CoolBasic & netti = cbNetwork

Oletko tehnyt jotain, mistä muut voisivat hyötyä. Postita vinkit tänne.
User avatar
Koodiapina
Forum Veteran
Posts: 2396
Joined: Tue Aug 28, 2007 4:20 pm
Contact:

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by Koodiapina » Sun Jun 28, 2009 7:23 pm

programmer of DSG wrote:En kyllä tiedä, Mavin pukkas..
Et vain osannut, kyllä se mahdollista on.
Olen liian älykäs ollakseni väärässä. Jos olet kanssani eri mieltä, suosittelen sinua pohtimaan omaa elämänkatsomustasi ja sen perusteita.

User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by Viltzu » Sun Jun 28, 2009 10:56 pm

Hassua, ilmeisesti johtui siitä että osoitteessa oli %20 joka on kai väli? Puhuin nyt siis siitä PlaySoundista. ;3

DatsuniG
Advanced Member
Posts: 367
Joined: Fri Aug 15, 2008 9:57 pm

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by DatsuniG » Sun Jun 28, 2009 11:25 pm

Grandi wrote:Kuvaruudun koko vain piti olla säädetty oikeaksi ja latautumista odottaa melko kauan.
Tsädääm.

Code: Select all

SCREEN 800,600

DOOMVid = PlayAnimation("http://dl.speeddemosarchive.com/Doom2_UV/Doom2_UV_lv01_005.avi")
Repeat
    DrawAnimation DOOMVid,0,0,ScreenWidth(),ScreenHeight()
    DrawScreen
Until AnimationPlaying(DOOMVid) = 0
Hengität nyt manuaalisesti.

User avatar
Substance
Active Member
Posts: 234
Joined: Fri Mar 14, 2008 6:48 pm

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by Substance » Tue Jun 30, 2009 12:14 pm

DatsuniG wrote:
Grandi wrote:Kuvaruudun koko vain piti olla säädetty oikeaksi ja latautumista odottaa melko kauan.
Tsädääm.

Code: Select all

SCREEN 800,600

DOOMVid = PlayAnimation("http://dl.speeddemosarchive.com/Doom2_UV/Doom2_UV_lv01_005.avi")
Repeat
    DrawAnimation DOOMVid,0,0,ScreenWidth(),ScreenHeight()
    DrawScreen
Until AnimationPlaying(DOOMVid) = 0
Mulla mavitti, harmi.
EDIT:

damn you XP :D

Last edited by Substance on Tue Jun 30, 2009 12:34 pm, edited 2 times in total.
Substance aka LittleGreen
Red Encounter - shoot'em uppia - lataus

DatsuniG
Advanced Member
Posts: 367
Joined: Fri Aug 15, 2008 9:57 pm

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by DatsuniG » Tue Jun 30, 2009 12:18 pm

Kokeileppas tätä:

Code: Select all

    SCREEN 320,200

    DOOMVid = PlayAnimation("http://dl.speeddemosarchive.com/Doom2_UV/Doom2_UV_lv01_005.avi")
    Repeat
        DrawAnimation DOOMVid
        DrawScreen
    Until AnimationPlaying(DOOMVid) = 0
EDIT:

Vistalla toimi, XP:llä ei.

Hengität nyt manuaalisesti.

User avatar
CCE
Artist
Artist
Posts: 650
Joined: Mon Aug 27, 2007 9:53 pm

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by CCE » Tue Jun 30, 2009 1:14 pm

En tiedä mistä puhutte, mutta minulla kyseinen video toistuu moitteettomasti, ja alla on Windows XP Home.

User avatar
phons
Guru
Posts: 1056
Joined: Wed May 14, 2008 10:11 am

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by phons » Tue Jun 30, 2009 1:16 pm

ääni kuuluu mutta kuva ei näy... Ja lopussa ei suostu oikeen sulkemaan, joskus täytyy painaa Ctrl+Alt+Del ja sulkee prosessi.

Edit: Alkaa mennä vähän Offtopikiksi...
Last edited by phons on Tue Jun 30, 2009 1:52 pm, edited 1 time in total.
Image

User avatar
rami123
Advanced Member
Posts: 354
Joined: Mon Jun 23, 2008 8:20 pm
Location: Kittilä

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by rami123 » Tue Jun 30, 2009 1:17 pm

jaa-a :D pitääkös tuo näkyä väärinpäin ihan tarkoituksella?

kuva ja ääni toimivat kyllä, mutta itse kuva on väärinpäin.
EDIT:

kirjotusvirhe..

Last edited by rami123 on Tue Jun 30, 2009 1:41 pm, edited 1 time in total.

DatsuniG
Advanced Member
Posts: 367
Joined: Fri Aug 15, 2008 9:57 pm

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by DatsuniG » Tue Jun 30, 2009 1:40 pm

Perun puheeni tuosta XP:n toimimattomuudesta. Koneestani puuttui vain DivX-kodeekki.
Hengität nyt manuaalisesti.

Hipsu

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by Hipsu » Sun Jul 05, 2009 12:30 am

Jos minulla olisi palvelinkone ja haluaisin vaikkapa pelin joka toimisi etäisesti kuten vaikkapa Travian tms. Erona se että pelaajat lataisivat client-ohjelman omille koneilleen. Miten pystyn järjestämään vaikkapa 10 kaverini koneet ottamaan yhtetyttä samalle palvelimelle?

Kiitoksia jo etukäteen vastauksista. Pitäisiköhän se tehä Typeillä?

Hipsu

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by Hipsu » Sun Jul 05, 2009 12:32 am

Ja tarkennus: Siis Serverin pitäisi teitää montako konetta on yhteydessä ja kuka kukin on. Tämän lisäksi jokaisen pelajaan koneet pitäisi tietää montako muuta konetta on pelissä mukana ja ketkä ovat onlinessa.

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1584
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by valscion » Sun Jul 05, 2009 12:53 am

Voit tehdä nettisivun, jonne laitat tiedon palvelimen IP-osoitteesta (tai jos käytät aina yhtä ja samaa IP-osoitetta niin voit kovakoodata sen client-ohjelmaan). Sitten client hakisi sen ja yhdistäisi palvelimelle.

Palvelinta ei "pidä" tehdä typeillä, se on vain kaikista helpoin tapa. Suosittelen tutustumaan perinpohjin tuohon chattiesimerkkiin, joka tulee tuossa aloitusviestissä olevan cbNetwork.zip pakkauksen mukana =)

P.S.
Kannattaapi rekisteröityä foorumeille niin ei tarvise kahta viestiä pistää peräkkäin jos tuleekin jotain uutta mieleen. Ei se rekkaaminen niiiin vaikeaa ole, ja olettaen että jos aiot vielä alkaa palvelinta säätämään niin tulet melko varmasti tarvitsemaan vielä apua myöhemmin.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

hipsu

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by hipsu » Sun Jul 05, 2009 1:09 am

Itelläni ei ole sähköpostia, mutta äkkiäkös sellaisen hommaan. Pistän vielä (viimeisen viestini ilkeästi rekisteröimättä):

Nyt se valittaa että Connection Reset by Peer?
Ymmärtääkseni koodin ei pitäisi resetoida yhteyttä missään vaiheessa. Yritin lähettää koknaisluvun serveriltä clientille, mutta ei onnistu :?.

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1584
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by valscion » Sun Jul 05, 2009 2:14 am

hipsu wrote:Nyt se valittaa että Connection Reset by Peer?
Ymmärtääkseni koodin ei pitäisi resetoida yhteyttä missään vaiheessa. Yritin lähettää koknaisluvun serveriltä clientille, mutta ei onnistu :?.
Tarkistappa ensimmäisestä viestistä virheiden tarkastelulista. Sieltä yleensä löytyvät juuri tällaisten ongelmien vastaukset :). Jos taas listasta ei apua löydy, tarvitaan vähän enemmän tietoa, miten yrität kokonaislukuasi lähettää; koodinpätkä on yleensä se helpoin, mistä voi autella.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

Herra Nettisäheltäjä

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by Herra Nettisäheltäjä » Wed Aug 12, 2009 7:15 pm

Minä kun ole pienoinen tunari näissä asioissa, kysyisin että pitääkö serverin siis olla kokoajan käynnissä koneellani toimiakseen, vai voiko sen laittaa esimerkiksi jollekkin palvelimelle nettiin. Ja jos voi, miten se käytännössä tapahtuu?

Kiitos.

User avatar
Jare
Moderator
Moderator
Posts: 860
Joined: Mon Aug 27, 2007 10:18 pm
Location: Helsinki

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by Jare » Wed Aug 12, 2009 7:25 pm

Herra Nettisäheltäjä wrote:Minä kun ole pienoinen tunari näissä asioissa, kysyisin että pitääkö serverin siis olla kokoajan käynnissä koneellani toimiakseen, vai voiko sen laittaa esimerkiksi jollekkin palvelimelle nettiin. Ja jos voi, miten se käytännössä tapahtuu?

Kiitos.
Sulla pitää olla kone päällä aina, kun haluat tuon olevan toiminnassa. Tai sit joku Windows-pohjainen Terminal Server -palvelin, johon saat netin kautta etätyöpöytäyhteyden ja pääset ajamaan ohjelmia siellä. Vähän veikkaan tosin, ettei tuollaisia palvelimia ole ilmaiseksi saatavilla.

User avatar
Ilkka
Active Member
Posts: 201
Joined: Mon Oct 08, 2007 8:01 am

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by Ilkka » Sat Aug 22, 2009 3:02 pm

Voisko joku pistää esimerkkiä Sivun lataamisesta muistiin. Kun en saanut sitä toimimaan ku sähellin tuon Valtzun tuton kans :lol:
Image

User avatar
valscion
Moderator
Moderator
Posts: 1584
Joined: Thu Dec 06, 2007 8:46 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by valscion » Sat Aug 22, 2009 3:52 pm

Värikäs wrote:Voisko joku pistää esimerkkiä Sivun lataamisesta muistiin. Kun en saanut sitä toimimaan ku sähellin tuon Valtzun tuton kans :lol:
http://cbkk.systec.fi/koodi.php?id=177

EDIT (17.5.10): Toimiva linkki: http://vesq.jouluserver.com/cb/cbkk/GetHTTPString.CB
EDIT (3.8.10): Toimiva linkki taas: http://vesq.org/filestorage/cbkk/GetHTTPString.CB
Last edited by valscion on Tue Aug 03, 2010 2:37 pm, edited 1 time in total.
cbEnchanted, uudelleenkirjoitettu runtime. Uusin versio: 0.4.1 — Nyt myös sorsat GitHubissa!
NetMatch - se kunnon nettimättö-deathmatch! Avoimella lähdekoodilla varustettu
vesalaakso.com

DJ-Filbe
Devoted Member
Posts: 853
Joined: Sat Feb 20, 2010 3:18 pm

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by DJ-Filbe » Thu Jul 22, 2010 10:44 pm

Mites onnistuis tiedoston lukeminen merkkijonomuotoon ja sen sijoittaminen cb-muuttujaan?
EDIT:

Tiedosto siis todellakin sijaitsee palvelimella :D


User avatar
Viltzu
Guru
Posts: 1132
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:45 pm
Location: Alavieska
Contact:

Re: CoolBasic & netti = cbNetwork

Post by Viltzu » Thu Jul 22, 2010 11:57 pm

Daa eiköhän tuo tuolla GetHTTPStringillä toimi?
merkkijono$ = GetHTTPString("http://lolled.fi/tiedosto.txt")
EDIT:

Tuo funktiohan löytyy osoitteesta http://vesq.org/filestorage/cbkk/ Siellä myös muita hyödyllisiä koodeja. (Kiitos VesQ:lle)


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest