Tyhmät kysymykset (I/2010)

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Locked
User avatar
KilledWhale
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 543
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:43 pm
Location: Liminka

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by KilledWhale » Fri Jun 25, 2010 7:03 pm

sankja wrote:Mitenkähän tuon värin sais pelaamaan korteille , kiitokset etuajoissa neuvosta. :o

Code: Select all

'Tehtävä a9:
'Tee muistipeli. Käännetyt kortit on järjestetty 
'ruudulle 4*4 muodostelmaan, eli yhteensä 16 korttia. 
'Kortit valitaan hiirellä. Grafiikkaa kortteihin 
'ei tarvitse tehdä. Riittää, että jokainen pari on erivärinen. 
'Peliä pelataan hiirellä. Lopuksi peli kertoo kuinka monta 
'kääntöä pelaaja joutui tekemään. 
    'jos parin löytää niin, pari jätetään auki ,näin peli
    'helpottuu loppua kohden
    'jos paria ei löydy , niin eriparit käännetään kiinni

Type KORTIT
    Field muoto 
    Field vari As String 
EndType 

SCREEN 600,600

Dim varit(8) As String 

Restore Varivakiot
For i=1 To 8
    varit(i)=Read()
Next i

'luodaan kortti kuvana ja...
img_kortti=MakeImage(3*32,6*32)
    DrawToImage img_kortti
        Box 0,0,3*32,6*32
    DrawToScreen 

'tehdään siitä objekti
obj_kortti=MakeObject()
PaintObject obj_kortti,-img_kortti
ShowObject obj_kortti,OFF

'luodaan kortti-kloonit ,2 kpl samaa väriä , eli 8 paria
For i=1 To 2
    For j=1 To 8
        k.KORTIT=New(KORTIT)
        k\muoto=CloneObject(obj_kortti)
        k\vari=varit(j)
    Next j
Next i

'asetellaan kortit nätisti 4x4 muodostelmaan
i=0:rivi=0
For k.KORTIT=Each KORTIT
    If i<4
        Color k\vari
        ScreenPositionObject k\muoto,100+i*32,100+rivi*32
        i+1
    Else
        i=0:rivi+1
    EndIf 
Next k

DrawScreen
WaitKey 

Varivakiot:
Data "cbred","cborange","cbyellow","cbgreen"
Data "cbblue","cbpurple","cblightred","cbwhite"
Ei onnistu noin, koska cbred yms muutetaan käännösvaiheessa kolmeksi numeroksi. Lisäksi datalistat toimivat niin heikosti, että niitä käyttämällä kusee omaan korvaansa.
Voisit tehdä taulukon jossa olisi kaksi ulottuvuutta ja laittaisit värit sinne suoraan numeroilla.
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

cbFUN Kello
cbSDL
Whale.dy.fi

<@cce> miltäs tuntuu olla suomen paras

sankja
Newcomer
Posts: 30
Joined: Thu Jan 29, 2009 11:32 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by sankja » Fri Jun 25, 2010 7:48 pm

No voihan mursuhammas , ei väri edelleenkään toimi , mitenkähän tuon värin vois saaha toimimmaan. Kiitos ,jos joku neuvos. :cry:

Code: Select all

'Tehtävä a9:
'Tee muistipeli. Käännetyt kortit on järjestetty 
'ruudulle 4*4 muodostelmaan, eli yhteensä 16 korttia. 
'Kortit valitaan hiirellä. Grafiikkaa kortteihin 
'ei tarvitse tehdä. Riittää, että jokainen pari on erivärinen. 
'Peliä pelataan hiirellä. Lopuksi peli kertoo kuinka monta 
'kääntöä pelaaja joutui tekemään. 
    'jos parin löytää niin, pari jätetään auki ,näin peli
    'helpottuu loppua kohden
    'jos paria ei löydy , niin eriparit käännetään kiinni

Type KORTIT
    Field muoto 
    Field r
    Field g
    Field b
EndType 

SCREEN 600,900

Dim varit(8,3)

Restore Varivakiot
For i=1 To 8
    For j=1 To 3
        varit(i,j)=Read()
    Next j
Next i

'luodaan kortti kuvana ja...
img_kortti=MakeImage(3*32,6*32)
    DrawToImage img_kortti
        Box 0,0,3*32,6*32
    DrawToScreen 

'tehdään siitä objekti
obj_kortti=MakeObject()
PaintObject obj_kortti,-img_kortti
ShowObject obj_kortti,OFF

'luodaan kortti-kloonit ,2 kpl samaa väriä , eli 8 paria
For i=1 To 2
    For j=1 To 8
        k.KORTIT=New(KORTIT)
        k\muoto=CloneObject(obj_kortti)
            ij=1
            While ij<4
                Select ij
                    Case 1
                        k\r=varit(j,ij)
                    Case 2
                        k\g=varit(j,ij)
                    Case 3
                        k\b=varit(j,ij)
                EndSelect 
                ij+1
            Wend 
    Next j
Next i

'asetellaan kortit nätisti 4x4 muodostelmaan
i=0:rivi=0
For k.KORTIT=Each KORTIT
    If i<4
        Color k\r,k\g,k\b
        ScreenPositionObject k\muoto,100+(i*(3*32)),100+(rivi*(6*32))
        i+1
    Else
        i=0:rivi+1
    EndIf 
Next k

DrawScreen
WaitKey 

Varivakiot:
Data 255,0,0
Data 255,172,0
Data 255,255,0
Data 128,168,4
Data 0,164,255
Data 168,16,224
Data 255,128,128
Data 255,255,255

User avatar
koodaaja
Moderator
Moderator
Posts: 1583
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:24 pm
Location: Otaniemi - Mikkeli -pendelöinti

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by koodaaja » Sat Jun 26, 2010 12:17 am

Datalistoissa on aina ollut jokin mystinen bugi, jonka takia ne eivät toimi. Taulukko on hyvä ja huomatavasti monipuolisempi vaihtoehto. Ehkei niin simppeli, mutta muuten parempi.

User avatar
Jani
Devoted Member
Posts: 741
Joined: Fri Oct 31, 2008 5:53 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Jani » Sun Jun 27, 2010 2:37 pm

sankja wrote:Mitenkähän tuon värin sais pelaamaan korteille , kiitokset etuajoissa neuvosta. :o

Code: Select all

'Tehtävä a9:
'Tee muistipeli. Käännetyt kortit on järjestetty 
'ruudulle 4*4 muodostelmaan, eli yhteensä 16 korttia. 
'Kortit valitaan hiirellä. Grafiikkaa kortteihin 
'ei tarvitse tehdä. Riittää, että jokainen pari on erivärinen. 
'Peliä pelataan hiirellä. Lopuksi peli kertoo kuinka monta 
'kääntöä pelaaja joutui tekemään. 
    'jos parin löytää niin, pari jätetään auki ,näin peli
    'helpottuu loppua kohden
    'jos paria ei löydy , niin eriparit käännetään kiinni

Type KORTIT
    Field muoto 
    Field vari As String 
EndType 

SCREEN 600,600

Dim varit(8) As String 

Restore Varivakiot
For i=1 To 8
    varit(i)=Read()
Next i

'luodaan kortti kuvana ja...
img_kortti=MakeImage(3*32,6*32)
    DrawToImage img_kortti
        Box 0,0,3*32,6*32
    DrawToScreen 

'tehdään siitä objekti
obj_kortti=MakeObject()
PaintObject obj_kortti,-img_kortti
ShowObject obj_kortti,OFF

'luodaan kortti-kloonit ,2 kpl samaa väriä , eli 8 paria
For i=1 To 2
    For j=1 To 8
        k.KORTIT=New(KORTIT)
        k\muoto=CloneObject(obj_kortti)
        k\vari=varit(j)
    Next j
Next i

'asetellaan kortit nätisti 4x4 muodostelmaan
i=0:rivi=0
For k.KORTIT=Each KORTIT
    If i<4
        Color k\vari
        ScreenPositionObject k\muoto,100+i*32,100+rivi*32
        i+1
    Else
        i=0:rivi+1
    EndIf 
Next k

DrawScreen
WaitKey 

Varivakiot:
Data "cbred","cborange","cbyellow","cbgreen"
Data "cbblue","cbpurple","cblightred","cbwhite"
Käytät objekteja, joten sinun on luotava eriväriset kuvat korteille.
Dead men tell no tales. Also, Python rocks!
Codegolf: 99 bottles of beer (oneliner) - Water map partition

sankja
Newcomer
Posts: 30
Joined: Thu Jan 29, 2009 11:32 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by sankja » Mon Jun 28, 2010 10:27 am

No nyt muutin objektit kuviksi ja kommentoin ohjelmasta pois kaiken ylimääräisen , mutta siltikkään ei ruudulle tulevan onton laatikon väri ole punainen. En voi kyllä ymmärtää , että mikä on vialla , kiitokset sille joka pystyy moisen onkelman ratkaisemaan. :o

Code: Select all

Type KORTIT
    Field muoto 
    Field r
    Field g
    Field b
EndType 

SCREEN 600,900

Dim varit(8,3)



varit(1,1)=255:varit(1,2)=0:varit(1,3)=0


'luodaan kortti kuvana ja...
img_kortti=MakeImage(2*32,4*32)
    DrawToImage img_kortti
        Box 0,0,2*32,4*32,OFF 
    DrawToScreen 

'luodaan 8 eriväristä kortti-paria


'luodaan kortti kuva-kloonit ,2 kpl samaa väriä , eli 8 paria
For i=1 To 1
    For j=1 To 1
        k.KORTIT=New(KORTIT)
        k\muoto=CloneImage(img_kortti)
            'ij=1
            'While ij<4
                'Select ij
                    'Case 1
                        'k\r=varit(j,ij)
                    'Case 2
                        'k\g=varit(j,ij)
                    'Case 3
                        'k\b=varit(j,ij)
                'EndSelect 
                'ij+1
            'Wend
            
            
    Next j
Next i

'asetellaan kortit nätisti 4x4 muodostelmaan


Repeat 
i=0:rivi=0
For k.KORTIT=Each KORTIT
    
    'WaitKey:ClearKeys 
    If k=NULL Then Exit 
    
    'Askel:
    'If i<4
        
        
        
        Color varit(1,1),varit(1,2),varit(1,3)
        DrawImage k\muoto,100+(i*(2*32)),100+(rivi*(4*32))
        
        'i+1
    'Else
        'i=0:rivi+1:Goto Askel
    'EndIf
    
   ' DrawScreen
    
Next k

DrawScreen
Until KeyHit(cbkeyreturn)

ClearKeys 


End 



User avatar
Jonez
Devoted Member
Posts: 575
Joined: Mon Aug 27, 2007 8:37 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Jonez » Mon Jun 28, 2010 12:34 pm

Luot valkoisten korttien kuvia, ja yrität sitten muuttaa vakiokuvan väriä. Siis jos lataat vaikka "media\map.bmp"-kuvan, niin eihän sen väriä voi mitenkään muutella color-käskyllä. Color toimi vain cb:n sisäisiin piirtokomentoihin, eli Lineen, Boxiin jne.

Joudut säätämään piirtovärin jo kortin luontivaiheessa:

Code: Select all

Type KORTIT
    Field muoto 
    Field r
    Field g
    Field b
EndType 

SCREEN 600,900

Dim varit(8,3)



varit(1,1)=255:varit(1,2)=0:varit(1,3)=0

'luodaan 8 eriväristä kortti-paria


'luodaan kortti kuva-kloonit ,2 kpl samaa väriä , eli 8 paria
For i=1 To 1
    For j=1 To 1
        k.KORTIT=New(KORTIT)

        Color varit(1,1),varit(1,2),varit(1,3)        
        k\muoto=MakeImage(2*32,4*32)
        DrawToImage k\muoto
            Box 0,0,2*32,4*32,OFF 
        DrawToScreen 
    Next j
Next i

'asetellaan kortit nätisti 4x4 muodostelmaan


Repeat 
i=0:rivi=0
For k.KORTIT=Each KORTIT
    
    'WaitKey:ClearKeys 
    If k=NULL Then Exit 

    DrawImage k\muoto,100+(i*(2*32)),100+(rivi*(4*32))

    
Next k

DrawScreen
Until KeyHit(cbkeyreturn)

ClearKeys 


End 
-Vuoden 2008 aloittelijan ystävä -palkinnon voittaja-
Image <- protestipelikilpailun voittaja.
Space War

Eräs Vierailija

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Eräs Vierailija » Mon Jun 28, 2010 4:25 pm

Mikä mahtaa olla pienin CoolBasicin tukema resoluutio, jonka saisi fullscreeniin? Kaikki kokeilut alle 800x600:n kaatuvat Unable to set graphics modeen.

User avatar
KilledWhale
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 543
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:43 pm
Location: Liminka

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by KilledWhale » Mon Jun 28, 2010 4:34 pm

Eräs Vierailija wrote:Mikä mahtaa olla pienin CoolBasicin tukema resoluutio, jonka saisi fullscreeniin? Kaikki kokeilut alle 800x600:n kaatuvat Unable to set graphics modeen.
Riippuu paljolti näytöstä ja näytönohjaimesta. Wanha nuhapumppuni sai ainakin 320x240 fullscreeniin vallan mainiosti.
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

cbFUN Kello
cbSDL
Whale.dy.fi

<@cce> miltäs tuntuu olla suomen paras

Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Awaclus » Mon Jun 28, 2010 4:50 pm

Eräs Vierailija wrote:Mikä mahtaa olla pienin CoolBasicin tukema resoluutio, jonka saisi fullscreeniin? Kaikki kokeilut alle 800x600:n kaatuvat Unable to set graphics modeen.
Tämä ei ole CB:n ongelma, vaan näytön. Itsellä tämä Acerin muutaman vuoden wanha läppäri pystyy ainakin 400*300:n. Veljen näyttö (1650*1024 maksimireso) taas ei pysty laittamaan fullscreeniin mitään alle 640*480.

Periaatteessahan voisit kai yrittää cbFUNin MoveWindow-funkkaria niin, että siirtäisit ikkunan vasempaan yläkulmaan ja venyttäisit sen näytön kokoiseksi (en nopealla manuaalivilkuilulla nähnyt vastaavaa komentoa perus-CB:ssä). En tiedä, toimiiko tämä niin kuin olisi tarkoitus ja riittääkö tämmöinen sinun projektiisi, mutta jos kyllä, niin sitten pitäisi minkä tahansa reson toimia.

EDIT: partly 'nathed by KW

Hene
Active Member
Posts: 122
Joined: Wed Apr 22, 2009 8:13 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Hene » Mon Jun 28, 2010 6:06 pm

Tarvitsisin ohjelman, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan 1) avaa tietyn tekstitiedoston (.txt), 2) laskee tiedostossa olevien kaikkien merkkien lukumäärän ja C) tulostaa sen (esim. A=14, B=7, C=19, jne.).

Itse en osaa suoraan sanottuna tehdä mitään tekstitiedostoille CB:n kautta. Tarvitsisin ohjelmaa erääseen CB:n ulkopuolisen teorian kokeiluun, en siis mihinkään ohjelmaan. Eli en siis pyydä neuvoja vaan enemmänkin jotain karkeaa koodinpätkää joka hoitaisi homman.
"Baby," I said. "I'm a genius but nobody knows it but me."

sankja
Newcomer
Posts: 30
Joined: Thu Jan 29, 2009 11:32 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by sankja » Mon Jun 28, 2010 6:11 pm

Hienoo ! No miksiköhän korttipakkaa ei voi sekoittaa kuin neljä kertaa, sitten se juuttuu . Kiitti , jos joku vastaa. Ei onnistu mulla ratkaisu. :oops:

Code: Select all

 Type KORTIT
        Field muoto
        Field valittu
    EndType

    SCREEN 600,900

    Dim varit(8,3)

    Restore Varivakiot
        For i=1 To 8
            For j=1 To 3
                varit(i,j)=Read()
            Next j
        Next i

    'luodaan 8 eriväristä kortti-paria
    For i=1 To 2
        For j=1 To 8
            'luodaan uusi jäsen k - KORTIT kokoelmaan
            k.KORTIT=New(KORTIT)
            
            'asetetaan väri uudelle jäsenelle
            Color varit(j,1),varit(j,2),varit(j,3)
            
            'luodaan visuaalinen muoto jäsenelle
            k\muoto=MakeImage(2*32,4*32)
            DrawToImage k\muoto
                Box 0,0,2*32,4*32
            DrawToScreen
            k\valittu=0
            
        Next j
    Next i

Paluu:
'korttipakan sekoitus
 '3 kortin satunnais-siirtäminen 
 'riittänee sekoittamaan pakan
For i=1 To 3
'remstart   
    Arvonta:
    k.KORTIT = First(KORTIT)
    
    s=Rand(1,15) 'siirtymä luku
    's=15
    a=1
    While a<=s 'toistetaan niin kauan että
    'ehto toteutuu ,eli a = s
        k = After(k) '1.siirtymä tapahtuu
        'kun siirrytään 1:stä jäsenestä toiseen
        'siksi siirtymiä voi olla korkeintaan 15
        '15:llä siirtymällä siirrytään 16:een jäseneen
        a=a+1
    Wend
    
    'katsotaan onko tämän jäsenen valittu-kentän
    'arvo nolla,jos ei arvotaan uudestaan jäsen
    If k\valittu=1
        Goto Arvonta
    EndIf
    
    'ja nyt kun ollaan s:n ilmoittamassa 
    'paikassa listaa,merkataan se jäsen valituksi
    k\valittu=1
    
    'siirretään se jäsen listan kärkeen
    Insert k,First(KORTIT)
    
Next i   
'remend

    'asetellaan kortit nätisti 4x4 muodostelmaan
    i=0:rivi=0
    For k.KORTIT=Each KORTIT
       
        'WaitKey:ClearKeys
        'If k=NULL Then Exit
        Askel:
        If i<4
            DrawImage k\muoto,100+(i*(2*32)),100+(rivi*(4*32))
            i+1
        Else
            i=0:rivi+1:Goto Askel
        EndIf 
       
    Next k

    DrawScreen
    

    key=WaitKey()
    If key=31
        ClearKeys:Goto Paluu
    EndIf 


    End 
    
    
    
Varivakiot:
Data 255,0,0
Data 255,172,0
Data 255,255,0
Data 128,168,4
Data 0,164,255
Data 168,16,224
Data 255,128,128
Data 255,255,255

EDIT:

Hups ! Joo löysinkin itse vastauksen , että miks pakkaa ei voi sekoittaa loputtomasti.

Last edited by sankja on Tue Jun 29, 2010 9:40 pm, edited 1 time in total.

Eräs Vierailija

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Eräs Vierailija » Tue Jun 29, 2010 5:30 pm

Kiitoksia avusta. Päädyin tekemään tuon vaihtamalla cbFullscreenin cbSizableen. Tuo cbFunin funktio on vähän epäkäytännöllinen, siihen tarvitaan näytön korkeus ja leveys, ja tuntuu vähän typerältä että joka tapauksessa pieniresoluutioinen peli kyselee sellaisia käyttäjältä.

Ja tästä jatkokysymys, voiko CB:llä mitenkään selvittää käyttäjän resoluutiota ilman että sitä kysytään häneltä?

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1588
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by valscion » Tue Jun 29, 2010 10:07 pm

Eräs Vierailija wrote:Kiitoksia avusta. Päädyin tekemään tuon vaihtamalla cbFullscreenin cbSizableen. Tuo cbFunin funktio on vähän epäkäytännöllinen, siihen tarvitaan näytön korkeus ja leveys, ja tuntuu vähän typerältä että joka tapauksessa pieniresoluutioinen peli kyselee sellaisia käyttäjältä.

Ja tästä jatkokysymys, voiko CB:llä mitenkään selvittää käyttäjän resoluutiota ilman että sitä kysytään häneltä?
cbFUNista löytyy komennot näytön leveyden ja korkeuden selvittämiseen. Taisi olla ScreenH() ja ScreenW() nimiset, jos oikein muistan.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Latexi95 » Tue Jun 29, 2010 11:00 pm

Hene wrote:Tarvitsisin ohjelman, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan 1) avaa tietyn tekstitiedoston (.txt), 2) laskee tiedostossa olevien kaikkien merkkien lukumäärän ja C) tulostaa sen (esim. A=14, B=7, C=19, jne.).

Itse en osaa suoraan sanottuna tehdä mitään tekstitiedostoille CB:n kautta. Tarvitsisin ohjelmaa erääseen CB:n ulkopuolisen teorian kokeiluun, en siis mihinkään ohjelmaan. Eli en siis pyydä neuvoja vaan enemmänkin jotain karkeaa koodinpätkää joka hoitaisi homman.
A) + B) + C)

Code: Select all

tekstitiedosto$ = "C://APPS/CoolBasic/Testi.txt"
f = OpenToRead(tekstitiedosto) //avataan tiedosto
pituus = 0
rivi = 1
while not EOF(f)
    l$ = ReadLine(f) //Luetaan rivi tiedostosta ja tallennetaan se teksti muuttujaan
    pituus = pituus+Len(l$) //lisätään "pituus" muuttujaan rivin pituus
    Addtext ""+rivi+": "+l$ //Tulostetaan rivit ja rivi numerot
    rivi + 1
    DrawScreen
    Wait 200 //Piirretään näyttö ja odotetaan vähän niin saadaan teksti tulemaan rivi kerrallaan.
wend
CloseFile f //Suljetaan tiedosto
AddText "Kirjaimia tekstissä:"+pituus //Tulostetaan tekstin pituus
DrawScreen
WaitKey

MrMonday
Advanced Member
Posts: 378
Joined: Fri Oct 10, 2008 2:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by MrMonday » Wed Jun 30, 2010 12:00 am

Osaako kukaan kertoa, miten teen funktion rotaatiolle 2D-Avaruudessa,
eli esimerkiksi olisi neljästä pisteestä muodostettu neliö(Piste1X, Piste1Y, Piste2X, Piste2Y, Piste3X, Piste3Y, Piste4X, Piste4Y), jota pitäisi pystyä kääntämään..
Eli voisiko joku osaava henkilö kirjoittaa koodinpätkän, jossa on funktio, jolla pystyy kääntämään, tai oikeammin kaiketi kiertämään edellä mainittua neliötä..
Toivottavasti ymmärsitte mitä haen takaa, olisi suuri apu päästä näkemään esimerkki kyseisestä operaatiosta :)

Awaclus
Forum Veteran
Posts: 2939
Joined: Tue Aug 28, 2007 2:50 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Awaclus » Wed Jun 30, 2010 12:08 am

Neliönhän saat neljän pisteen välille piirtämällä siihen neljä viivaa. Kääntäminen onnistuu liikuttamalla näitä pisteitä.

MrMonday
Advanced Member
Posts: 378
Joined: Fri Oct 10, 2008 2:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by MrMonday » Wed Jun 30, 2010 10:43 am

Chaosworm wrote:Neliönhän saat neljän pisteen välille piirtämällä siihen neljä viivaa. Kääntäminen onnistuu liikuttamalla näitä pisteitä.
Kyllähän minä sentään tuon neliön saan aikaan, mutta juurikin se, että mikä on se kaava, jolla saa pisteitä pyöritettyä neliön keskipistettä ympäri?
Sinit ja kosinit siihen varmastikkin liittyy, mutta kun olen jo kerinnyt unohtaa kaiken tuon mitä koulussa on opetettu..
Tai sitten jos joku osaisi neuvoa mielellään suomenkielisen oppaan nuiden käytöstä.. (siis sinit kosinit ja tangetit, ym. tarpeelliset)

Henkru
Advanced Member
Posts: 359
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:46 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by Henkru » Wed Jun 30, 2010 12:58 pm

Vaikka näin.

Code: Select all

r = 100
Repeat
    a+2
    Color cbRed 
    Circle ScreenWidth()/2-r, ScreenHeight()/2-r, 2*r,0
    Color cbBlue
    For i = 0 To 3
        Line ScreenWidth()/2+Cos(a+i*90)*r, ScreenHeight()/2+Sin(a+i*90)*r, ScreenWidth()/2+Cos(a+i*90+90)*r, ScreenHeight()/2+Sin(a+i*90+90)*r
    Next i
    DrawScreen 
Forever
EDIT:

Testaappa muokata vaikka pyörivä säännöllinen kuuskulmio.


N_S

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by N_S » Wed Jun 30, 2010 2:06 pm

kuinka tarkistan mistä päin törmäys tulee, kun kyseessä on 2 kuvaa?

User avatar
skinkken
Advanced Member
Posts: 453
Joined: Sat Sep 01, 2007 4:00 pm
Location: Helsinki

Re: Tyhmät kysymykset (I/2010)

Post by skinkken » Wed Jun 30, 2010 2:43 pm

N_S wrote:kuinka tarkistan mistä päin törmäys tulee, kun kyseessä on 2 kuvaa?

Code: Select all

GetAngle (kuva1x, kuva1y, kuva2x, kuva2y)
Valmiit pelit: House of Horrors , Battle Zone , Über Ball , Itdoti , Space Chaos , Bloxxplosives
Projekti jota teen ehkä joskus vielä: viewtopic.php?f=11&t=2636 <-- Tämä rivi päivitetty 14.1.2013

Locked