Tyhmät kysymykset (I/2010)

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Locked
Herra Siili
Advanced Member
Posts: 308
Joined: Tue Nov 25, 2008 8:06 pm
Location: Viitasaari, Keski-Suomi
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Herra Siili »

VesQ wrote:
EDIT:

skorpioni-cb wrote:Samalla tarvitsen animaatio-kaappauksen joka tekisi ns. "Liikkuvaa kuvaa jota voidaan käyttää avin tapaan" Liikkuvaa framekuvaa.
Mitä tarkoitat? Mikä "animaatio-kaappaus"? Tarvitsetko siis jotain kuvaa, jonka joku piirtäisi sinulle ja jota voisit käyttää niin kuin videotiedostoa?[/edit]
Minä ymmärsin niin, että ohjelman tulisi ottaa videokaappaus näytöltä ja tallentaa se .aviin. Tämä kai ei ole mahdollista ilman dllää.
a.k.a. Hedge
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by koodaaja »

Mikäli video on tarkoitus kaapata CB-ohjelman sisältä, mitään esteitä ei ole - ei se .avi ole sen kummempi tiedostomuoto kuin muutkaan, hienoisella perehtymisellä menee.

Jos muualta päin ruutua halutaan kuvaa kaapata, CB yksin ei riitä vaan tarvitaan jokin .dll apuun.
skorpioni-cb
Advanced Member
Posts: 364
Joined: Wed Dec 03, 2008 3:48 pm
Location: Turku

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by skorpioni-cb »

koodaaja wrote:Mikäli video on tarkoitus kaapata CB-ohjelman sisältä, mitään esteitä ei ole - ei se .avi ole sen kummempi tiedostomuoto kuin muutkaan, hienoisella perehtymisellä menee.

Jos muualta päin ruutua halutaan kuvaa kaapata, CB yksin ei riitä vaan tarvitaan jokin .dll apuun.
Tartten koko käyttöliittymän demo-videota varten.
Minä en tiedä mitä tiedän, mutta sen tiedän ettei se ole mitään kaunista.
Herra Siili
Advanced Member
Posts: 308
Joined: Tue Nov 25, 2008 8:06 pm
Location: Viitasaari, Keski-Suomi
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Herra Siili »

skorpioni-cb wrote:
koodaaja wrote:Mikäli video on tarkoitus kaapata CB-ohjelman sisältä, mitään esteitä ei ole - ei se .avi ole sen kummempi tiedostomuoto kuin muutkaan, hienoisella perehtymisellä menee.

Jos muualta päin ruutua halutaan kuvaa kaapata, CB yksin ei riitä vaan tarvitaan jokin .dll apuun.
Tartten koko käyttöliittymän demo-videota varten.
Silloin suosittelen käyttämään jotain videokaappaukseen tarkoitettua ohjelmaa, esim. HyperCamia.
a.k.a. Hedge
skorpioni-cb
Advanced Member
Posts: 364
Joined: Wed Dec 03, 2008 3:48 pm
Location: Turku

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by skorpioni-cb »

Herra Siili wrote:
skorpioni-cb wrote:
koodaaja wrote:Mikäli video on tarkoitus kaapata CB-ohjelman sisältä, mitään esteitä ei ole - ei se .avi ole sen kummempi tiedostomuoto kuin muutkaan, hienoisella perehtymisellä menee.

Jos muualta päin ruutua halutaan kuvaa kaapata, CB yksin ei riitä vaan tarvitaan jokin .dll apuun.
Tartten koko käyttöliittymän demo-videota varten.
Silloin suosittelen käyttämään jotain videokaappaukseen tarkoitettua ohjelmaa, esim. HyperCamia.
Toimiiko jos peli on fullscreen
Minä en tiedä mitä tiedän, mutta sen tiedän ettei se ole mitään kaunista.
Herra Siili
Advanced Member
Posts: 308
Joined: Tue Nov 25, 2008 8:06 pm
Location: Viitasaari, Keski-Suomi
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Herra Siili »

skorpioni-cb wrote: Toimiiko jos peli on fullscreen
Kyllä, tietääkseni. Ja jos ei toimi, niin silloin pitää etsiä joku muu ohjelma. Tuo HyperCam vain tuli ensimmäisenä mieleen.
a.k.a. Hedge
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by koodaaja »

FRAPS on itselläni ollut aina tällaisissa käytössä. Onhan siinä puutteensa mutta varsin kiva softa silti. (ei muuten nauhoita akkunoituja CB-ohjelmia, koko näytöltä kylläkin)

Tietysti koko käyttöliittymän saa kaapattua itsetehdyllä systeemillä jos kerran CB:n ikkunaan sen teet, ja kokonäytön tilassa ei muuta kaapattavaa olekaan :> Nopeus vaan ei kovin iso ole.
phons
Guru
Posts: 1056
Joined: Wed May 14, 2008 10:11 am

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by phons »

Entä jos teet niin että otat koko ajan kuvakauppauksia(CB:n komento jonka nimeä en muista), ja sitten esim. jollain windows movie maker:lla tai vaikka Blender:illä länttäät viedoksi.

Edit: Totta, tila voi loppua... Ja niitä kuvia ei tarvii latoa yksitellen.. Ainakaan Blenderissä...
Last edited by phons on Wed Jan 13, 2010 9:36 pm, edited 1 time in total.
Image
Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Awaclus »

phons wrote:Entä jos teet niin että otat koko ajan kuvakauppauksia(CB:n komento jonka nimeä en muista), ja sitten esim. jollain windows movie maker:lla tai vaikka Blender:illä länttäät viedoksi.
Entäs jos kone jumittuu täydellisesti, ja mikäli tehot riittää, kiintolevy loppuu, tai muisti loppuu viimeistään silloin, kun ne pistetään sinne Movie Makeriin kaikki kerralla, tai oma aika loppuu kun niitä pistää sinne yksitellen?
User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by axu »

Chaosworm wrote:
phons wrote:Entä jos teet niin että otat koko ajan kuvakauppauksia(CB:n komento jonka nimeä en muista), ja sitten esim. jollain windows movie maker:lla tai vaikka Blender:illä länttäät viedoksi.
Entäs jos kone jumittuu täydellisesti, ja mikäli tehot riittää, kiintolevy loppuu, tai muisti loppuu viimeistään silloin, kun ne pistetään sinne Movie Makeriin kaikki kerralla, tai oma aika loppuu kun niitä pistää sinne yksitellen?
Muutamaan viimeiseen: Rad Videotools, sillä voi tehdä tosi helposti sarjasta kuvia videon ja on muutenkin hyödyllinen ohjelma jos videoita pitää konvertoida ;)
Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image
skorpioni-cb
Advanced Member
Posts: 364
Joined: Wed Dec 03, 2008 3:48 pm
Location: Turku

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by skorpioni-cb »

VesQ wrote:
skorpioni-cb wrote:kukaan ei ole huomannut ongelmaani:
Nyt ogelmani on että kun ammus osuu jälkimmäiseen niin se ei tuhoudu eikä hiiri enään hallitse sitä. <koodi>
Hmm, en edes tajunnut mikä on ongelmasi. "Ammus osuu jälkimmäiseen"?? Mikä ihmeen jälkimmäinen? Mitä pitäisi tapahtua kun ammus (eli varmaankin tyyppikokoelman RAKETIT jäsen?) osuu tähän "jälkimmäiseen"? Koodi on aika sekavasti sisennettykin, käyttäisit sitä tabulaattoria (TAB, Caps Lockin yläpuolella oleva nappi...) sisennysten tekemiseen ja Shift (vaihto) + TAB yhdistelmää sisennysten poistamiseen pätkittäin.

Koko koodista ei löytynyt yhtään Delete tai DeleteObject komentoa, joten ihmekkös ettei ammus tuhoudu - eihän sellaista koodinpätkää edes ole olemassa joka sen tuhoaisi
Tässä selvennys
Tässä selvennys
kaavio.JPG (14.23 KiB) Viewed 7972 times
tuo on ongelmana kun olen tiputtanut tuon "sinisen"
Minä en tiedä mitä tiedän, mutta sen tiedän ettei se ole mitään kaunista.
DumBasZ
Newcomer
Posts: 20
Joined: Fri Aug 29, 2008 7:52 am

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by DumBasZ »

Miten Rand- funktion saisi jakamaan taulukon lohkoihin arvoja niin, ettei samaa lukua olisi kahta kertaa?

