newcomer
Posts: 12
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:29 pm
Location: Vaasa

Re: kartta

Post by Walty » Sun Sep 19, 2010 10:32 pm

Pitää koittaa sitä 1.3 muotoa. :)
Aloittelia.

Walty
Newcomer
Posts: 12
Joined: Wed Sep 15, 2010 8:29 pm
Location: Vaasa

Re: kartta

Post by Walty » Tue Sep 21, 2010 3:19 pm

Toimii kun tallennan 1.3 muodossa. Kiitos kaikille avusta! :D
Aloittelia.

Post Reply