Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
Combatti
Active Member
Posts: 101
Joined: Fri Jun 29, 2012 6:23 pm
Location: Kuhmo

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Combatti » Sat Jul 21, 2012 6:19 pm

Pettis wrote:
Combatti wrote:
esa94 wrote:Ei, ei, MIKÄ levy?
Aaa. Siitä en tiedä.
Niin, että et osaa lukea siitä laillisesti ostetun audiolevyn päältä, että mikä levy se on?
Katsos, kun levyn päälle poltettu kuva piilottaa levyn muut tiedot.
~Yhteiskuntaan kyllästynyt koodari.

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1038
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Pettis » Sat Jul 21, 2012 6:21 pm

Siitä kuvasta ei käy ilmi esim. artistia ja levyn nimeä? Tai sen levyn kotelosta.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
Combatti
Active Member
Posts: 101
Joined: Fri Jun 29, 2012 6:23 pm
Location: Kuhmo

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Combatti » Sat Jul 21, 2012 6:49 pm

Pettis wrote:Siitä kuvasta ei käy ilmi esim. artistia ja levyn nimeä? Tai sen levyn kotelosta.
Aaa. :oops: Siis juu. Kyseessä on kaks levyä. Eli yksi kotelo, kaksi levyä :D Molemmat Zen Cafén. Ua ua ja Helvetisti järkeä ovat levyjen nimet.
~Yhteiskuntaan kyllästynyt koodari.

User avatar
Thudney
Newcomer
Posts: 26
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Thudney » Fri Jul 27, 2012 10:39 pm

Nonni uuden koneen hankittua tuli tälläinen eteen, speccy & hwmonitor näyttää 12v linjalle vain 6.914v Mistä tälläinen voisi johtua? 11.9v kun biosista katselee.
Thudney.net
3770K @4.7GHz OC vedellä

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Viltzu » Fri Jul 27, 2012 10:50 pm

Thudney wrote:Nonni uuden koneen hankittua tuli tälläinen eteen, speccy & hwmonitor näyttää 12v linjalle vain 6.914v Mistä tälläinen voisi johtua? 11.9v kun biosista katselee.
Speccy eikä HWmonitor tue emolevysi sensoreita / super i/o:ta.

User avatar
TukeKoodi
Active Member
Posts: 142
Joined: Thu Feb 03, 2011 8:40 pm
Location: C:\Työpöytä

Näppäimistö sekoilee

Post by TukeKoodi » Tue Jul 31, 2012 8:34 pm

Näppäimistö/Google Chrome sekoilee: Kun kirjoitan Chromen osoitekenttään tai Chromella avattuun
nettisivuun, näppäimistö toimii kuten Amerikkalainen näppis. Siis painamalla " ä " tulee " ' ",
painamalla " ö " tulee " ; " jne...

Muilla selaimilla ja muistiossa jne. toimii normaalisti. Ongelma menee kokoajan päälle / pois.
Asetuksiin en ole koskenut. Missä vika?
EDIT:

Ongelma ratkesi. Painoin alt + shift

Last edited by Jare on Wed Aug 01, 2012 12:01 am, edited 1 time in total.
Reason: Älä tee jatkossa uutta topikkia kun viestin aiheeseen sopiva topikki löytyy jo muutenkin. Siirsin kaksi viestiä nyt oikeaan aiheeseen ja vielä yhdistin viestit.
Aloittelija, koodaaja, jotain...
CbFUN :D

User avatar
Taatero
Advanced Member
Posts: 384
Joined: Tue May 27, 2008 6:06 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Taatero » Thu Aug 02, 2012 5:10 am

Pelasin eilen Deus Ex -peliä, ja FPS pysyi tiukasti kuudessäkymmenessä, kaikki asetukset täysillä. Nyt kun päätin jatkaa pelin tahkoamista, FPS pyörii kolmenkymmenen hujakoilla, vaikka laskin varjojen tasoa ja laitoin Vsync:in pois päältä. Mielestäni olen myös säätänyt kaikki virransäästönippelit pois päältä. Missä vika?

EDIT: Käynnistin koneen uudestaan, nyt taas iloisesti 60fps täysillä asetuksilla, ilman vsynciä noin 80 fps. hmm...
[color=#40BF00][u]koodaaja[/u][/color] wrote:Täyden turvan takaamiseksi avain olisi myös kuljetettava offlinenä suoraan tulevien viestien lähettäjältä niiden vastaanottajalle laitakaupungin hämärissä yöneljältä ja varmistettava, ettei kumpaakaan osapuolta seurata. Popliinitakkia suositellaan.

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Wed Sep 05, 2012 9:44 pm

Mitä pitäisi tehdä, kun kone ei anna poistaa yhtä kolmesta kiintolevystä ilmeisesti sen takia, että ko. levyllä oli wanha windows xp jossa joku pirun tiedosto/ohjelma käynnistyi toisella levyllä olevan Vistan kanssa? Jos poistan levyn ei Vistaa voida käynnistää BIOSin mukaan. Levyä ei myöskään voi formatoida ko. syyn takia.. Ja vaikka Xp on jo lähes täysin poistettu lukuunottamatta tiedostoja, joita windows ei anna poistaa, näyttää BIOS koneen käynnistyksen yhteydessä valintoihin Xp tai Vista. Tämä tässä eniten risoo. :roll:

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by naputtelija » Thu Sep 06, 2012 10:36 am

ItzRaines wrote:Mitä pitäisi tehdä, kun kone ei anna poistaa yhtä kolmesta kiintolevystä ilmeisesti sen takia, että ko. levyllä oli wanha windows xp jossa joku pirun tiedosto/ohjelma käynnistyi toisella levyllä olevan Vistan kanssa? Jos poistan levyn ei Vistaa voida käynnistää BIOSin mukaan. Levyä ei myöskään voi formatoida ko. syyn takia.. Ja vaikka Xp on jo lähes täysin poistettu lukuunottamatta tiedostoja, joita windows ei anna poistaa, näyttää BIOS koneen käynnistyksen yhteydessä valintoihin Xp tai Vista. Tämä tässä eniten risoo. :roll:
asenna Ubuntu, asenna vista uudelleen ja asenna Ubuntu vielä kerran.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
Feuer
Devoted Member
Posts: 520
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:13 am
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Feuer » Thu Sep 06, 2012 10:42 am

Hyvä suunnitelma.

Mikäli tulkitsin oikein, sijaitsee NTLDR tyhjennettäväksi suunnitellulla levyllä. Jos näin on, kannattaa repiä levy väliaikaisesti pois koneesta, ja kirjoittaa asianmukainen buuttisektori jollekkin muulle levylle Vistan asennuslevyn kautta.
Asus P8P67 LE/Intel Core i5 2500K/ GTX560/ 8GT RAM/750GT HDDt + 120GT SSD + 13" Macbook Pro
Blogi - Peräpohjola - MERPG

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by naputtelija » Thu Sep 06, 2012 4:45 pm

Feuer wrote:Hyvä suunnitelma.
niinhän se olikin. Ratkaisuni pitäisi vetäistä buutit uusiksi samalla lailla kun sinunkin ratkaisussa, mutta vähemmällä säätämisellä. Tämän jälkeen voi siis vääntää levyn tyhjäksi ubuntulla.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by axu » Thu Sep 06, 2012 10:47 pm

Mitenköhän saisin päivämäärän näkymään tehtäväpalkissa kellonajan alla? Näyttää siltä, että tämä on ihan oletuksena noin, jos käyttää isoja tehtäväpalkin kuvakkeita (joka saa tehtäväpalkin ahdistavan korkeaksi). Eli nähtävästi pitäisi saada fonttia pienemmäksi kun en halua kasvattaa tehtäväpalkkia? Käyttis on siis Win7.
Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Thu Sep 06, 2012 10:49 pm

axu wrote:Mitenköhän saisin päivämäärän näkymään tehtäväpalkissa kellonajan alla? Näyttää siltä, että tämä on ihan oletuksena noin, jos käyttää isoja tehtäväpalkin kuvakkeita (joka saa tehtäväpalkin ahdistavan korkeaksi). Eli nähtävästi pitäisi saada fonttia pienemmäksi kun en halua kasvattaa tehtäväpalkkia? Käyttis on siis Win7.
Ei
⁴⁰Ar
<@mikeful> kissatehtaalla on miukuhihna.

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1585
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion » Thu Sep 06, 2012 11:33 pm

Noniin ja esa94:n hienon, sisältöön liittyvän ja keskusteluun paljon lisäarvoa tuovan viestin takia jaeltiin taas varoituksia ja banniruletti pyörähti. Palataanpa takaisin keskusteluun. Tätä viestiä EI tarvitse kommentoida.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
skinkken
Advanced Member
Posts: 453
Joined: Sat Sep 01, 2007 4:00 pm
Location: Helsinki

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by skinkken » Tue Sep 25, 2012 5:37 pm

Windows 7 home premium päätti viimeöisessä päivityksessä hävittää jonnekin aero-teeman (Läpinäkyvät palkit) ja laittaa tilalle windows 95 ikkunapalkit. Kun teemoista valitsee aero -kohdasta jonkin teemoista, vain taustakuva vaihtuu sen mukaisesti, mutta palkit pysyvät samoina. Jostain vianmäärityksestä painoin ja windows sanoi että nykyinen teema ei tue aeroa. Kyseessähän on nimenomaan aero-teema, valittu suoraan windowsin teemat -valikosta. Mitähän nyt tekisin?
Valmiit pelit: House of Horrors , Battle Zone , Über Ball , Itdoti , Space Chaos , Bloxxplosives
Projekti jota teen ehkä joskus vielä: viewtopic.php?f=11&t=2636 <-- Tämä rivi päivitetty 14.1.2013

User avatar
MaGetzUb
Guru
Posts: 1715
Joined: Sun Sep 09, 2007 12:35 pm
Location: Alavus

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by MaGetzUb » Tue Sep 25, 2012 6:56 pm

skinkken wrote:Windows 7 home premium päätti viimeöisessä päivityksessä hävittää jonnekin aero-teeman (Läpinäkyvät palkit) ja laittaa tilalle windows 95 ikkunapalkit. Kun teemoista valitsee aero -kohdasta jonkin teemoista, vain taustakuva vaihtuu sen mukaisesti, mutta palkit pysyvät samoina. Jostain vianmäärityksestä painoin ja windows sanoi että nykyinen teema ei tue aeroa. Kyseessähän on nimenomaan aero-teema, valittu suoraan windowsin teemat -valikosta. Mitähän nyt tekisin?
Olisikohan kyseessä mahdollisesti joku näytönohjaimen ajureihin viittaava vika? Kokeile vaikka päivitellä ne uudelleen, varmaa tietoa minulla ei ole mutta jos Wintoosa päivitys olisi kussut joitakin ajuriasetuksia tjsp. :D Useinhan pienibittisemmissä näyttötiloissa Windowssi vaihtaa teeman kevyempään ja köyhemmän näköisempään.. Alffakanavaa ei siis tueta silloin kunnolla. Tässä on vain oletukseni.
Solar Eclipse
Meneillä olevat Projektit:
We're in a simulation, and God is trying to debug us.

User avatar
skinkken
Advanced Member
Posts: 453
Joined: Sat Sep 01, 2007 4:00 pm
Location: Helsinki

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by skinkken » Tue Sep 25, 2012 10:11 pm

MaGetzUb wrote:
skinkken wrote:Windows 7 home premium päätti viimeöisessä päivityksessä hävittää jonnekin aero-teeman (Läpinäkyvät palkit) ja laittaa tilalle windows 95 ikkunapalkit. Kun teemoista valitsee aero -kohdasta jonkin teemoista, vain taustakuva vaihtuu sen mukaisesti, mutta palkit pysyvät samoina. Jostain vianmäärityksestä painoin ja windows sanoi että nykyinen teema ei tue aeroa. Kyseessähän on nimenomaan aero-teema, valittu suoraan windowsin teemat -valikosta. Mitähän nyt tekisin?
Olisikohan kyseessä mahdollisesti joku näytönohjaimen ajureihin viittaava vika? Kokeile vaikka päivitellä ne uudelleen, varmaa tietoa minulla ei ole mutta jos Wintoosa päivitys olisi kussut joitakin ajuriasetuksia tjsp. :D Useinhan pienibittisemmissä näyttötiloissa Windowssi vaihtaa teeman kevyempään ja köyhemmän näköisempään.. Alffakanavaa ei siis tueta silloin kunnolla. Tässä on vain oletukseni.
Päivitin ajurit ja alkoi toimia. :)
Valmiit pelit: House of Horrors , Battle Zone , Über Ball , Itdoti , Space Chaos , Bloxxplosives
Projekti jota teen ehkä joskus vielä: viewtopic.php?f=11&t=2636 <-- Tämä rivi päivitetty 14.1.2013