E: Tarkoitin siis, että taulukkoon sijoitettaisiin eri kokonaislukuja satunnaisesti niin, ettei mitään arvoa taulukossa ole kahteen kertaan, eli toisin sanoen taulukossa olisi esim. viisi lohkoa, ja niiden arvot olisivat kaikki erilaisia.

Vaikka näin:

Code: Select all

Dim t(4)
t(0) = 1
t(1) = 4
t(2) = 2
t(3) = 5
t(4) = 3
Mutta kuitenkin niin, että taulukkoon laitettaisiin arvoja käyttämällä Rand- funktiota. Anteeksi sekavuus.
Last edited by DumBasZ on Fri Jan 15, 2010 9:06 pm, edited 1 time in total.
Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Awaclus »

EDIT: Oho, voisi vähän enemmän keskittyä kysymyksen lukemiseen, ennen kuin vastaa siihen. Tämän viestin voipi poistaa.
Last edited by Awaclus on Fri Jan 15, 2010 10:48 pm, edited 1 time in total.
otto90x
Advanced Member
Posts: 349
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:00 pm
Location: Lapinjärvi, Finland
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by otto90x »

DumBasZ wrote:Miten Rand- funktion saisi jakamaan taulukon lohkoihin arvoja niin, ettei samaa lukua olisi kahta kertaa?

Code: Select all

koko=5

Dim taulukko(koko-1) //luodaan taulukko

taulukko(0)=Rand(1,koko)//taulukon ensimmäiseen soluun arvo

For i=1 To koko-1 //käydään taulukon muut solut läpi
    While taulukko(i)=0 //siirrytään seuraavaan vasta kun arvo on löytynyt
       
        //nollataan estot
        esto=0
       
        // arvotaan luku
        //mahdollisia arvoja täytyy olla enemmän tai yhtäpaljon kuin taulukon koko
        // muuten ei voida saada kaikille eri arvoja
        luku=Rand(1,koko)
       
        For o=0 To i-1 // käydään läpi taulukon solut joissa on jo arvo
            //jos taulukossa on jo arvottu arvo
            //estetään arvon lisäys ja hypätään ulos jottei tuhlata aikaa muiden tarkistukseen
            If taulukko(o)=luku Then esto=1 : Exit
        Next o
        If Not esto Then taulukko(i)=luku //jos samaa arvoa ei tavattu laitetaan se taulukkoon
    Wend
Next i

//kirjoitetaan taulukon arvot
For i=0 To koko-1
    Print "taulukko("+i+") = "+taulukko(i)
Next i

WaitKey
Otto Martikainen a.k.a. MetalRain, otto90x, kAATOSade.
Runoblogi, vuodatusta ja sekoiluja.
DumBasZ
Newcomer
Posts: 20
Joined: Fri Aug 29, 2008 7:52 am

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by DumBasZ »

otto90x wrote:
DumBasZ wrote:Miten Rand- funktion saisi jakamaan taulukon lohkoihin arvoja niin, ettei samaa lukua olisi kahta kertaa?

Code: Select all

koko=5

Dim taulukko(koko-1) //luodaan taulukko

taulukko(0)=Rand(1,koko)//taulukon ensimmäiseen soluun arvo

For i=1 To koko-1 //käydään taulukon muut solut läpi
    While taulukko(i)=0 //siirrytään seuraavaan vasta kun arvo on löytynyt
       
        //nollataan estot
        esto=0
       
        // arvotaan luku
        //mahdollisia arvoja täytyy olla enemmän tai yhtäpaljon kuin taulukon koko
        // muuten ei voida saada kaikille eri arvoja
        luku=Rand(1,koko)
       
        For o=0 To i-1 // käydään läpi taulukon solut joissa on jo arvo
            //jos taulukossa on jo arvottu arvo
            //estetään arvon lisäys ja hypätään ulos jottei tuhlata aikaa muiden tarkistukseen
            If taulukko(o)=luku Then esto=1 : Exit
        Next o
        If Not esto Then taulukko(i)=luku //jos samaa arvoa ei tavattu laitetaan se taulukkoon
    Wend
Next i

//kirjoitetaan taulukon arvot
For i=0 To koko-1
    Print "taulukko("+i+") = "+taulukko(i)
Next i

WaitKey
Juuri tällaista hain, kiitoksia.
skorpioni-cb
Advanced Member
Posts: 364
Joined: Wed Dec 03, 2008 3:48 pm
Location: Turku

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by skorpioni-cb »

skorpioni-cb wrote:
VesQ wrote:
skorpioni-cb wrote:kukaan ei ole huomannut ongelmaani:
Nyt ogelmani on että kun ammus osuu jälkimmäiseen niin se ei tuhoudu eikä hiiri enään hallitse sitä. <koodi>
Hmm, en edes tajunnut mikä on ongelmasi. "Ammus osuu jälkimmäiseen"?? Mikä ihmeen jälkimmäinen? Mitä pitäisi tapahtua kun ammus (eli varmaankin tyyppikokoelman RAKETIT jäsen?) osuu tähän "jälkimmäiseen"? Koodi on aika sekavasti sisennettykin, käyttäisit sitä tabulaattoria (TAB, Caps Lockin yläpuolella oleva nappi...) sisennysten tekemiseen ja Shift (vaihto) + TAB yhdistelmää sisennysten poistamiseen pätkittäin.

Koko koodista ei löytynyt yhtään Delete tai DeleteObject komentoa, joten ihmekkös ettei ammus tuhoudu - eihän sellaista koodinpätkää edes ole olemassa joka sen tuhoaisi
kaavio.JPG
tuo on ongelmana kun olen tiputtanut tuon "sinisen"
kukaan ei auttamut, liian kinkkistä?
Minä en tiedä mitä tiedän, mutta sen tiedän ettei se ole mitään kaunista.
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Viltzu »

Itse en ainakaan vieläkään ymmärrä mitä haet.
rukkanen

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by rukkanen »

Yritin kyllä kovasti hakea tähän vastausta (en löytänyt), mutta CoolBasicissa ei taida olla tukea kaareville muodoille kartoissa? Ts. jos haluan kaarevan seinän karttaan (tarkemmin ottaen koveran, ts. kuten jääkiekkokaukalon kulmat), voiko sellaista edes tehdä Tilesterin avulla? Entä objektien?
User avatar
kaneli2000
Guru
Posts: 1059
Joined: Mon Mar 17, 2008 2:40 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by kaneli2000 »

rukkanen wrote:Yritin kyllä kovasti hakea tähän vastausta (en löytänyt), mutta CoolBasicissa ei taida olla tukea kaareville muodoille kartoissa? Ts. jos haluan kaarevan seinän karttaan (tarkemmin ottaen koveran, ts. kuten jääkiekkokaukalon kulmat), voiko sellaista edes tehdä Tilesterin avulla? Entä objektien?
Tilekartassa ei, objekteista saattaisi olla mahdollista mutta en ole varma, sillä en ole niitä ja törmäystunnistusta juuri käyttänyt lähiaikoina. Varmin tapa on tehdä itse jokin systeemi esim. kuvien kanssa, mutta se on aika vaikeaa.

Kannattaa lukaista cb:n manuaalista objektien törmäyskomentoja, sillä se selviää.
I see the rainbow rising
legend
Advanced Member
Posts: 371
Joined: Wed Nov 18, 2009 8:06 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by legend »

rukkanen wrote:Yritin kyllä kovasti hakea tähän vastausta (en löytänyt), mutta CoolBasicissa ei taida olla tukea kaareville muodoille kartoissa? Ts. jos haluan kaarevan seinän karttaan (tarkemmin ottaen koveran, ts. kuten jääkiekkokaukalon kulmat), voiko sellaista edes tehdä Tilesterin avulla? Entä objektien?
Ei ole, mutta JATothrim on tehnyt pikselin tarkan törmäyksen, se toimii kuvissa. viewtopic.php?f=12&t=1922
Locked