Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
skinkken
Advanced Member
Posts: 453
Joined: Sat Sep 01, 2007 4:00 pm
Location: Helsinki

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by skinkken » Wed Sep 26, 2012 8:39 pm

Ainiin sitten vielä unohdin sanoa että viimeisen 3 kk aikana Elisa-netti on kenkkuillut, tehnyt sellaisia 10-30 min pituisia lagitusaikoja mutta tuo äskeinen oli jotakin muuta koska kahdella eri koneella toimi eri tavalla. Mutta tällä hetkellä ainakin toimii.
Valmiit pelit: House of Horrors , Battle Zone , Über Ball , Itdoti , Space Chaos , Bloxxplosives
Projekti jota teen ehkä joskus vielä: viewtopic.php?f=11&t=2636 <-- Tämä rivi päivitetty 14.1.2013

Guest

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Guest » Thu Sep 27, 2012 12:04 am

Heip! Tarvitsisn hieman apua. Ja selvällä suomen kielellä, koska tietokone-slangi menee aivan totaalisen yli hilserajan, kiitos. Mikä avuksi kun kannettava jää jumittamaan uloskirjautumiseen? Eikä auta odottelu, kahen tunnin päästä sama tilanne. Ja sit menee hermo ja tökkään matolaatikon sammuksiin virtanapista. Tehnyt mokoma tätä jo kotvan aikaa. Ja ei ole Mac vaan Hp ja Windows Vista, enkä tarvitse kiitos ohjeistusta vaihtamaan. Köyhä ei voi aina valita. :( Toivottavasti jollakin olisi jotain neuvoa, en ole valmis maksamaan Microsoftin tuesta 72 egee.... Kiitos, kiitos! :D

User avatar
Combatti
Active Member
Posts: 101
Joined: Fri Jun 29, 2012 6:23 pm
Location: Kuhmo

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Combatti » Thu Sep 27, 2012 7:23 pm

Vieras wrote:Heip! Tarvitsisn hieman apua. Ja selvällä suomen kielellä, koska tietokone-slangi menee aivan totaalisen yli hilserajan, kiitos. Mikä avuksi kun kannettava jää jumittamaan uloskirjautumiseen? Eikä auta odottelu, kahen tunnin päästä sama tilanne. Ja sit menee hermo ja tökkään matolaatikon sammuksiin virtanapista. Tehnyt mokoma tätä jo kotvan aikaa. Ja ei ole Mac vaan Hp ja Windows Vista, enkä tarvitse kiitos ohjeistusta vaihtamaan. Köyhä ei voi aina valita. :( Toivottavasti jollakin olisi jotain neuvoa, en ole valmis maksamaan Microsoftin tuesta 72 egee.... Kiitos, kiitos! :D
Kuulostaa siltä, että siellä on jotain paskaa, jota kone ei jaksa sulkea ja jumittuu siihen. Kokeiles vaikkapa sulkea turhia palveluita(tehtävien hallinta(ctrl + alt + del) >>> palvelut) Jos et ole varma, mitä sulkea, niin kysy vain rohkeasti. Viruskin voi olla.
~Yhteiskuntaan kyllästynyt koodari.

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1163
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Thu Sep 27, 2012 7:54 pm

Ei palveluiden sulkeminen paljon auta, kun ne käynnistyvät aina uudestaan koneen käynnistymisen yhteydessä. Kannattaa msconfigin avulla tarkistaa, mitä kaikkia ohjelmia ja palveluita käynnistettään käynnistymisen yhteydessä. Siitä vaan sitten rohkeasti raksittamaan pois kaikkea turhaa. Monet ohjelmat käynnistävät tarvitsemansa palvelut itse jos ne eivät ole vielä päällä joten sinne kannattaa jättää lähinnä MS:n omia palveluita ja jotain ajureihin liittyviä (koneen valmistajan laittamat kannattaa myös jättää). Kaikki epäilyttävät vaan pois sieltä. Kyllä ne saa takaisin jos joku juttu lakkaakin toimimasta niiden takia. (Esim. Windows Live ID Sign-In assistantin sammuttaminen aiheuttaa mysteerisiä kaatumisia windows livea käyttävissä peleissä)
msconfigin saa käyntiin painamalla Win + R ja kirjoittamalla siihen msconfig.

Tämä on ihan suositeltu toimi kyllä vaikka kone ei olisikaan aivan onnettomassa kunnossa. Turhien ohjelmien karsiminen nopeuttaa reilusti käynnistymistä.

User avatar
Combatti
Active Member
Posts: 101
Joined: Fri Jun 29, 2012 6:23 pm
Location: Kuhmo

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Combatti » Sun Sep 30, 2012 10:10 am

Koska matkapuhelimetkin luokitellaan eräänlaisiksi tietokoneiksi, niin tännepä nakkaan kysymyksen. Saako Nokia C5-03:n kanssa yhteensopivia tehokkaita akkuja(1100mAh ei ole kovin paljon). Takakuoren uusiminen ei ole ongelma. Onhan tuossa sinänsä jo melko kestävä akku, mutta kestävämpi aina parempi. Tuon puhelimen vakio-akun virransyöttö on 3.7V ja en tiedä, kestääkö puhelin miten suurta volttiannosta.
~Yhteiskuntaan kyllästynyt koodari.

User avatar
Taatero
Advanced Member
Posts: 384
Joined: Tue May 27, 2008 6:06 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Taatero » Fri Oct 12, 2012 5:32 pm

Android-gurua tarvitaan! Kaikki alkoi siitä, kun huomasin että kaverini höyry-huawei pyöritti nettisivuja sulavasti siinä missä galaxy s:äni nyki kuin viimeistä päivää. Tästä tuohtuneena päätin rootata puhelimeni, ja pitkän taistelun jälkeen sain kuin sainkin asennettua android ICS:n (Cyanogen mod 9) siihen. Kaikki pelitää tosi fantsusti, paitsi 3g-yhteys. Tilanne on sillä tavalla kinkkinen, että käyttäessä "Maan sisäistä roamausta", eli käytännössä muiden operaattoreiden verkkoaja, 3g-yhteys toimii vallan mainiosti. Puhelin ei myöskään löydä saunalahtea "network operators" listalta, jossa siis näkyvät muut operaattorit kuten elisa, sonera ja dna. Mikä avuksi?
[color=#40BF00][u]koodaaja[/u][/color] wrote:Täyden turvan takaamiseksi avain olisi myös kuljetettava offlinenä suoraan tulevien viestien lähettäjältä niiden vastaanottajalle laitakaupungin hämärissä yöneljältä ja varmistettava, ettei kumpaakaan osapuolta seurata. Popliinitakkia suositellaan.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Fri Oct 12, 2012 6:47 pm

Taatero wrote:Android-gurua tarvitaan! Kaikki alkoi siitä, kun huomasin että kaverini höyry-huawei pyöritti nettisivuja sulavasti siinä missä galaxy s:äni nyki kuin viimeistä päivää. Tästä tuohtuneena päätin rootata puhelimeni, ja pitkän taistelun jälkeen sain kuin sainkin asennettua android ICS:n (Cyanogen mod 9) siihen. Kaikki pelitää tosi fantsusti, paitsi 3g-yhteys. Tilanne on sillä tavalla kinkkinen, että käyttäessä "Maan sisäistä roamausta", eli käytännössä muiden operaattoreiden verkkoaja, 3g-yhteys toimii vallan mainiosti. Puhelin ei myöskään löydä saunalahtea "network operators" listalta, jossa siis näkyvät muut operaattorit kuten elisa, sonera ja dna. Mikä avuksi?
Saunalahti toimii Elisan verkossa?

Image
⁴⁰Ar
<@mikeful> kissatehtaalla on miukuhihna.

User avatar
Taatero
Advanced Member
Posts: 384
Joined: Tue May 27, 2008 6:06 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Taatero » Fri Oct 12, 2012 7:24 pm

esa94 wrote:
Taatero wrote:Android-gurua tarvitaan! Kaikki alkoi siitä, kun huomasin että kaverini höyry-huawei pyöritti nettisivuja sulavasti siinä missä galaxy s:äni nyki kuin viimeistä päivää. Tästä tuohtuneena päätin rootata puhelimeni, ja pitkän taistelun jälkeen sain kuin sainkin asennettua android ICS:n (Cyanogen mod 9) siihen. Kaikki pelitää tosi fantsusti, paitsi 3g-yhteys. Tilanne on sillä tavalla kinkkinen, että käyttäessä "Maan sisäistä roamausta", eli käytännössä muiden operaattoreiden verkkoaja, 3g-yhteys toimii vallan mainiosti. Puhelin ei myöskään löydä saunalahtea "network operators" listalta, jossa siis näkyvät muut operaattorit kuten elisa, sonera ja dna. Mikä avuksi?
Saunalahti toimii Elisan verkossa?
Kyllä juu, mutta infrastruktuurin kannalta kyse on mielestäni kahdesta eri verkosta, sillä ainakin aikaisemmin verkkolistassa on näkynyt erikseen saunalahden verkko. Lisäksi 3g toimii vain roaming-moodissa, mikä implikoi että puhelin ei käytä oikeaa verkkoa. Mutta tiedä häntä, voisi varmaan käväistä kysymässä elisa shopitin jampereilta että josko he osaisivat korjata asian. Jos ei, niin sitten räpelletään niin kauan että toimii tai laitetaan 3g-liittymä poikki.
[color=#40BF00][u]koodaaja[/u][/color] wrote:Täyden turvan takaamiseksi avain olisi myös kuljetettava offlinenä suoraan tulevien viestien lähettäjältä niiden vastaanottajalle laitakaupungin hämärissä yöneljältä ja varmistettava, ettei kumpaakaan osapuolta seurata. Popliinitakkia suositellaan.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Fri Oct 12, 2012 10:31 pm

Kokeile lisätä Saunalahden APN-asetukset listaan
⁴⁰Ar
<@mikeful> kissatehtaalla on miukuhihna.

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by naputtelija » Mon Oct 15, 2012 12:16 pm

Miksi ubuntu ei näytä löytävän ATI Mobility Radeon-korttia, vaan näyttää Details>Overview>Graphics kohdassa Unknown? Miten saan ubuntun löytämään kortin, vai onko se jo löydetty?
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Mon Oct 15, 2012 3:37 pm

naputtelija wrote:Miksi ubuntu ei näytä löytävän ATI Mobility Radeon-korttia, vaan näyttää Details>Overview>Graphics kohdassa Unknown? Miten saan ubuntun löytämään kortin, vai onko se jo löydetty?


lspci -nn | grep VGA
⁴⁰Ar
<@mikeful> kissatehtaalla on miukuhihna.

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by naputtelija » Mon Oct 15, 2012 4:53 pm

esa94 wrote:
naputtelija wrote:Miksi ubuntu ei näytä löytävän ATI Mobility Radeon-korttia, vaan näyttää Details>Overview>Graphics kohdassa Unknown? Miten saan ubuntun löytämään kortin, vai onko se jo löydetty?


lspci -nn | grep VGA
Kiitos, nyt löytyi
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Mon Oct 15, 2012 10:53 pm

Storm wrote:Yritän saada asennettua Box2D Visual Studioon, mutta Cmake valittaa tämmöistä.

Code: Select all

cmake_minimum_required(VERSION 2.8)
Googlaamalla löytyi muiltakin samankaltaisia kokemuksia, muttei ratkaisua.
No onko sinulla vähintään versio 2.8 CMakesta?
⁴⁰Ar
<@mikeful> kissatehtaalla on miukuhihna.

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by naputtelija » Tue Oct 16, 2012 11:40 am

Storm wrote:Uusin versio 2.8.9 joka on ladattu Cmaken sivuilta.
Suosittelen reinstalloimaan cmaken. Kyse on todennäköisesti puutteellisesta rekisteriarvosta. Jos ei onnistu uninstalloiminen automaattisesti niin poista vaan manuaalisesti kaikki cmakeen liittyvä myös rekisteristä (aja regedit ja etsi cmake sekä poista)
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

User avatar
Sami345
Advanced Member
Posts: 349
Joined: Fri Aug 31, 2007 4:52 pm
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Sami345 » Fri Oct 26, 2012 8:43 pm

Taatero wrote:Android-gurua tarvitaan! Kaikki alkoi siitä, kun huomasin että kaverini höyry-huawei pyöritti nettisivuja sulavasti siinä missä galaxy s:äni nyki kuin viimeistä päivää. Tästä tuohtuneena päätin rootata puhelimeni, ja pitkän taistelun jälkeen sain kuin sainkin asennettua android ICS:n (Cyanogen mod 9) siihen. Kaikki pelitää tosi fantsusti, paitsi 3g-yhteys. Tilanne on sillä tavalla kinkkinen, että käyttäessä "Maan sisäistä roamausta", eli käytännössä muiden operaattoreiden verkkoaja, 3g-yhteys toimii vallan mainiosti. Puhelin ei myöskään löydä saunalahtea "network operators" listalta, jossa siis näkyvät muut operaattorit kuten elisa, sonera ja dna. Mikä avuksi?
Itse olen aina joutunut pitämään puhelinta "roaming"-tilassa Saunalahden kanssa ihan normaalilla firmwarella. Tabletilla, johon olen asentanut CM9, toimii juurikin tuolla maan sisäisellä roamingilla. Jos aito roaming huolettaa, voi sen poistaa käytöstä Oma Saunalahti -palvelusta.
Projektit: Fiperus - Jäädytetty pidemmäksi aikaa.
Voitot: Viikkokisa XIII, Pikapelikisa 3, Pikapelikisa 13
http://www.sami345.tk/

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Tue Oct 30, 2012 2:51 pm

Sami345 wrote:
Taatero wrote:Android-gurua tarvitaan! Kaikki alkoi siitä, kun huomasin että kaverini höyry-huawei pyöritti nettisivuja sulavasti siinä missä galaxy s:äni nyki kuin viimeistä päivää. Tästä tuohtuneena päätin rootata puhelimeni, ja pitkän taistelun jälkeen sain kuin sainkin asennettua android ICS:n (Cyanogen mod 9) siihen. Kaikki pelitää tosi fantsusti, paitsi 3g-yhteys. Tilanne on sillä tavalla kinkkinen, että käyttäessä "Maan sisäistä roamausta", eli käytännössä muiden operaattoreiden verkkoaja, 3g-yhteys toimii vallan mainiosti. Puhelin ei myöskään löydä saunalahtea "network operators" listalta, jossa siis näkyvät muut operaattorit kuten elisa, sonera ja dna. Mikä avuksi?
Itse olen aina joutunut pitämään puhelinta "roaming"-tilassa Saunalahden kanssa ihan normaalilla firmwarella. Tabletilla, johon olen asentanut CM9, toimii juurikin tuolla maan sisäisellä roamingilla. Jos aito roaming huolettaa, voi sen poistaa käytöstä Oma Saunalahti -palvelusta.
Juurihan kerroin miten lisätään Saunalahden APN-asetukset joilla se saattaa toimia ilman Roamingia
⁴⁰Ar
<@mikeful> kissatehtaalla on miukuhihna.

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1038
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Pettis » Thu Nov 01, 2012 5:33 pm

Mielestäni toi roaming-tarve johtuu siitä, että saunalahti toimii elisan verkossa ja puhelimen logiikan mukaan elisan verkon käyttö saunalahden liittymällä on roamingia.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
axu
Devoted Member
Posts: 854
Joined: Tue Sep 18, 2007 6:50 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by axu » Tue Dec 18, 2012 9:11 pm

Minulla on näyttö HDMI:llä kiinni tietokoneessa, ja jos näyttö sammutetaan tietokoneen ollessa päällä työpöydän resoluutio hyppää jonnekkin 800x600 tms. väliaikaisesti, joka vuorostaan sekoittaa työpöydän järjestyksen ja kutistaa auki olevat ikkunat. Miten resoluution saisi lukittua niin, ettei tätä tapahtuisi? Tietenkin löytyy ohjelmia, joilla saa kuvakkeet takaisin ruotuun, mutta tämä ikkunoiden pienentyminen häiritsee huomattavasti :(
Jos tämä viesti on kirjoitettu alle 5 min. sitten, päivitä sivu. Se on saattanut jo muuttua :roll:
Image

User avatar
Taatero
Advanced Member
Posts: 384
Joined: Tue May 27, 2008 6:06 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Taatero » Tue Dec 18, 2012 10:32 pm

Tulin nyt sattuneeksi lukemaan tätä ketjua, ja voin näin jälkeenpäin heittää että roamaus johtui romin mukana tulleesta modeemista. Jostain kumman syystä juuri saunlahden verkko ei suostu toimimaan monilla yleisimmistä modeemeista. Ratkaisu löytyikin sitten pienen googlailun jälkeen internetin syövereistä (taisi olla murobbs); flashasin nexus s:n pohjoismaalaisen modeemin omaan kännykkääni, ja hyvin se on pelittänyt. Puhelimet ovat rautapuolella melkolailla identtiset.
[color=#40BF00][u]koodaaja[/u][/color] wrote:Täyden turvan takaamiseksi avain olisi myös kuljetettava offlinenä suoraan tulevien viestien lähettäjältä niiden vastaanottajalle laitakaupungin hämärissä yöneljältä ja varmistettava, ettei kumpaakaan osapuolta seurata. Popliinitakkia suositellaan.

User avatar
Thudney
Newcomer
Posts: 26
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Thudney » Sun Dec 23, 2012 2:58 am

axu wrote:Minulla on näyttö HDMI:llä kiinni tietokoneessa, ja jos näyttö sammutetaan tietokoneen ollessa päällä työpöydän resoluutio hyppää jonnekkin 800x600 tms. väliaikaisesti, joka vuorostaan sekoittaa työpöydän järjestyksen ja kutistaa auki olevat ikkunat. Miten resoluution saisi lukittua niin, ettei tätä tapahtuisi? Tietenkin löytyy ohjelmia, joilla saa kuvakkeet takaisin ruotuun, mutta tämä ikkunoiden pienentyminen häiritsee huomattavasti :(
Itsellä on samantyylinen ongelma, kun menee fullscreeniin pääruudulla ja palaa takaisin(ohjelmasta riippumaton, youtube/videot eivät näytä vaikuttavan kuitenkaan), pomppaa resoluutio 1280*1024 -> fullhd 1920*1080 kakkosruudulla vaikka ei sitä edes tue vaan skaalaa ruudun siihen. kuvakkeiden järjestyksellä itselle ei ole väliä kun roskis vaan työpöydällä. Myöskin kun koneen käynnistää yön jälkeen, joutuu koneen käynnistämään ensin uusiksi että kakkosruudun ajurit löytyvät ja tämän jälkeen kakkosruutu on muuttunut tuohon fullhd resoluutioon... Kakkosruutu siis tulee hd4000 cpuuhun integroidun gpuun kautta, kun pääruutu(-dut koska eyefinity) tulee erillisen näyttiksen (7950flex) kautta. Ärsyttää säätää resoluutio jokakerta oikeaksi. Koneen uudelleen asennus ei auttanut tähän ongelmaan! (Siirryin ssd aikaan) Ongelma on siis edelleen olemassa ja siihen kaivattaisiin ratkaisua!
Thudney.net
3770K @4.7GHz OC vedellä

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 18 guests