Tyhmät kysymykset (II/2009)

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
Ganster

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Ganster » Fri Jun 12, 2009 1:14 pm

Kiitti, mut ohjelma koodi olisi tarpeen. En käsitä :o En YMMÄRRÄ, EN TAJUA, Siihen ei littää mitään. (Mieluusti koko ohjelma, koska Katsomalla oppii minusta paremmin, eri tapoja.)

Manuaalista

Code: Select all

'Change directory to Media 
ChDir "Media"

'Prepare search 
StartSearch

    'Scan all files and print all .BMP images
    count=0
    Repeat
    
        file$=FindFile()
        
        If file$="" Then Exit 'no more files
        
        If Lower(Right(file$,4))=".bmp" Then
            Print file$
            
            count=count+1
        EndIf
    
    Forever

'End search 
EndSearch

Print "Found "+count+" files"

WaitKey 
 

User avatar
vilQuri
Active Member
Posts: 239
Joined: Wed Aug 29, 2007 6:25 pm
Location: Turku

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by vilQuri » Fri Jun 12, 2009 1:47 pm

Code: Select all

'Change directory to Media 

hakusana$ = "zero"
ChDir "Media"

'Prepare search 
StartSearch

    'Scan all files and print all .BMP images
    count=0
    Repeat
    
        file$=FindFile()
        
        If file$="" Then Exit 'no more files
        
        If Not InStr(file$,hakusana$) = 0 Then
            Print file$
            count=count+1
        EndIf
    
    Forever

'End search 
EndSearch

Print "Found "+count+" files"

WaitKey
Vaikka noin. Nyt se ettii kaikki filut mediakansiosta joissa on sana zero. Ja tuon kyllä tajuaa jos jaksaa vain hiukan vilkaista sitä manuaalia.

Warlock
Member
Posts: 78
Joined: Thu Jul 31, 2008 11:08 pm

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Warlock » Fri Jun 12, 2009 4:11 pm

Miten voi tehdä niin, että jos hahmo kävelee vinolla tasolla, sen ei pidä hyppiä sen yli, vaan voi vain kävellä? Niin kuin 14th Black Crusadessa ja Soldatissa.
Image

User avatar
JATothrim
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 606
Joined: Tue Aug 28, 2007 6:46 pm
Location: Kuopio

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by JATothrim » Fri Jun 12, 2009 8:08 pm

Rippuu riippuu siitä miten maasto on toteutettu. Onko kenttänä kuva joka sisällä pitääisi liikkua ja maaston pitäisi vielä tuhoutua? Raycast "joka suuntaan" pelihahmon keskeltä. -> lasketaan maston muoto -> liikutaan sen mukaan. (säteen pituus vastaa liikkumis nopeutta, jolloin hahmon teleportaaminen maan sisään on mahdotonta) Jos taas mastolle on rakennettu peräti törmäys janat normaaleilla, niin eikun laskemaan. Esimerkkiä on aika vaikea antaa.. Mutta Sin ja Cos funktioiden käyttö on pakko osata. ;)

PS: Tämä ei muuten kuulu tyhmiin kysymyksiin.. vino maasto on oikeasti vaikea toteuttaa.
-On selkeästi impulsiivinen koodaaja joka...
ohjelmoi C++:lla rekursiivisesti instantioidun templaten, jonka jokainen instantiaatio instantioi sekundäärisen singleton-template-luokan, jonka jokainen instanssi käynistää säikeen tulostakseen 'jea'.

User avatar
skinkken
Advanced Member
Posts: 453
Joined: Sat Sep 01, 2007 4:00 pm
Location: Helsinki

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by skinkken » Fri Jun 12, 2009 8:35 pm

Jos AnimImagen kokoa muuttaa, meneekö animaatio pilalle; siis että voiko kuvan kaikkia frameja piirtää edelleen normaalisti?
EDIT:

selvitin itse: voi.

Valmiit pelit: House of Horrors , Battle Zone , Über Ball , Itdoti , Space Chaos , Bloxxplosives
Projekti jota teen ehkä joskus vielä: viewtopic.php?f=11&t=2636 <-- Tämä rivi päivitetty 14.1.2013

User avatar
rami123
Advanced Member
Posts: 354
Joined: Mon Jun 23, 2008 8:20 pm
Location: Kittilä

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by rami123 » Sat Jun 13, 2009 4:00 am

Miten on helpoin toteuttaa Tasohyppelyn vihun ampuminen (vihu on animoituobjekti 100x51 kaksi framea osoittaminen oikeaan ja vasempaa) eli jos vihu näkee pelaajan ja pelaaja on enemmän vasemmal niin frame1 ja toisinpäin samahomma..ja ampuminen pointobjectilla vai?miten on paras?

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Latexi95 » Sun Jun 14, 2009 9:58 am

rami123 wrote:Miten on helpoin toteuttaa Tasohyppelyn vihun ampuminen (vihu on animoituobjekti 100x51 kaksi framea osoittaminen oikeaan ja vasempaa) eli jos vihu näkee pelaajan ja pelaaja on enemmän vasemmal niin frame1 ja toisinpäin samahomma..ja ampuminen pointobjectilla vai?miten on paras?
Itse käyttäisin PointObjectin sijaan CurveAngle:ä silloin vihu ei olisi niin tarkka. Eikä ole realististakaan (koskahan on ollut realistinen tasohyppely) jos "vihu" tähtäisi salaman nopeasti.

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Feuer » Tue Jun 16, 2009 11:23 am

Pitäisi toteuttaa tekstipohjainen "Kyselen, luon vastauksista tiedoston, ja näytän pyydettäessä tiedoston sisällön" - tyyppinen ohjelma. Muuten olen onnistunut tuossa, mutta haluaisin taustan valkeaksi ja tekstin mustaksi. Ongelma on se, että kun isken rivit

Code: Select all

Color cbBlack
ClsColor cbWhite
muuttuu ohjelmaikkuna täysin mustaksi. Ohjelma toimii täysin koodin mukaan alla, ikkuna ei vain päivitä kuvaansa. Apua juurifoorumilleliittyneelle? :)

Voiko muuten CB:llä tehtyä apuohjelmaa käyttää noin vain vanhempieni firmassa ilman suurempaa säätöä?
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Viltzu » Tue Jun 16, 2009 12:11 pm

Feuer wrote:Pitäisi toteuttaa tekstipohjainen "Kyselen, luon vastauksista tiedoston, ja näytän pyydettäessä tiedoston sisällön" - tyyppinen ohjelma. Muuten olen onnistunut tuossa, mutta haluaisin taustan valkeaksi ja tekstin mustaksi. Ongelma on se, että kun isken rivit

Code: Select all

Color cbBlack
ClsColor cbWhite
muuttuu ohjelmaikkuna täysin mustaksi. Ohjelma toimii täysin koodin mukaan alla, ikkuna ei vain päivitä kuvaansa. Apua juurifoorumilleliittyneelle? :)

Voiko muuten CB:llä tehtyä apuohjelmaa käyttää noin vain vanhempieni firmassa ilman suurempaa säätöä?
En tiedä miksi tuo ei toimi, mutta näyttäisi siltä että mitkään värivakiot eivät toimi ClsColorsissa jos sitä ennen on Color komento.
Mutta kun vaihtaa värivakion RGB:ksi niin toimii, elikkä tee vaikka näin(Edit: eipäs toimikkaan, katso alempia edittejä):

Code: Select all

Color cbBlack
ClsColor 255,255,255
EDIT:

Mitä vattua, tuo koodi toimi mutta ei enään.. Hmm.. Mystistä
EDIT2: Toimii se sittenkin jotenkin mystisesti ainakaan ilman silmukkaa DrawScreeniä kutsuttaessa ei toiminut.
EDIT3: Näyttö pitää piirtää kaksi kertaa jotta toimisi O_o
EDIT4: Sly_Jack0 koitappas itse tätä koodia:

Code: Select all

ClsColor 255,255,255
Cls
WaitKey
Juuri niin, ei toimi. Eikä vaikka laittaisi Drawscreenin Cls:n tilalle, mutta jos laittaa Drawscreenin Cls:n alle toimii, tai jos kaksi Drawscreeniä laittaa peräkkäin.
EDIT5: Tässä teille mahtava funktio DrawScreen2() joka pelastaa maailmanne. lol xD

Code: Select all

Function DrawScreen2(c=1, p=0)
    If c=1 Then Cls
    DrawScreen c, p
EndFunction
[/edit]
Last edited by Viltzu on Tue Jun 16, 2009 12:24 pm, edited 5 times in total.

User avatar
Sly_Jack0
Devoted Member
Posts: 612
Joined: Mon Dec 10, 2007 9:25 am

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Sly_Jack0 » Tue Jun 16, 2009 12:17 pm

Feuer wrote:Pitäisi toteuttaa tekstipohjainen "Kyselen, luon vastauksista tiedoston, ja näytän pyydettäessä tiedoston sisällön" - tyyppinen ohjelma. Muuten olen onnistunut tuossa, mutta haluaisin taustan valkeaksi ja tekstin mustaksi. Ongelma on se, että kun isken rivit

Code: Select all

Color cbBlack
ClsColor cbWhite
muuttuu ohjelmaikkuna täysin mustaksi. Ohjelma toimii täysin koodin mukaan alla, ikkuna ei vain päivitä kuvaansa. Apua juurifoorumilleliittyneelle? :)
Laitappas ClsColorin jälkeen Cls. Tuo vain vaihtaa värin mitä käytetään kun ruutu tyhjennetään, mutta jos sitä ei koskaan tyhjennetä, niin ei värikään vaihdu.
EDIT:

Toimii myös DrawScreenin kanssa, koska DrawScreen tyhjentää ruudun ja sitten piirtää sen.


TheFish
Developer
Developer
Posts: 477
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:28 pm
Location: Joensuu

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by TheFish » Tue Jun 16, 2009 12:34 pm

Loogisesti ajatellen drawscreen tyhjentää ruudun vasta sen piirtämisen jälkeen. Eli uusi taustaväri tulee voimaan vasta seuraavan drawscreenin tai cls:sän jälkeen (ja sen takia tarvitaan joko molemmat tai kaksi drawscreeniä [eli looppi]).
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Feuer » Tue Jun 16, 2009 1:03 pm

Eipä toimi... Edes tälläisellä yliampuvuudella:

Code: Select all

fonttimme=LoadFont("Tahoma",30)

'kyseessä on siis vain pieni lainaus koodista

ClsColor cbWhite
Color cbBlack

Cls

SetFont fonttimme

AddText "Kirjoita operaatiota vastaava numero ja paina ENTER - nappia"
AddText ""
AddText "1. Tutki tietokantaa"
AddText "2. Lisää tietoja tietokantaan"
AddText "3. Tietoja"
AddText "4. Ohje (tarvitset tähän ilmaisen Adobe Reader - ohjelman)"

Repeat

selection=Input(" :")

DrawScreen
DrawScreen

Until KeyHit(cbKeyEnter)
Cls - löytyy... Drawscreen, löytyy jopa kahteen kertaan loopissa. Ei toimi myöskään yksitäisellä drawscreenillä. Hämmästyttävää, että onnistun toteuttamaan jotain tiedostonkäsittelyä kysymättä, mutta yksinkertainen värivaihtelu ei onnistu... :D
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Viltzu » Tue Jun 16, 2009 1:19 pm

Laita ClsColor 255,255,255 ja et tarvitse loopissa kahta Drawscreeniä.
Jostain syystä nuo vakiot kusee tuossa :D

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Feuer » Tue Jun 16, 2009 1:38 pm

Rasittava... Onneksi on aikaa tuunata tätä.

Edit: Nähtävästi noita pitäisi kutsua erikseen jokaisella kirjoituskerralla...?
Edit2: Tuo olkoon toimiva ratkaisu. Tein funktion, joka hoitaa 'värienpäivityksen' aina kutsuttaessa, ja asetin koodin kutsumaan sitä aina tarvittaessa.
Last edited by Feuer on Tue Jun 16, 2009 4:05 pm, edited 2 times in total.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

TheFish
Developer
Developer
Posts: 477
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:28 pm
Location: Joensuu

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by TheFish » Tue Jun 16, 2009 1:41 pm

Yksinkertaisinta lienee kiertää ongelma laittamalla loopin alkuun

Code: Select all

Color cbwhite
Box 0, 0, ScreenWidth(), ScreenHeight()
Color cbBlack
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Feuer » Thu Jun 18, 2009 10:30 am

Hehee... Sain capslockin emuloinnin toimimaan. Mutta tuo ei lue syötteitä 'numeronäppäimistöltä', eli noilta napeilta, jotka kirjoittavat numeron jos numlock on käytössä. Miksi?
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
Jare
Devoted Member
Posts: 864
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Helsinki
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Jare » Thu Jun 18, 2009 2:36 pm

Feuer wrote:Hehee... Sain capslockin emuloinnin toimimaan. Mutta tuo ei lue syötteitä 'numeronäppäimistöltä', eli noilta napeilta, jotka kirjoittavat numeron jos numlock on käytössä. Miksi?
Jostain syystä Input()-konsoli ei vain tue Num-näppäimiä. Eikä myöskään GetKey()-funktio. Voit silti tunnistaa num-näppäinten painallukset KeyHit(cbKeyNum0) -testillä (jossa numeron 0 voi korvata muilla numeroilla 1 - 9), mutta tuo vaatii toki enemmän säätämistä ja todennäköisesti oman konsolin koodaamista Input():n tilalle. Tosin KeyHit()-konstilla et voi tietää NumLockin tilaa, joten et voi varmasti tietää, onko käyttäjän tarkoituksena syöttää numeroita numeronäppäimistöä käyttäessään.

Guest

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Guest » Fri Jun 19, 2009 6:18 pm

Mulla on runtimen kanssa ongelmia. CB mavittaa heti jos sen täytyy avaa ihan mitä tahansa ihan mistä tahansa. Jos tiedostoa ei löydy, tulee "can't load ...", muutoin yksinkertaisesti mavittaa. Miten saisin tämän mavituksen pois? Tää on muutenkin alkanut aika hiljattain ja samaan aikaan taisi muutama muukin ohjelma lakata toimimasta. Veikkaan että joku vistan päivityksistä on syypää.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1164
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Latexi95 » Fri Jun 19, 2009 6:36 pm

Vieras wrote:Mulla on runtimen kanssa ongelmia. CB mavittaa heti jos sen täytyy avaa ihan mitä tahansa ihan mistä tahansa. Jos tiedostoa ei löydy, tulee "can't load ...", muutoin yksinkertaisesti mavittaa. Miten saisin tämän mavituksen pois? Tää on muutenkin alkanut aika hiljattain ja samaan aikaan taisi muutama muukin ohjelma lakata toimimasta. Veikkaan että joku vistan päivityksistä on syypää.
Lähetä koodi tänne, niin voidaan katsoa onko se kunnossa
ja ruvetaan vasta sitten syyttelemään Vistaa.
(Joka on kieltämättä P**** käyttöjärjestelmä)

Minullakin on tullut joitain todella outoja ongelmia CoolBasic-Vista yhdistelmän kanssa.
Yleensä on kuitenkin auttanut uudelleen käynnistäminen.

Guest

Re: Tyhmät kysymykset (II/2009)

Post by Guest » Fri Jun 19, 2009 7:35 pm

Kas kummaa, nyt toimii taas, vaikka ei toiminut tänään iltapäivällä. Olen siis ihan esimerkkejä kokeillu ja muutenki oon pitkän linjan cb-mies joten ei se koodista oo kii :)

Locked