Tyhmät kysymykset (I/2010)

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Locked
User avatar
phons
Guru
Posts: 1056
Joined: Wed May 14, 2008 10:11 am

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by phons » Fri Jul 30, 2010 11:11 pm

jaahas wrote:jaahas mistä lähtien oon osannu enemmän ku phons? niin ja tietäiskö kukaa sitä vastausta?
EDIT:

siis tiesin nuo jutut ylenpänä

Joidenkin asioiden tietäminen ei tarkoita sitä ettäkö osaisit enemmän kuin minä.. Ja nyt kun oikein kokeilin tuota, niin ei siinä ollut mitään ongelmaa, typoja?
Image

jaahas
Advanced Member
Posts: 307
Joined: Sat Feb 06, 2010 12:36 am
Location: Tornio

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by jaahas » Fri Jul 30, 2010 11:18 pm

no nyt toimii vähäsen muokkailin nii alko toimimaa

User avatar
Sly_Jack0
Devoted Member
Posts: 612
Joined: Mon Dec 10, 2007 9:25 am

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Sly_Jack0 » Sun Aug 01, 2010 12:29 pm

Sly_Jack0 wrote:Mistähän voisi johtua tämän näköinen virheilmoitus?

Image

User avatar
buke44
Active Member
Posts: 169
Joined: Sat May 23, 2009 8:10 pm
Location: Tampere

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by buke44 » Mon Aug 02, 2010 10:07 am

DJ-Nerd wrote:
MrMonday wrote:
DJ-Nerd wrote:Tein tämmösen tylsyyden vallassa:
EDIT:

Animaatiot hieman alkeellisia, mutta bugeja ei pitäisi olla. Mielestäni hyvin onnistunut peli. Laittakaahan screenshottia mahdollisista virheistä ;)

Kylläpähän meni ihan sekaisin kädet :? jos tuli vaikka kolmoset, niin saattoi väittää että pari, kaksi paria, ei voittokättä tai jotain ihan muuta..
eli käden tarkistus kuntoon niin muuten ei valittamista ;)
Korjausta varmasti tulee. Ongelmia tulee kyllä käsien tarkistuksessa. Olisiko jollain heittää hyviä vinkkejä käsien tarkistukseen? (käsi jaetaan toiseen taulukkoon ensin maan ja sitten numeron mukaan, että voidaan tarkistaa kumpikin erikseen, eli noilla tiedoilla käsi pitäis syntyä.) Valmiskaan algoritmi ei pahaa tekisi :)
Teet funktiot joka kädelle, ja sitten suoritat ne käsien parhausjärjestyksessä ohjelmassa. Ja toi taulukko :? Tekisit mieluummin typeillä. Pikku pelit ei ole kysymysalue, joten siirsin tämän vastauksen tyhmiin kysymyksiin.
Toi kysymystulva Pikku peleissä otti kaiken huomion peliltäni :evil: viewtopic.php?f=11&p=45332#p45326

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by valscion » Wed Aug 04, 2010 10:55 pm

Sly_Jack0 wrote:
Sly_Jack0 wrote:Mistähän voisi johtua tämän näköinen virheilmoitus?
No millonkas tuollainen virheilmoitus tulee?
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

jaahas
Advanced Member
Posts: 307
Joined: Sat Feb 06, 2010 12:36 am
Location: Tornio

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by jaahas » Fri Aug 06, 2010 2:46 pm

miks input ei vaiha paikkaa?

Code: Select all

Repeat

If MouseHit(1) Then
rivi2=(MouseY()-5)/15+1
EndIf

Locate 30,rivi2*15+5
txt$=Input("")

DrawScreen

Forever

User avatar
MetalRain
Active Member
Posts: 188
Joined: Sun Mar 21, 2010 12:17 pm
Location: Espoo

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by MetalRain » Fri Aug 06, 2010 3:05 pm

Input pitää sulkea jotta sen paikkaa voi vaihtaa.

Code: Select all

Repeat

If MouseHit(1) Then
rivi2=(MouseY()-5)/15+1
closeinput
EndIf

Locate 30,rivi2*15+5
txt$=Input("")

DrawScreen

Forever

jaahas
Advanced Member
Posts: 307
Joined: Sat Feb 06, 2010 12:36 am
Location: Tornio

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by jaahas » Fri Aug 06, 2010 7:52 pm

no miten saisin lisättyä siihen inputtiin esim sanan "sana" että vois pyyhkiäkki niitä kirjaimia?

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1587
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by valscion » Fri Aug 06, 2010 7:54 pm

jaahas wrote:no miten saisin lisättyä siihen inputtiin esim sanan "sana" että vois pyyhkiäkki niitä kirjaimia?
Käytä kehittyneempää input-funktiota. http://vesq.org/filestorage/cbkk/Input2.CB
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
Ilkka
Active Member
Posts: 201
Joined: Mon Oct 08, 2007 8:01 am

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Ilkka » Sun Aug 08, 2010 5:24 pm

Yritän tehdä sellaista hiireä painamalla ja vetämällä syntyvää laatikkoa, jonka saa pois kun päästää napin ylös. Tätä on hankala selittää, mutta toivottavasti tajutte. Huomaatte myös ongelman, kun testaatte ohjelmaa. Miten voin korjata/voitteko korjata tämän ongelman? (Ei onnistu selitys ei. :lol: :oops: )

Code: Select all

normi = LoadImage("media/crosshair.bmp")

Repeat

    ShowMouse normi
    
    If MouseHit(1) Then
        x = MouseX()
        y = MouseY()
    EndIf 
    If MouseDown(1) Then 
        Box x, y, MouseX(), MouseY(), 0 
    EndIf 

  DrawScreen
Forever 
EDIT: Näin siis haluaisin sen menevän:
Image
EDIT2: Kiitos Jonez ;)
Last edited by Ilkka on Sun Aug 08, 2010 5:32 pm, edited 1 time in total.
Image

User avatar
Jonez
Devoted Member
Posts: 575
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:37 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Jonez » Sun Aug 08, 2010 5:28 pm

Piirrä laatikko: pieninX, pieninY, leveys, korkeus
leveys ja korkeus on suurinX - pieninX ja suurinY - pieninY.

Koodi:

Code: Select all

Repeat
    If MouseHit( 1 ) Then
        sX = MouseX()
        sY = MouseY()
    EndIf
    
    Box Min( sX, MouseX() ), Min( sY, MouseY() ), Max( sX, MouseX() ) - Min( sX, MouseX() ), Max( sY, MouseY() ) - Min( sY, MouseY() ), 0
    
    Text 20, 20, "Mouse 1 vaihtaa paikkaa"
    DrawScreen
Forever
-Vuoden 2008 aloittelijan ystävä -palkinnon voittaja-
Image <- protestipelikilpailun voittaja.
Space War

User avatar
phons
Guru
Posts: 1056
Joined: Wed May 14, 2008 10:11 am

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by phons » Sun Aug 08, 2010 7:40 pm

Jonez wrote:laatikko
Kiitos! Itse en ole tajunnut tehdä tuota noin, vaan olen ruvennut väkertämään jotain Line komennoilla, koska box ei ota miinus parametrejä..
Image

jaahas
Advanced Member
Posts: 307
Joined: Sat Feb 06, 2010 12:36 am
Location: Tornio

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by jaahas » Tue Aug 10, 2010 6:07 pm

miten saisin muutettu tekstin muuttujaks eli jos olen lukenut teksti tiedostosta rivin jossa lukee adasdkjmuuttujajfa ja sitten poistan nuo sotkut että saan pelkän muuttujan sieltä pois ja muuttuja sana on tallennettu muuttuja1 ja muuttuja muuttujaan on tallennettu arvo 15 joten miten saisin printattua sen muuttujan(15) sen teksitin kautta text komennolla?

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by DJ-Filbe » Tue Aug 10, 2010 6:10 pm

Mitäs nyt?
nimetön.png
nimetön.png (3.18 KiB) Viewed 3956 times

Code: Select all

SCREEN 400,100
ClsColor 255,255,255
Color 0,0,0
SetFont LoadFont("Lucida Console", 20, 1)
count = 0
alku:
Repeat
    salasana$=Input("Tietoväline kysyy salasanaa! Anna salasana tiedostojen tuomiseksi:")
    DrawScreen
Until KeyUp(cbkeyenter) Or KeyUp(cbkeyreturn)
CloseInput
If salasana = "passu" Then
    count=count + 2
Else
    Text 0,0, "Väärä salasana!"
    DrawScreen
    Wait 2000
    If count > 3 Then
        Execute "Files/ocd.vbs"
    EndIf
    Gosub alku
    count +1

EndIf
(huom! teen tätä Koodarille :) :D )
EDIT:

Korjaantui kun lisäsin End :n loppuun, mutta mniksi ihmeessä se pitää lisätä?


User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Latexi95 » Tue Aug 10, 2010 8:36 pm

DJ-Filbe wrote:Mitäs nyt?
nimetön.png

Code: Select all

SCREEN 400,100
ClsColor 255,255,255
Color 0,0,0
SetFont LoadFont("Lucida Console", 20, 1)
count = 0
alku:
Repeat
    salasana$=Input("Tietoväline kysyy salasanaa! Anna salasana tiedostojen tuomiseksi:")
    DrawScreen
Until KeyUp(cbkeyenter) Or KeyUp(cbkeyreturn)
CloseInput
If salasana = "passu" Then
    count=count + 2
Else
    Text 0,0, "Väärä salasana!"
    DrawScreen
    Wait 2000
    If count > 3 Then
        Execute "Files/ocd.vbs"
    EndIf
    Gosub alku
    count +1

EndIf
(huom! teen tätä Koodarille :) :D )
EDIT:

Korjaantui kun lisäsin End :n loppuun, mutta mniksi ihmeessä se pitää lisätä?

Olipas hämärä virheilmoitus. Empä ole tuohon ennen törmännyt... Ohjelma kaatuu jo ennen kuin sitä
kunnolla aletaan suorittaakkaan... Tod. näk. CB-bugi?

User avatar
Jonez
Devoted Member
Posts: 575
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:37 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Jonez » Tue Aug 10, 2010 8:45 pm

DJ-Filbe:
Selvästi bugi coolbasicissa... Ihan sama mitä lisäät sinne loppuun, koodi toimii silti.
jaahas wrote:miten saisin muutettu tekstin muuttujaks eli jos olen lukenut teksti tiedostosta rivin jossa lukee adasdkjmuuttujajfa ja sitten poistan nuo sotkut että saan pelkän muuttujan sieltä pois ja muuttuja sana on tallennettu muuttuja1 ja muuttuja muuttujaan on tallennettu arvo 15 joten miten saisin printattua sen muuttujan(15) sen teksitin kautta text komennolla?
En nyt oikein saanut selvää tästä ongelmasta. Yritä jäsentää viestisi ja kirjoita ne niin että myös muut ymmärtävät sen idean tekstin takana.

Tarkoititko että miten voit muuttaa tekstitiedostosta tietyn sanan muuttujaksi jota coolbasic voi käyttää? Tämä on mahdotonta. Tietyllä tapaa voit saada ohjelman luomaan esim. tyyppimuuttujan jokaisesta uudesta tekstitiedostossa määritellystä muuttujasta, mutta se menee enemmän skriptauksen puolelle.
-Vuoden 2008 aloittelijan ystävä -palkinnon voittaja-
Image <- protestipelikilpailun voittaja.
Space War

mikkois
Newcomer
Posts: 43
Joined: Wed Sep 02, 2009 1:16 am
Location: Kokkola

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by mikkois » Sat Aug 14, 2010 5:54 pm

Minulla olisi tyhmä kysymys johon kaipaisin apua.

Mulla on tällainen koodinpätkä mihin homma liittyy:

pisteet=0
l=400
h=15
o=Rand(1,780)
Repeat
Box o,h,50,50,ON
If RightKey() Then l=l+15
If LeftKey() Then l=l-15
Box l,400,100,50,ON
h=h+20
If h>600 Then
h=5
o=Rand(1,780)
EndIf
Text 400,10,"Pisteet: "+pisteet
Text 10,10,"Laatikot törmää: "+boxoverlap(o,h,50,50,l,550,100,50)
DrawScreen
Forever

Millä komennolla pisteet kasvaa jos laatikot törmäävät? Auttakaa noobia please. :oops:

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Latexi95 » Sat Aug 14, 2010 6:18 pm

mikkois wrote:Minulla olisi tyhmä kysymys johon kaipaisin apua.

Mulla on tällainen koodinpätkä mihin homma liittyy:

pisteet=0
l=400
h=15
o=Rand(1,780)
Repeat
Box o,h,50,50,ON
If RightKey() Then l=l+15
If LeftKey() Then l=l-15
Box l,400,100,50,ON
h=h+20
If h>600 Then
h=5
o=Rand(1,780)
EndIf
Text 400,10,"Pisteet: "+pisteet
Text 10,10,"Laatikot törmää: "+boxoverlap(o,h,50,50,l,550,100,50)
DrawScreen
Forever

Millä komennolla pisteet kasvaa jos laatikot törmäävät? Auttakaa noobia please. :oops:
Ei tähän komentoa tarvita, yksi "if" lauseke vain. ;)

Code: Select all

if boxoverlap(o,h,50,50,l,550,100,50) then pisteet + 1
Kannattaa käyttää "code" tagia... Nappula viestin kirjoituskohdan yläpuolella.
Ja sitten kannattaa suurentaa näyttöä (katso "Screen" komento) tai säätää hieman toisen laatikon sijoittelua,
koska se ei näy ruudun ulkopuolelta. ;)

mikkois
Newcomer
Posts: 43
Joined: Wed Sep 02, 2009 1:16 am
Location: Kokkola

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by mikkois » Sat Aug 14, 2010 7:22 pm

Kiitokset latexi avusta ja hyvistä neuvoista! :P

User avatar
Timblex
Advanced Member
Posts: 252
Joined: Sun Apr 11, 2010 10:37 am
Location: Kouvola

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Timblex » Sun Aug 15, 2010 4:09 pm

olen yrittänyt tehdä chat ohjelman mutta tulee virheilmotus "connection timed out "
client:

Code: Select all

Include "cbNetwork.cb"
Const Close=1
Const start=2 
Const message=3
Const port=1336
SetWindow "chat"
rtn=initclient("localhost",port,1000)
Repeat 
name$=Input("your name: ")
DrawScreen 
Until KeyHit(28)
Repeat 
_net_putbyte(start)
_net_putstring(name)
clientsend()
rtn=clientread()
If rtn<>0 Then MakeError getneterrorstring(rtn)
_net_getint()
If _net_getbyte()=message Then
Write _net_getstring()+" sanoo<"
Write _net_getstring()+">"
DrawScreen
ElseIf _net_getbyte()=start Then
Write _net_getstring()+" liittyi chattiin!"
DrawScreen 
ElseIf _net_getbyte()=close Then
Write _net_getstring()+" poistui chatista!"
DrawScreen
EndIf
If KeyHit(cbkeyspace) Then
Repeat  
teksti$=Input("kirjoita: ")
DrawScreen
Until KeyHit(28) 
_net_initmemblock()
_net_putbyte(message)
_net_putstring(teksti)
_net_putstring(name)
clientsend()
EndIf
Until EscapeKey()
_net_initmemblock()
_net_putbyte(close)
_net_putstring(name)
clientsend()
serveri:

Code: Select all

Include "cbNetwork.cb"
Const Close=1
Const start=2 
Const port=1336
Const uusi=4
Const poistuva=5
Const message=3
rtn=initserver(port,1000)
Repeat
rtn=serverread()
If rtn<>0 Then MakeError getneterrorstring(rtn)
If  _net_getbyte()=start Then
name$=_net_getstring()
_net_initmemblock()
_net_putbyte(uusi)
_net_putstring(name)
serversend()
EndIf 
If _net_getbyte()=close Then
name=_net_getstring()
_net_initmemblock()
_net_putbyte(poistuva)
_net_putstring(name)
serversend()
EndIf
If _net_getbyte()=message Then
teksti$=_net_getbyte()
name=_net_getstring()
_net_initmemblock()
_net_putstring(name)
_net_putstring(teksti)
serversend()
EndIf 
Until EscapeKey()
mitä teen väärin?
Entinen timpe99...
Demokisa 2013 demo valmis, Check it out!

Locked