Ongelmia tietokoneen kanssa

Muu yhteisön välinen keskustelu.
User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1163
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Sat Jun 09, 2012 7:54 am

Untitled.bmp wrote:Haluaisin saada netistä erään kuvan työpöydälleni, mutta, kun saan kuvan siihen, tarkkuus ja selvyys huonontuu paljon ja häiritsevästi.
Ei se huononnu vaan on koko ajan huono. Kannattaa etsiä kuva hausta vain suuria kuvia jolloin tarkkuus on riittävä.

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Sat Jun 09, 2012 2:16 pm

Ahah ei juma

mun pää tais just räjähtää
⁴⁰Ar
<@mikeful> kissatehtaalla on miukuhihna.

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Sun Jun 10, 2012 4:00 pm

Eh. Tuli nostalgiafiilis ja asensin vanhalle Dellin läppärille W 98:n. Nyt täytyisi enää saada ajurit grafiikkapiirille, äänille yms. Ajurit löytyy, mutta ongelmaksi muodostui niiden saaminen sille koneelle. Muistitikkua on turha yrittää, kun niiden ajurit (tai jtn sellaista) pitäisi saada asennettua ennenkuin tikun saa auki. CD aseman kautta yritin, mutta ei jostain kumman syystä avaa sitä cd:tä, jossa ne on tiedostoina. Nettiä en viitsi vielä tässä vaiheessa kytkeä, ennenkuin tiedän ettei muita vaihtoehtoja ole. Onko jotain kikkaa tai muuta hyvin yksinkertaista keinoa saada ne ajurit siihen koneeseen?

User avatar
esa94
Guru
Posts: 1855
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:35 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by esa94 » Sun Jun 10, 2012 5:39 pm

ItzRaines wrote:Eh. Tuli nostalgiafiilis ja asensin vanhalle Dellin läppärille W 98:n. Nyt täytyisi enää saada ajurit grafiikkapiirille, äänille yms. Ajurit löytyy, mutta ongelmaksi muodostui niiden saaminen sille koneelle. Muistitikkua on turha yrittää, kun niiden ajurit (tai jtn sellaista) pitäisi saada asennettua ennenkuin tikun saa auki. CD aseman kautta yritin, mutta ei jostain kumman syystä avaa sitä cd:tä, jossa ne on tiedostoina. Nettiä en viitsi vielä tässä vaiheessa kytkeä, ennenkuin tiedän ettei muita vaihtoehtoja ole. Onko jotain kikkaa tai muuta hyvin yksinkertaista keinoa saada ne ajurit siihen koneeseen?
Korppu?
⁴⁰Ar
<@mikeful> kissatehtaalla on miukuhihna.

User avatar
ItzRaines
Active Member
Posts: 211
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:59 pm

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by ItzRaines » Sun Jun 10, 2012 6:05 pm

esa94 wrote:
ItzRaines wrote:Eh. Tuli nostalgiafiilis ja asensin vanhalle Dellin läppärille W 98:n. Nyt täytyisi enää saada ajurit grafiikkapiirille, äänille yms. Ajurit löytyy, mutta ongelmaksi muodostui niiden saaminen sille koneelle. Muistitikkua on turha yrittää, kun niiden ajurit (tai jtn sellaista) pitäisi saada asennettua ennenkuin tikun saa auki. CD aseman kautta yritin, mutta ei jostain kumman syystä avaa sitä cd:tä, jossa ne on tiedostoina. Nettiä en viitsi vielä tässä vaiheessa kytkeä, ennenkuin tiedän ettei muita vaihtoehtoja ole. Onko jotain kikkaa tai muuta hyvin yksinkertaista keinoa saada ne ajurit siihen koneeseen?
Korppu?
No joo sinällään hyvä idea, kunhan siihen sopiva korppuasema löytyis vielä jostain. Hukkunut jonnekin. Sitten kun olisi vielä kone, jolla laittaa ne ajurit korpulle.

User avatar
Untitled.bmp
Member
Posts: 52
Joined: Sat May 12, 2012 7:11 pm
Location: C:/WINDOWS/system32

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Untitled.bmp » Mon Jun 25, 2012 3:14 pm

Nyt kun Dna vaivautunut päivittämään kolome gee verkkoaan, niin päätinpä, korvata nykyisen paskan(0.5mbps) yhteyden sillä 3G-yhteydellä, joka tännekin korpeen nyt suotiin, mutta ongelmana tuli, että en saa nettiä toimimaan tietokoneessa sillä nopeudella, jolla se toimi puhelimessa(6mbps). Vaan se pyörii edelleen vanhalla nopeudellaan(0.04mbps :-DD). Ei tämän toimintaan saaminen ole minulle elintärkeätä, mutta nettimaksukin vähenisi, kun saisi Kaisanetin kiristäjähinnan pois huolista, sillä maksan tuosta paskasta 30-50 euroa kuukaudessa, kun taas Dna:n yhteydellä porskutellaan 12 kertaa nopeammalla yhteydellä, hinnata vaan on tiputettu yksi nolla sieltä sivulta, eri 5e/kk + liittymän omat maksut. Puhelimella tuo toimii oikealla nopeudella, mutta koneella ei? Osaisiko joku fiksu antaa vinkkiä, mitä tehdä? Ainakaan vielä en ota Dna:n asiakaspalveluun yhteyttä-
Intel core i7 3960X 3,9ghz 15mb
Sapphire Radeon HD7970
160gb ssd
2tb hdd
8gb Ram
Windows 7 Ultimate 64-bit & Linux Ubuntu 12.04LTS

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1038
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Pettis » Mon Jun 25, 2012 5:32 pm

Untitled.bmp wrote:Nyt kun Dna vaivautunut päivittämään kolome gee verkkoaan, niin päätinpä, korvata nykyisen paskan(0.5mbps) yhteyden sillä 3G-yhteydellä, joka tännekin korpeen nyt suotiin, mutta ongelmana tuli, että en saa nettiä toimimaan tietokoneessa sillä nopeudella, jolla se toimi puhelimessa(6mbps). Vaan se pyörii edelleen vanhalla nopeudellaan(0.04mbps :-DD). Ei tämän toimintaan saaminen ole minulle elintärkeätä, mutta nettimaksukin vähenisi, kun saisi Kaisanetin kiristäjähinnan pois huolista, sillä maksan tuosta paskasta 30-50 euroa kuukaudessa, kun taas Dna:n yhteydellä porskutellaan 12 kertaa nopeammalla yhteydellä, hinnata vaan on tiputettu yksi nolla sieltä sivulta, eri 5e/kk + liittymän omat maksut. Puhelimella tuo toimii oikealla nopeudella, mutta koneella ei? Osaisiko joku fiksu antaa vinkkiä, mitä tehdä? Ainakaan vielä en ota Dna:n asiakaspalveluun yhteyttä-
Ota lankanetin piuha irti koneesta kun koitat 3G-yhteyttä. Muuten se menee ensisijaisesti lankanetin kautta.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
Untitled.bmp
Member
Posts: 52
Joined: Sat May 12, 2012 7:11 pm
Location: C:/WINDOWS/system32

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Untitled.bmp » Tue Jun 26, 2012 10:03 am

Pettis wrote:
Untitled.bmp wrote:Nyt kun Dna vaivautunut päivittämään kolome gee verkkoaan, niin päätinpä, korvata nykyisen paskan(0.5mbps) yhteyden sillä 3G-yhteydellä, joka tännekin korpeen nyt suotiin, mutta ongelmana tuli, että en saa nettiä toimimaan tietokoneessa sillä nopeudella, jolla se toimi puhelimessa(6mbps). Vaan se pyörii edelleen vanhalla nopeudellaan(0.04mbps :-DD). Ei tämän toimintaan saaminen ole minulle elintärkeätä, mutta nettimaksukin vähenisi, kun saisi Kaisanetin kiristäjähinnan pois huolista, sillä maksan tuosta paskasta 30-50 euroa kuukaudessa, kun taas Dna:n yhteydellä porskutellaan 12 kertaa nopeammalla yhteydellä, hinnata vaan on tiputettu yksi nolla sieltä sivulta, eri 5e/kk + liittymän omat maksut. Puhelimella tuo toimii oikealla nopeudella, mutta koneella ei? Osaisiko joku fiksu antaa vinkkiä, mitä tehdä? Ainakaan vielä en ota Dna:n asiakaspalveluun yhteyttä-
Ota lankanetin piuha irti koneesta kun koitat 3G-yhteyttä. Muuten se menee ensisijaisesti lankanetin kautta.
Lankanetin piuha=?
Intel core i7 3960X 3,9ghz 15mb
Sapphire Radeon HD7970
160gb ssd
2tb hdd
8gb Ram
Windows 7 Ultimate 64-bit & Linux Ubuntu 12.04LTS

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1163
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Tue Jun 26, 2012 10:23 am

Miten sinä yrität yhdistää koneesi nettiin? Onko sinulla joku mokkula vai mikä?

User avatar
Untitled.bmp
Member
Posts: 52
Joined: Sat May 12, 2012 7:11 pm
Location: C:/WINDOWS/system32

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Untitled.bmp » Tue Jun 26, 2012 1:32 pm

Käytän nykyäänkin laajakaistaa, jossa kaapeli koneeseen, mutta yritän saada puhelimen toimimaan modeemina. Mutta ongelma on, että en saa puhelinmodeemia toimimaan 2G-nopeutta nopeammin.
Intel core i7 3960X 3,9ghz 15mb
Sapphire Radeon HD7970
160gb ssd
2tb hdd
8gb Ram
Windows 7 Ultimate 64-bit & Linux Ubuntu 12.04LTS

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1163
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Tue Jun 26, 2012 1:43 pm

Untitled.bmp wrote:Käytän nykyäänkin laajakaistaa, jossa kaapeli koneeseen, mutta yritän saada puhelimen toimimaan modeemina. Mutta ongelma on, että en saa puhelinmodeemia toimimaan 2G-nopeutta nopeammin.
Eikö siis tuon kaapelin irroittaminen ja puhelimen kytkeminen usb-kaapelilla ja asiaan kuuluvalla ohjelmistolla (Nokialla "Nokia Suite") yhteyden muodostustaminen auta?

User avatar
Untitled.bmp
Member
Posts: 52
Joined: Sat May 12, 2012 7:11 pm
Location: C:/WINDOWS/system32

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Untitled.bmp » Tue Jun 26, 2012 1:51 pm

Eip.
Intel core i7 3960X 3,9ghz 15mb
Sapphire Radeon HD7970
160gb ssd
2tb hdd
8gb Ram
Windows 7 Ultimate 64-bit & Linux Ubuntu 12.04LTS

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1585
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion » Tue Jun 26, 2012 2:37 pm

Hmm. Mikäs puhelinmalli sinulla on? Voi olla ettei se toimi kunnon nopeudella modeemina. Voi myös olla että kun laitat kännykän koneeseen kiinni, laitat sen johonkin paikkaan jossa on huonompi kuuluvuus eikä 3G ihan yltä kyseiseen paikkaan.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
Untitled.bmp
Member
Posts: 52
Joined: Sat May 12, 2012 7:11 pm
Location: C:/WINDOWS/system32

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Untitled.bmp » Tue Jun 26, 2012 5:30 pm

VesQ wrote:Hmm. Mikäs puhelinmalli sinulla on? Voi olla ettei se toimi kunnon nopeudella modeemina. Voi myös olla että kun laitat kännykän koneeseen kiinni, laitat sen johonkin paikkaan jossa on huonompi kuuluvuus eikä 3G ihan yltä kyseiseen paikkaan.
Nokia C5-03 on puhelimena ja pidin kokoajan silmällä kännykän kuuluvuuspalkkia ja täydellä oli.
Intel core i7 3960X 3,9ghz 15mb
Sapphire Radeon HD7970
160gb ssd
2tb hdd
8gb Ram
Windows 7 Ultimate 64-bit & Linux Ubuntu 12.04LTS

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1585
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by valscion » Tue Jun 26, 2012 5:36 pm

Untitled.bmp wrote:
VesQ wrote:Hmm. Mikäs puhelinmalli sinulla on? Voi olla ettei se toimi kunnon nopeudella modeemina. Voi myös olla että kun laitat kännykän koneeseen kiinni, laitat sen johonkin paikkaan jossa on huonompi kuuluvuus eikä 3G ihan yltä kyseiseen paikkaan.
Nokia C5-03 on puhelimena ja pidin kokoajan silmällä kännykän kuuluvuuspalkkia ja täydellä oli.
Kuuluvuuspalkki mittaa kännykässäsi lähinnä sitä että kuinka hyvä GSM-yhteys sinulla on, ei sitä että oletko 3G alueella vai et. En tiedä Nokian C-malleista, mutta koska ne ovat vähän niitä halvempia kulutuspuhelimia niin en osaa odottaa niiltä huikeita ominaisuuksia. Veikkaisin siis että kyseessä on kännykkäsi rajoittuneisuus, jonka takia se ei pysty jakamaan täyttä 3G-nopeutta tietokoneellesi. Kunnon mokkulalla selviäisi tämä ongelma - voinet kyllä käydä DNA kaupassa pyytämässä testiksi mokkulaa kotiisi ja käyt sitten palauttamassa jos yhteys onkin huono. Pitäisi olla ilmaista.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1163
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Latexi95 » Tue Jun 26, 2012 5:56 pm

VesQ wrote: Kuuluvuuspalkki mittaa kännykässäsi lähinnä sitä että kuinka hyvä GSM-yhteys sinulla on, ei sitä että oletko 3G alueella vai et. En tiedä Nokian C-malleista, mutta koska ne ovat vähän niitä halvempia kulutuspuhelimia niin en osaa odottaa niiltä huikeita ominaisuuksia. Veikkaisin siis että kyseessä on kännykkäsi rajoittuneisuus, jonka takia se ei pysty jakamaan täyttä 3G-nopeutta tietokoneellesi. Kunnon mokkulalla selviäisi tämä ongelma - voinet kyllä käydä DNA kaupassa pyytämässä testiksi mokkulaa kotiisi ja käyt sitten palauttamassa jos yhteys onkin huono. Pitäisi olla ilmaista.
Kyllä tuolla puhelimella pitäisi onnistua 3g:n jakaminen koneelle oikein hyvin. Minulla on paljon vanhempi nokialainen ja siilläkin onnistuu mukavasti. Kuuluvuuspalkki tosiaankin ilmoittaa vain signaalin tason, mutta siinä alapuolella on teksti "3G" tai "3.5G" mikäli olet noiden vauhdikkaampien verkkojen alueella. Mikäli siinä on vain se mikä lienee puhelinpylväs niin olet 2g:n alueella.
Minulla siis on Nokia X6 Symbian 5th:lla ja DNA:n 1Mb netti mikä vaikuttaa toimivan oikein hyvin. Mökillä ei kuuluvuus riitä kuin GPRS:n tasolle joten data liikkuu vain noin 40kb/s siellä päin. :(

User avatar
Untitled.bmp
Member
Posts: 52
Joined: Sat May 12, 2012 7:11 pm
Location: C:/WINDOWS/system32

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Untitled.bmp » Wed Jun 27, 2012 12:37 pm

Ei kyllä näy 3G, eikä 3.5g merkintöä, mutta miksikäs sitten yhteysnopeus on testatuksi 6mbps? eli n. 700 kilotavn latausnopeus.
Intel core i7 3960X 3,9ghz 15mb
Sapphire Radeon HD7970
160gb ssd
2tb hdd
8gb Ram
Windows 7 Ultimate 64-bit & Linux Ubuntu 12.04LTS

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1038
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Pettis » Sun Jul 08, 2012 1:49 am

3G-liittymissä toi 3G-nopeus riippuu sijainnista, kuuluvuudesta, maston kuormituksesta ja sen tukemasta nopeudesta sekä päätelaitteen nopeudesta joissain tapauksissa.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
Combatti
Active Member
Posts: 101
Joined: Fri Jun 29, 2012 6:23 pm
Location: Kuhmo

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by Combatti » Tue Jul 10, 2012 12:03 pm

Mahtaneeko kenelläkään olla kokemusta Asusin X53-sarjan läppäreistä? Itse kun ostin kyseisen sarjan E-mallin, niin alkuvaikutus, oli hieno, mutta muutaman viikon käytön jälkeen hups: verkkokortti alkoi vittuilevaksi. Välillä lopetti toimintansa(Kone oli yhteydessä Internettiin, vaan ei ottanut mitään dataa vastaan, eikä lähettänytkään).Ja tiedä häntä onko Asusin Sonic Focusia tarkoitettu 3D-ääniin. Mutta itse sain 3D-pelin äänet kuulostamaan korvanraiskaukselta Sonic Focusilla. Onko kenelläkään muulla kokemuksia kyseisestä? Vai onko vika vain käyttäjässä? :-D
~Yhteiskuntaan kyllästynyt koodari.

User avatar
naputtelija
Devoted Member
Posts: 718
Joined: Wed Nov 03, 2010 8:56 pm
Location: Joku piste pohjoisessa.

Re: Ongelmia tietokoneen kanssa

Post by naputtelija » Wed Jul 11, 2012 12:27 am

Combatti wrote:Mahtaneeko kenelläkään olla kokemusta Asusin X53-sarjan läppäreistä? Itse kun ostin kyseisen sarjan E-mallin, niin alkuvaikutus, oli hieno, mutta muutaman viikon käytön jälkeen hups: verkkokortti alkoi vittuilevaksi. Välillä lopetti toimintansa(Kone oli yhteydessä Internettiin, vaan ei ottanut mitään dataa vastaan, eikä lähettänytkään).Ja tiedä häntä onko Asusin Sonic Focusia tarkoitettu 3D-ääniin. Mutta itse sain 3D-pelin äänet kuulostamaan korvanraiskaukselta Sonic Focusilla. Onko kenelläkään muulla kokemuksia kyseisestä? Vai onko vika vain käyttäjässä? :-D
Asusin läppärit ovat aina olleet melkoisia mummoille tarkoitettuja leluja, jossa on liikaa mukanatulevia taustaprosesseja. Kannattaa ostaa acer tai HP, asusilla on aina ollut tietääkseni tuollaisia ongelmia.
<Ize> Pitäs tehä allekirjotus..
<Ize> Vois keksiä jonkin nasahtavan sanonnan..
<Ize> Siitä tulis upea legenda ja kaikki vaihtaisivat allekirjoituksensa siihen.
<Ize> Ehkä ei kuitenkaa...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests