Mitä nykyään teette?

Muu yhteisön välinen keskustelu.
Post Reply
User avatar
Substance
Active Member
Posts: 234
Joined: Fri Mar 14, 2008 6:48 pm

Mitä nykyään teette?

Post by Substance » Fri Jan 13, 2017 3:58 pm

Moikka, täällä tuli joskus skidinä pyörittyä, mutta siirryin joitain vuosia sitten käyttämään Unityä.

Kiinnostaisi tietää, että mitä nykyään teette, onko CB projekteja yhä käynnissä, vai oletteko siirtyneet jo toisille metsästysmaille.

Itse teen nykyään Unityllä yhtä projektia aika vakavasti. Nyt kolme vuotta Unityä takana, ja tuntuu että saattaisin päästä joskus siihen vaiheeseen, että jopa julkaisisin pelin.

Mutta pitää sitä aina juuriaan muistella, CB:stä sain perustan koko ohjelmoinnin ymmärrykselleni :) Kiitokset siitä!

(Taisin olla tän vuoden eka postaus, hieman hiljaista näyttää olevan)
Substance aka LittleGreen
Red Encounter - shoot'em uppia - lataus

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1163
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Mitä nykyään teette?

Post by Latexi95 » Fri Jan 13, 2017 7:07 pm

Moro

Omat projektit on lähinnä C++ juttuja nykyään, mutta CB-porukan irc-kanavilla ja mökkimiiteissä olen mukana aktiivisesti.

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1585
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Mitä nykyään teette?

Post by valscion » Fri Jan 13, 2017 10:18 pm

Mahtava topikki-idea!

Oon ite siirtynyt CB:stä tukevasti JavaScript ja webdevaus-puolelle. Tässä on nyt melkein neljä vuotta tultu oltua mukana semmosessa proggiksessa kuin https://venuu.fi — on tullut kyllä opittua paljon.

Itse tällä hetkellä oon huvikseni kirjoittelemassa NetMatchista versiota, joka toimisi suoraan selaimilla pelattavana. JS:llä kirjoitettuna siis.

CB-proggiksia voisi olla välillä hauska edes ajella, mutta näin OS X:llä (kohta macOS jahka vaan päivittäis) on vähän turhan haastavaa ajaa CB:tä.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
Sami The Great
Advanced Member
Posts: 480
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:15 pm
Contact:

Re: Mitä nykyään teette?

Post by Sami The Great » Fri Jan 13, 2017 11:12 pm

Moikka! Itse koodailen tällä hetkellä pääasiassa C++:saa päivittäin töissä ja joskus myös vapaa-aikankin. Suurin kiinnostus on syntynyt graafiseen- (GLSL ja HLSL) ja peliohjelmointiin. Pelejä olen päässyt tekemään rutkasti opintojen aikana ja nyt valmistumisen jälkeen omassa yrityksessä koodaan peliohjelmointia eri projekteihin. Tässä viime kuun aikana itse asiassa olen huvikseni tehnyt omaa virtuaalikonetta ja Basic-kääntäjää sille.

Töissä koodasin omaa pelimoottoria, mutta projekti kuopattiin yhteistyökumppanin suosituksesta ja siirryimme käyttämään Unreal Engineä. (Linkki keskeytettyyn peliprojektiin). Pelimoottori sisälsi omat työkalut sisällön tuottoon, online multiplayer -tuen, grafiikan piirron sekä fysiikkamoottorin.

Samalla tuli osallistuttua hiukan Ogre3D:n kehitykseen, jonka uuteen versioon implementoin SSAO-tekniikan sekä Distortion-tekniikan. Linkki SSAO-keskusteluun, Linkki distortion keskusteluun
http://www.rockodilegames.com
CoolBasickin käyttäjä vuodesta 2004.

User avatar
Jare
Moderator
Moderator
Posts: 860
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Helsinki

Re: Mitä nykyään teette?

Post by Jare » Tue Jun 20, 2017 7:21 pm

Mitähän tässä.. Ohjelmoinnin ja tietokonetuen, ja parin autoalan ohjelmiston parissa on tässä nyt jo vissiin kahdeksan vuotta työelämää takana. Pari pienen pientä yritystä on itsellä pyörityksessä, toisen kautta teen web-kehitystä ja it-tukea. Toisessa firmassa sitten on faija ja broidi mukana ja jälleenmyymme autokorjaamojen tarpeisiin kehitettyä softaa (hostattuna serverillä). Web-puolella suurin osa projekteista on perus kotisivujen toteuttamista ja niiden ylläpitoa, välillä sitten vähän monimutkaisempien palveluiden toteuttamista nettisivuille.

Pelialalle ei aikoinaan tullut lähdettyä. Monta vuotta sitten hain johonkin koulutusohjelmaan, johon pelifirmat hakivat osallistujia isolla haulla. Taisin päästä ryhmähaastatteluun neljänkymmenen hakijan joukkoon, mutta se tie ei sitten johtanut pidemmälle, eikä sen jälkeen ole tullut haettua mihinkään pelialan koulutukseen. Ohjelmointiosaamisenikin on painottunut siten, että enemmän tämä web-puoli on minun alaani :).

User avatar
KilledWhale
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 543
Joined: Sun Aug 26, 2007 2:43 pm
Location: Liminka

Re: Mitä nykyään teette?

Post by KilledWhale » Tue Jun 20, 2017 8:16 pm

Plåp, mielenkiintoinen aihe!

Lukion ja armeijan jälkeen päädyin töihin mobiilipelialalle yliopisto-opiskelun alkua edeltävänä keväänä ja sillä tiellä olen edelleen. Töissä teen pelejä pääasiassa Unityllä C#:a kirjoitellen ja sopivan tilanteen sattuessa kirjoittelen myös serveripuolta C++:lla vaikka pääasiassa toiminkin pelidevaajana. Neljän vuoden työuran jälkeen sain tänä keväänä viimein olla osana pelin julkaisemista (http://battlebay.net/) käytettyäni useamman vuoden pelkästään prototyyppien kehitykseen.

Vapaa-ajan koodailut painottuvat omiin C++ projekteihin sekä ajoittaiseen Python-koodailuun harrasteyhdistysten kautta. Kokopäivätyö täysipäiväisen opiskelun lisäksi tosin on rajoittanut edelliset neljä vuotta vapaa-ajan koodailuintoa radikaalisti, mutta toivon mukaan vuoden päästä vapaudut yliopistosta -kortti ilmaantuu tietotekniikan DI:n papereiden muodossa ja harrastamiseen jää enemmän aikaa.

CB:llä tulee nykyisellään hyvin harvoin koodailtua (tosin käytin sitä asioiden testailuun työuran alussa ensimmäisenä kesänäni), mutta CBDecompileria olen kirjoitellut uudelleen C++:lla samalla takaperinmallintaen puuttuvia palasia.
CoolBasic henkilökuntaa
Kehittäjä

cbFUN Kello
cbSDL
Whale.dy.fi

<@cce> miltäs tuntuu olla suomen paras

User avatar
temu92
Web Developer
Web Developer
Posts: 1226
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:56 pm
Location: Gamindustri
Contact:

Re: Mitä nykyään teette?

Post by temu92 » Thu Jun 22, 2017 10:04 pm

Sivarin päätyttyä viime kesänä hain Frozenbytelle töihin ja pääsinkin heti haastattelusta palkattuna sisään. Aloittelin viime vuoden elokuussa, joten kohta tulee vuosi täyteen ja tässä juuri viime viikolla he tarjosivat myös vakituista paikkaa :D

Frozenbytellä on tullut koodailtua lähinnä matalamman tason hommaa firman C++:lla tehtyyn in-house engineen. Työnkuvanani onkin enimmäkseen ollut konsoliporttaushommia Xbox Onelle sekä Nintendo Switchille. Eka julkaistu peli, jossa olin osallisena oli Has-Been Heroes viime maaliskuussa ja paraikaa työskentelen myös Nine Parchmentsin kanssa.

Vapaa-ajan koodaukset ovat jääneet vähän vähemmälle (oman nettisivun päivitystä ja WoW addoneita), mutta sen sijaan olen jatkanut musiikin tekoa kuten ennenkin niitä täällä offtopikkiin linkittelin :D Perinteen kunniaksi tässä linkki uuteen materiaaliin: Sonaza.com.

P.S. Hint hint Frozenbyte etsii erityisesti web-ohjelmoijaa sisäiseen projektiin ja C# koodaajaa editorihommiin jos täällä sellaisia sattuu olemaan :) Klik.

Offtopic: woo eka posti 4,5 vuoteen.

mza
Newcomer
Posts: 20
Joined: Mon Aug 27, 2007 11:34 pm

Re: Mitä nykyään teette?

Post by mza » Mon Jun 26, 2017 2:15 am

Last visit was: Wed Aug 11, 2010 7:07 pm

Edellisestä viestistä taitaa näköjään olla jo hetki. :lol:

Työkseni koodaan C++:alla sulautettua softaa, vaikka varsinaisesti en ole ohjelmistoalalla vaan sähkö-DI. Sähköalan opiskeluthan alkoivat jo CB-koodailuaikoina.

Tuli tuossa kokeiltua vanhoja CB-tuotoksia. Editori ja kääntäjä toimii edelleen Win10:llä, mutta jostain syystä pelit toimivat hitaasti.
Harmi sinänsä, sillä noita (GravityKing, Space Heroes) olisi oikeasti pelaillut ihan mielellään enemmänkin. 8-)

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1038
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Mitä nykyään teette?

Post by Pettis » Tue Jun 27, 2017 1:00 am

Jaa-a...

Foorumilla pyörin edelleen harvakseltaan, mutta esimerkiksi tätä topicia en ole huomannut ennen kuin nyt. Edelleen IRC-kanavalla jne pyörin aktiivisesti ja osan CB-nörttien kanssa olen päivittäin tekemisissä mm. pelien kautta jne :)

Varmaan aktiivisemmin olen täälläkin ollut lähemmäs 10 vuotta sitten mukana. Tässä välissä olen käynyt ohjelmistoinsinöörin pätevyyden AMK:sta ja sen jälkeen jäänyt samaisen AMK:hon töihin koodariksi. Pääasiassa teen aikalailla sekalaisia ohjelmistoprojekteja Lapin ammattikorkeakoulun pLabissa sekä satunnaisesti olen yksittäisiä kursseja käynyt keikkahommana opettamassa. Kävin myös samaisesta koulusta teknologiaosaamisen johtamisen koulutusohjelmasta ylemmän AMK-insinööritutkinnon.

Päivätyön projektihommien lisäksi pyöritän vapaa-ajalla mm. suomen suurinta ilmaisfoorumipalvelua nimeltä MunFoorumi ja muutamia muita palveluita. Teen myös toiminimelläni keikkahommia webbisivujen parissa ja koodailen satunnaisia projekteja.

Pelihommat ovat jääneet aika vähälle. Kiinnostuksesta huolimatta en ole päivätöissäni päässyt VR / pelipuolen projekteja tekemään ellei niissä sitten ole ollut jotain tietokanta / web / muuta backend devausta, sillä ydinosaamiseni on sattuneesta syystä web / tietokantajärjestelmissä. Ehkä vielä jonain päivänä...

Kavereiden kanssa on jonkin verran tullut pidettyä pieniä yhden päivän pelikoodauspäiviä, mutta niistä ei ole mitään julkaisukelpoista tullut tuotoksena. Mielenkiintoa se pelikoodaukseen pitää kuitenkin yllä :)

Vapaa-ajalla koodailu on vähän vaihtelevassa määrin mukana. Jos töissä tulee koodailtua 8h päivässä, niin ei hirveästi tule vapaa-ajalla koodailtua, mutta esim. viimeaikoina, kun ei ole ollut niin teknistä hommaa, niin taas enemmän vapaa-ajalla suunnittelen seuraavaa maailmanvalloitusprojektia :)

Mutta minkäs teet. Kerran koodinörtti, aina koodinörtti. :)
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

KankiKalle
Active Member
Posts: 170
Joined: Mon Jun 23, 2008 9:04 pm

Re: Mitä nykyään teette?

Post by KankiKalle » Mon Jul 17, 2017 10:31 pm

Juu, viime sisäänkirjautumisestahan näyttäisi olevan aikaa kuutisen vuotta... Mutta, kun kerran pari vuodessa tulee foorumia vilkaistua niin jos sitä nyt kantaisi kortensa kekoon ja höpöttäisi jotain :P

Oma ohjelmointiharrastus taisi tuolloin jokseenkin lopahtaa ammattikoulun alkamiseen. Autopuolelle tuli mentyä, ja aika kului aina vain enemmän koneita ja romuja rassatessa. Nimimerkkinikin juontaa juurensa osittain tuosta, se ei yritä olla pelkästään puolihävytön vitsi :D Armeijan jälkeen on tullut oltua pari vuotta töissä autokorjaamolla. Katsotaan, jos sitä myöhemmin lukisi hieman lisää ja alkaisi koodailla päästöhuijauksia :lol:

Itsehän en tuolloin ollut taitava ohjelmoimaan ja nykyään en sitäkään vähää, joten on hienoa nähdä että moni muu on samaan aikaan löytänyt siitä itselleen ammatin ja on tekemisissä vanhan harrastuksensa kanssa!

Vaikkei koodailu enempää napannutkaan tuulta alleen ja on nykyään jäänyt pois omista aktiviteeteista, niin myönnettäköön tässä että olihan se hauskaa, mielenkiintoista ja usein päätä näppäimistöön lyövää puuhaa. Toisaalta juuri siksi ne pienet onnistumiset ja ennen kaikkea foorumilaisten kommentit omista projekteista lämmittivät sydäntä. Täytyykin tässä antaa erityskiitos nimimerkeille MAVmaggot ja Igr0 kaikesta avusta ja myöhäisillan keskusteluista mesessä, olette sen ansainneet jos satutte tämän joskus lukemaan. Mesekin on jo aikaa sitten kuopattu ja muukin maailma CB:n ympärillä muuttunut. Mutta foorumi on vielä pystyssä :P

Tämä alkaa kuulosta ikävästi joltain muistopuheelta joten parempi alkaa lopettamaan. Kiitän vielä kumminkin Zeroa, moderaattoreita ja kaikkia foorumilaisia noista vuosista mitä täällä tuli aktiivisemmin pyörittyä. Aina silloin tällöin päähän iskee ajatus pelien tekemisestä, ja silloin ensimmäisenä tulee mieleen CoolBasic.

Saavutus sekin, vai mitä?

Tuossa tuli luettua Coolbasic tulevaisuudessa-ketjua, enkä viitsi sinne erikseen kirjoittaa näin pientä viestiä joten lisään mieluummin tähän:

CB:n vahvuudet aloittelijan kannalta olivat ehdottamasti yksinkertainen, mielenkiintoinen ja suomenkielinen ohjeistus. Vaikkei koskaan mestarikoodaajaksi menisikään hissiyhtiö koneelle kirjoittamaan miljoonaa riviä, CoolBasic antoi pohjan siihen mitä se tietokone oikeasti raksuttaa piirilevyjensä syövereissä. Learning Centerin läpi käytyään ymmärsi jotain muuttujista, objekteista, silmukoista, median toistamisesta, tyypeistä... Tietokoneen sisällä ei liikkunutkaan enää vain kasa sekalaisia ykkösiä ja nollia, vaan kasa melkein hallittuja ykkösiä ja nollia 8-)
Väsyttää niin ettei jaksa edes mennä lepäämään.

User avatar
nixe
Newcomer
Posts: 21
Joined: Tue Aug 28, 2007 5:47 pm
Location: Haapavesi
Contact:

Re: Mitä nykyään teette?

Post by nixe » Wed Dec 13, 2017 12:33 pm

Ihan en KankiKallen kuuden vuoden edelliseen kirjautumiseen päässyt, mutta edellinen 11.12.2012, eli aikalailla tasan viis vuotta sitte :lol:
Kai se pitää myöntää kuitenkin, että on tullut lueskeltua ajoittain foorumia ihan vierailijana, eli en ihan tuota viittä vuotta ole pimennossa ollut.

Ja vaikka tämäkin ketju alkaa jo olla iäkäs, niin vastaanpa silti.

Eipä paljon CoolBasicin kans ole tullut touhuiltua. Työhommien puolesta koodausta tulee tehtyä lähinnä webin puolelle, viimeisimpänä erään nimeltä mainitsemattoman suomalaisoperaattorin webmailin parissa. Lisäksi töissä pääsee edelleen pakertamaan web-ylläpitäjän ja dba:n roolissa. Vapaa-aika kuluu frisbeegolfin, tietokoneiden rappaamisen, lentosimujen ja dronejen kans touhutessa, perhearjen pyörittämistä unohtamatta.

Saattaa olla että jotain pientä coolbasiciin liittyvääkin on ajatuksissa. Eri asia, saanko sitä puskettua koskaan ulos asti, kun on tätä rautaa tulessa joka suuntaan muutenkin :lol:
p33l0mp1 kuin k0ulul41n3n

User avatar
JATothrim
Tech Developer
Tech Developer
Posts: 606
Joined: Tue Aug 28, 2007 6:46 pm
Location: Kuopio

Re: Mitä nykyään teette?

Post by JATothrim » Mon Dec 18, 2017 12:10 am

Facebook muistutti kummasti tästä foorumista, ja lähdin seuraamaan nostalgian perässä.
Ooh. hoh muistin oman salasanani! Edellisen kerran olin tällä Sat Jun 14, 2014 6:01 pm -- ehh.. kolme vuotta sitten!

Minä olen vähän kenties paikalleen jämähtänyt, sillä taon ajoittain yhä C++ KiloEngineen henkeä, jotta se joskus porttaantuisi linuksille.
Asiasta kiinnostuneet vilkaiskoot projun sivuille: https://bitbucket.org/JATothrim/kiloengine/src

Tämä hirviö oli siis kauan kauan aikaa sitten tarkoitus pultata CooBasicin pelimoottoriksi. Se on 2013 jälkeen elänyt minun ylläpitämänä rinnakkais ulottuvuudessa. :D Oon käyttänyt sitä lähinnä ajan viettoon ohjelmoinnin parissa ja brain dumpaukseen.
Tällä hetkellä ongelmana on, että tämä 100000 LOC Engine rapistuu ja vanhenee. Oon ohjelmoinut siihen lisäksi vuosien varrella kaikkea ylimääräistä, mitä ei varmaan ikinä tarvita peleihin tai multimediaan.
Grafiikka API:ssa ja KiloSprite 2D enginessä on taas kuitenkin mielestäni yhä joitain ideoita ja featureita, mitä et löydä muista softista.

Tänä vuonna olen väsännyt lähinnä C++ PCONE (Parallel Co-Operatively Nested Executor) kirjastoani, mikä helpottaa ohjelmien moniajon toteuttamista. Todella haastavaa ohjelmointia, mutta samalla palkitsevaa kun tietää ratkaisevansa oikeasti haastavaa softan skaalautuvuus probleemaa.

Pythonia on tullut kirjoiteltua töissä paljon. Pyöräytin Pythonia harjoitellessa backup softan omaan käyttöön, joka pakkaa levyn rootin nätisti useiksi .tar.lzo paketeiksi.

Linuxin tunnen nykyään myös sen start_kernel():sta userspaceen asti. Pidän yllä yhtä patchsettiä.
Ura haaveena olisi kenties Linuxin ytimen jonkin subsystemin ylläpito palkkaa vasten tai mahdollisesti jopa oman yrityksen perustaminen.
Nyt junnataan paikallaan, kun tämä terveys ei ihan kestä täysaika palkkatyöitä. :/
-On selkeästi impulsiivinen koodaaja joka...
ohjelmoi C++:lla rekursiivisesti instantioidun templaten, jonka jokainen instantiaatio instantioi sekundäärisen singleton-template-luokan, jonka jokainen instanssi käynistää säikeen tulostakseen 'jea'.

User avatar
Ruuttu
Devoted Member
Posts: 687
Joined: Thu Aug 30, 2007 5:11 pm
Location: Finland, Sipoo

Re: Mitä nykyään teette?

Post by Ruuttu » Thu Jan 18, 2018 12:47 am

Ei hemmetti, temu92:lla on vieläkin mun viineripokaali allekirjoituksessa.

Pitäis kyllä lähettää Zerolle kontti kaljaa tai ehkä suklaata. Onnellisesti olen päässyt koodin kanssa tappelemaan ammatikseni, enkä mitenkään olisi siinä missä nyt olen ilman CoolBasicia.

Kiitos perkeleesti.

Mikki0000
Member
Posts: 63
Joined: Wed Dec 28, 2011 12:50 am
Location: Päijät-Häme

Re: Mitä nykyään teette?

Post by Mikki0000 » Wed Feb 14, 2018 6:38 pm

Peruskoulun viimeistä luokkaa vedän ja yritän saada tarpeeksi hyvät paperit, jotta pääsisin lukioon, muussa tapauksessa menen amikseen sähkö- tai elektroniikka-alalle. Aloitin myös soittamaan kitaraa ja musiikki viekin suuren osan ajastani. Olen miettinnyt jos opettelisi oikeasti ohjelmoimaan nyt kun olen saannut iän myötä järkeä päähän.

Harmillista että Coolbasic yhteisö on lähes kuollut nyt kun jaksan kirjoittaa pitempiä viestejä kun ne Max 3 lauseiset viestit jota joskus ennen lähettelin. Vanhat 11v mikki0000:n postit ovat kieltämättä näin lähes 16 vuotiaana erittäin noloa katseltavaa. Myönnettäköön että viestien lähettämisestä saatavat pisteet kiehtoivat silloin liikaa mutta joka tapauksessa en olisi missään tapauksessa saannut näin pitkää viestiä kirjoitettua, sillä pidin pitkien tekstien kirjottamista vaikeana. Nyt vanhempana se tuntuu selvästi helpommalta (kuten näkyy) ja tässäkin viestissä on huomattavasti enemmän sisältöä kun niissä vanhoissa viesteissä.
exe tiedosto swf muotoon: Lopetettu
Tervetuloa lukemaan foorumin noloimman käyttäjän viestejä!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests