Tyhmät kysymykset (I/2010)

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Locked
DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by DJ-Filbe » Wed Dec 15, 2010 10:13 pm

Miten voin poistaa merkkijonon keskeltä tietyn osan:
Pitää poistaa esim huutomerkin ja kysymysmerkin välissä oleva teksti sekä samalla huutomerkki ja kysymysmerkki. Miten?

Code: Select all

txt$="asdfg!ggrwe?aauutr"
txt=poista(txt,"!","?")
function poista(txt,a,b)
???
endfunction

MrMonday
Advanced Member
Posts: 378
Joined: Fri Oct 10, 2008 2:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by MrMonday » Wed Dec 15, 2010 10:48 pm

DJ-Filbe wrote:Miten voin poistaa merkkijonon keskeltä tietyn osan:
Pitää poistaa esim huutomerkin ja kysymysmerkin välissä oleva teksti sekä samalla huutomerkki ja kysymysmerkki. Miten?

Code: Select all

txt$="asdfg!ggrwe?aauutr"
txt=poista(txt,"!","?")
function poista(txt,a,b)
???
endfunction
Mikäli ymmärsin ongelmasi oikein, niin STRREMOVE()-funktio voisi auttaa.
Kannattaa katsella myös muita komentoja manuaalista kohdasta "Merkkijonot".

User avatar
buke44
Active Member
Posts: 169
Joined: Sat May 23, 2009 8:10 pm
Location: Tampere

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by buke44 » Thu Dec 16, 2010 1:09 am

DJ-Filbe wrote:Miten voin poistaa merkkijonon keskeltä tietyn osan:
Pitää poistaa esim huutomerkin ja kysymysmerkin välissä oleva teksti sekä samalla huutomerkki ja kysymysmerkki. Miten?

Code: Select all

txt$="asdfg!ggrwe?aauutr"
txt=poista(txt,"!","?")
function poista(txt,a,b)
???
endfunction

Code: Select all

Function poista (Str$,a$,b$)
    Return StrRemove (t,InStr (t,a),InStr (t,b)-InStr (t,a)+1)
EndFunction 

User avatar
SPuntte
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:51 pm
Location: Helsinki, Finland
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by SPuntte » Thu Dec 16, 2010 1:44 am

DJ-Filbe wrote:Miten voin poistaa merkkijonon keskeltä tietyn osan:
Pitää poistaa esim huutomerkin ja kysymysmerkin välissä oleva teksti sekä samalla huutomerkki ja kysymysmerkki. Miten?
Tai näin:

Code: Select all

txt$="asdfg!ggrwe?aauutr"
txt=poista(txt,"!","?")
Function poista$(txt$,a$,b$)
	Return GetWord(txt, 1, a) + GetWord(txt, 2, b)
EndFunction
CoolBasic henkilökuntaa
Tech-kehittäjä
CoolBasic Classic, Cool VES

CoolPhysicsEngine | MissileSystem | Jana-ympyrä -törmäys | cbSimpleTexture | CoolCPLX

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by DJ-Filbe » Thu Dec 16, 2010 7:43 pm

Pitäisi poistaa tagit HTML-dokumentista ja jättää pelkkä teksti jäljelle. How?

User avatar
SPuntte
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:51 pm
Location: Helsinki, Finland
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by SPuntte » Thu Dec 16, 2010 8:22 pm

DJ-Filbe wrote:Pitäisi poistaa tagit HTML-dokumentista ja jättää pelkkä teksti jäljelle. How?
En ole ihan 100% varma, mutta käsittääkseni HTML:ssä ei voi olla sisäkkäisiä tageja, tarkoittaen siis sitä, että kahden <-merkin välissä on aina täsmälleen yksi >-merkki. Algoritmina homma näin:
1. Siirrä kursori syötteen alkuun.
2. Lue syötettä, kunnes vastaan tulee <-merkki. Mikäli näin ei tapahdu vaan syöte loppuu, HTML-tagit on poistettu. Tulosta muokattu syöte.
3. Tallenna nykyinen kursorin sijainti.
4. Lue syötettä, kunnes vastaan tulee >-merkki. Mikäli näin ei tapahdu vaan syöte loppuu, se on viallinen.
5. Poista syötteestä kaikki data tallennetusta kursorin sijainnista nykyiseen kursorin sijaintiin.
6. Siirrä kursori takaisin tallennettuun sijaintiin.
7. Toista kohdasta 2.
CoolBasic henkilökuntaa
Tech-kehittäjä
CoolBasic Classic, Cool VES

CoolPhysicsEngine | MissileSystem | Jana-ympyrä -törmäys | cbSimpleTexture | CoolCPLX

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by DJ-Filbe » Thu Dec 16, 2010 8:41 pm

SPuntte wrote:
DJ-Filbe wrote:Pitäisi poistaa tagit HTML-dokumentista ja jättää pelkkä teksti jäljelle. How?
En ole ihan 100% varma, mutta käsittääkseni HTML:ssä ei voi olla sisäkkäisiä tageja, tarkoittaen siis sitä, että kahden <-merkin välissä on aina täsmälleen yksi >-merkki. Algoritmina homma näin:
1. Siirrä kursori syötteen alkuun.
2. Lue syötettä, kunnes vastaan tulee <-merkki. Mikäli näin ei tapahdu vaan syöte loppuu, HTML-tagit on poistettu. Tulosta muokattu syöte.
3. Tallenna nykyinen kursorin sijainti.
4. Lue syötettä, kunnes vastaan tulee >-merkki. Mikäli näin ei tapahdu vaan syöte loppuu, se on viallinen.
5. Poista syötteestä kaikki data tallennetusta kursorin sijainnista nykyiseen kursorin sijaintiin.
6. Siirrä kursori takaisin tallennettuun sijaintiin.
7. Toista kohdasta 2.
Ensin pitänee poistaa HTML-tiedostoon sisältyvät mahdolliset javascriptit ja tyylitiedostot, sillä ne voivat sisältää esim vertailuoperaattoreita < tai >, jotka sotkisivat muuten hyvän algoritmin ;) Osaan kyllä tämän :D

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by esa94 » Fri Dec 17, 2010 5:19 pm

DJ-Filbe wrote:
SPuntte wrote:
DJ-Filbe wrote:Pitäisi poistaa tagit HTML-dokumentista ja jättää pelkkä teksti jäljelle. How?
En ole ihan 100% varma, mutta käsittääkseni HTML:ssä ei voi olla sisäkkäisiä tageja, tarkoittaen siis sitä, että kahden <-merkin välissä on aina täsmälleen yksi >-merkki. Algoritmina homma näin:
1. Siirrä kursori syötteen alkuun.
2. Lue syötettä, kunnes vastaan tulee <-merkki. Mikäli näin ei tapahdu vaan syöte loppuu, HTML-tagit on poistettu. Tulosta muokattu syöte.
3. Tallenna nykyinen kursorin sijainti.
4. Lue syötettä, kunnes vastaan tulee >-merkki. Mikäli näin ei tapahdu vaan syöte loppuu, se on viallinen.
5. Poista syötteestä kaikki data tallennetusta kursorin sijainnista nykyiseen kursorin sijaintiin.
6. Siirrä kursori takaisin tallennettuun sijaintiin.
7. Toista kohdasta 2.
Ensin pitänee poistaa HTML-tiedostoon sisältyvät mahdolliset javascriptit ja tyylitiedostot, sillä ne voivat sisältää esim vertailuoperaattoreita < tai >, jotka sotkisivat muuten hyvän algoritmin ;) Osaan kyllä tämän :D
Lisäksi attribuutit

hfhsg

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by hfhsg » Fri Dec 17, 2010 10:23 pm

Mite saan piirrettyy objektin kartan over kerroksen päälle?noilla objectorder komennoilla ei ainakaa toiminu

User avatar
Jonez
Devoted Member
Posts: 575
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:37 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Jonez » Fri Dec 17, 2010 10:27 pm

Muistaakseni mahdotonta. Joudut kikkailemaan, esim. käyttämällä kuvia, tai poistamalla over-kerroksen.
-Vuoden 2008 aloittelijan ystävä -palkinnon voittaja-
Image <- protestipelikilpailun voittaja.
Space War

gddsg

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by gddsg » Fri Dec 17, 2010 10:47 pm

Mikä tässä kuvan piirtämisessä on nyt vikana? eikös sen pitäs toimia ihan näin vaa repeatin sisällä?

Code: Select all

hiiri=LoadImage("media\\hiiri.bmp")
repeat
..
DrawImage  hiiri,MouseWX(),MouseWY()
drawscreen
Ei ainakaan noin toimi =/

ghsagsa

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by ghsagsa » Fri Dec 17, 2010 10:52 pm

Anteeks tuplapostaus mutten tarviikkaa apuu =)
Kirjotan tän toimivan koodin nyt tähän jos jollai muulla joskus tulee sama ongelma =)

Code: Select all

DrawToWorld OFF,ON,OFF 
DrawImage  hiiri,MouseWX(),-MouseWY()
tolla siis sain toimii

User avatar
Jonez
Devoted Member
Posts: 575
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:37 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Jonez » Fri Dec 17, 2010 10:55 pm

Paljon yksinkertaisempi tapa on vain käyttää MouseWX():n ja MouseWY():n sijaan MouseX():ää ja MouseY():tä. MouseWX() kertoo hiiren x-akselin maailmakoordinaatin, kun taas MouseX() vastaavan ruutukoordinaatin.

Edit. Siis näin:

Code: Select all

hiiri=LoadImage("media\cursor.bmp")

Repeat
    DrawImage  hiiri, MouseX() - ImageWidth( hiiri ) / 2, MouseY() - ImageHeight( hiiri ) / 2
    DrawScreen
Forever
-Vuoden 2008 aloittelijan ystävä -palkinnon voittaja-
Image <- protestipelikilpailun voittaja.
Space War

fasfas

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by fasfas » Sun Dec 19, 2010 12:57 pm

Miks tää koodi tiputtaa fps 76->~~40 xD

Code: Select all

DrawToWorld  ON,OFF,OFF
 For puu.rakennukset = Each rakennukset
 If ObjectsOverlap (hiiri_obj,puu\obj) Then
 Box ObjectX(puu\obj)-64,ObjectY(puu\obj)+64,96,96,0 
 EndIf
 Next puu
heti ku vien hiiren pari kertaa jonkun puun päälle nii fps tipahtaa

User avatar
Jonez
Devoted Member
Posts: 575
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:37 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Jonez » Sun Dec 19, 2010 6:32 pm

Veikkaan että sinulla on paljon rakennus-jäseniä, ja jostain syystä ne kaikki ovat samassa kohtaa, jolloin joko piirretään nolla laatikkoa, tai rakennus-jäsenien lukumäärän verran laatikoita. Cb:n sisäiset piirtokomennot (kuten box) eivät ole kaikista nopeimpia maailmassa.

Tai sitten suorituskykyongelman syy on jossain muualla.
-Vuoden 2008 aloittelijan ystävä -palkinnon voittaja-
Image <- protestipelikilpailun voittaja.
Space War

User avatar
Kille
Active Member
Posts: 249
Joined: Wed Aug 26, 2009 3:50 pm
Location: Juankoski

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Kille » Mon Dec 20, 2010 10:10 pm

[angst]Coolbasic lakkasi ensin värjäämästä komentoja. Uudelleenasensin sen ja vielä kolmen uudelleenkäynnistyksen jälkeen herjasi "previous program runningia". Löysin kyllä foorumeilta ratkaisun (suorita järjestelmänvalvojana), mutta outoa on se, että eilen cb toimi ihan ongelmitta. (sammuttaessa windows päivittyi) Onko tähän mitään pysyvää ratkaisua, ettei aina tarvisi säätää?
ZEPPELIN
Jatkoa tulossa... tällä kertaa lataus ei kestä viikkoa

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Viltzu » Mon Dec 20, 2010 10:27 pm

Kille wrote:[angst]Coolbasic lakkasi ensin värjäämästä komentoja. Uudelleenasensin sen ja vielä kolmen uudelleenkäynnistyksen jälkeen herjasi "previous program runningia". Löysin kyllä foorumeilta ratkaisun (suorita järjestelmänvalvojana), mutta outoa on se, että eilen cb toimi ihan ongelmitta. (sammuttaessa windows päivittyi) Onko tähän mitään pysyvää ratkaisua, ettei aina tarvisi säätää?
Hiiren oikea -> Ominaisuudet -> Yhteensopivuus -> Suorita tämä ohjelma järjestelmänvalvojana
Näin Win7 (Suomenkielinen) saa käynnistymään aina järjestelmänvalvojana.

User avatar
Kille
Active Member
Posts: 249
Joined: Wed Aug 26, 2009 3:50 pm
Location: Juankoski

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Kille » Tue Dec 21, 2010 6:17 pm

Viltzu wrote:
Kille wrote:[angst]Coolbasic lakkasi ensin värjäämästä komentoja. Uudelleenasensin sen ja vielä kolmen uudelleenkäynnistyksen jälkeen herjasi "previous program runningia". Löysin kyllä foorumeilta ratkaisun (suorita järjestelmänvalvojana), mutta outoa on se, että eilen cb toimi ihan ongelmitta. (sammuttaessa windows päivittyi) Onko tähän mitään pysyvää ratkaisua, ettei aina tarvisi säätää?
Hiiren oikea -> Ominaisuudet -> Yhteensopivuus -> Suorita tämä ohjelma järjestelmänvalvojana
Näin Win7 (Suomenkielinen) saa käynnistymään aina järjestelmänvalvojana.
Kiitos vinkistä, tuo toimii hyvin! :)

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by DJ-Filbe » Tue Dec 21, 2010 9:21 pm

Tekstin tulostus tulostimesta Coolbasicilla? Tiedoston kirjoittaminen HTML-muodossa ja javascriptit, ja auki selaimeen helpoin tapa?

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Latexi95 » Tue Dec 21, 2010 9:25 pm

DLL voisi kanssa olla kohtuu kätevä.

Locked