Storm_koulu

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Storm_koulu » Wed Sep 26, 2012 10:05 am

Taatero wrote:Pelasin eilen Deus Ex -peliä, ja FPS pysyi tiukasti kuudessäkymmenessä, kaikki asetukset täysillä. Nyt kun päätin jatkaa pelin tahkoamista, FPS pyörii kolmenkymmenen hujakoilla, vaikka laskin varjojen tasoa ja laitoin Vsync:in pois päältä. Mielestäni olen myös säätänyt kaikki virransäästönippelit pois päältä. Missä vika?

EDIT: Käynnistin koneen uudestaan, nyt taas iloisesti 60fps täysillä asetuksilla, ilman vsynciä noin 80 fps. hmm...
Itselläkin tulee tämä sama ongelma aina joskus.

User avatar
skinkken
Advanced Member
Posts: 453
Joined: Sat Sep 01, 2007 4:00 pm
Location: Helsinki

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by skinkken » Wed Sep 26, 2012 5:06 pm

http://www.speedtest.net/result/2203792126.png
Mielenkiintoinen tulos 8/1 megan netillä. Toistin testin 3 kertaa. Ja nyt tätä viestiä kirjoittaessa muuten ilmestyi firefoxin joku ruutu, jossa sanottiin että tämä lisäosa saattaa aiheuttaa vakaus- tai turvallisuusongelmia: Java 7 [jotain] ja että tämä poistetaan käytöstä, käynnistä firefox uudelleen. Käynnistin firefoxin uudelleen, ei auttanut.

Kännykän wifillä Ping 86 ms, Download 6174 kbps ja Upload 1320 mbps
Viereisellä koneella toimi vielä paremmin.


Käynnistän koneen uudestaan ja katson mikä on nopeus. Java 7:sta olen kuullut jotain tietoturvaongelmista. Onkohan nyt jokin virus koneella? F-secure ei ole ainakaan vielä sanonut mitään, koitan tehdä virustarkistuksen. Muuten kone toimii nopeasti, mutta netti ei.

EDIT: Käynnistin koneen uudelleen ja samalla windows teki jonkin päivityksen (1/1). Netti toimii nyt. Noin 3 viikon ajan muuten olen painanut ei java updatelle, joka sanoo että aikoo uninstallata java 6:n ja asentaa tilalle java 7. Mitä teen?
Valmiit pelit: House of Horrors , Battle Zone , Über Ball , Itdoti , Space Chaos , Bloxxplosives
Projekti jota teen ehkä joskus vielä: viewtopic.php?f=11&t=2636 <-- Tämä rivi päivitetty 14.1.2013

User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by axu » Wed Sep 26, 2012 7:18 pm

skinkken wrote:EDIT: Käynnistin koneen uudelleen ja samalla windows teki jonkin päivityksen (1/1). Netti toimii nyt. Noin 3 viikon ajan muuten olen painanut ei java updatelle, joka sanoo että aikoo uninstallata java 6:n ja asentaa tilalle java 7. Mitä teen?
Mahtoikohan hitaus liittyä jotenkin sen päivityksen lataukseen (vaikuttaa kyllä erikoiselta, että windows-päivityksen lataaminen veisi koko kaistan :D) ? Tuohon Javahommaan en ole niin paljon perehtynyt, että pystyisin varmana sanomaan, mutta kai siinä kuutosessa kaikki samat tietoturva-aukot on kuin seiskassa, jälkimmäisessä niitä vain korjataan. Jos Javan (tai muiden lisäkkeiden) tietoturva epäilyttää, laita noscript (skriptit eivät suoriudu ilman whitelistausta). Muistaakseni sieltä voi myös erikseen valita mitä lisäosia kontrolloidaan (jos esim. haluat Javascriptin pyörivän ilman eri käskyä, mutta Flashin ja Javan vain hyväksynnälläsi).
Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests