Tyhmät kysymykset (I/2015)

Voit pyytää apua ohjelmointiongelmiin täältä.
User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1038
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Post by Pettis » Thu Jul 16, 2015 5:16 pm

jusola wrote:Ongelma ei ole siinä sillä se toimii kolmannessa koodissa(erillinen ohjelma) ihan hyvin.
Onko kaikki kolme tiedostoa samassa hakemistossa?
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

Jurpo

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Post by Jurpo » Tue Oct 20, 2015 7:51 am

Voiko coolbasicilla jotenkin saada aikaan sen että kun koneen käynnistää niin ohjelma aukeaa automaattisesti? :ugeek:

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1163
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Post by Latexi95 » Tue Oct 20, 2015 5:27 pm

Jurpo wrote:Voiko coolbasicilla jotenkin saada aikaan sen että kun koneen käynnistää niin ohjelma aukeaa automaattisesti? :ugeek:
CB:ssä ei ole komentoa sellaiseen. Pystyt kuitenkin tekemään esimerkiksi .bat tiedoston ja suorittaa sen CB:llä (Execute komento) joka tekee kyseisen asian. Ohjelman asettaminen käynnistymään tietokoneen mukana vaatii järjestelmänvalvojan oikeuksia mikä pitää huomioida.

User avatar
Pettis
The Evil Admin
The Evil Admin
Posts: 1038
Joined: Sun Aug 26, 2007 5:08 pm
Location: Rovaniemi
Contact:

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Post by Pettis » Thu Oct 22, 2015 10:57 pm

Latexi95 wrote:
Jurpo wrote:Voiko coolbasicilla jotenkin saada aikaan sen että kun koneen käynnistää niin ohjelma aukeaa automaattisesti? :ugeek:
CB:ssä ei ole komentoa sellaiseen. Pystyt kuitenkin tekemään esimerkiksi .bat tiedoston ja suorittaa sen CB:llä (Execute komento) joka tekee kyseisen asian. Ohjelman asettaminen käynnistymään tietokoneen mukana vaatii järjestelmänvalvojan oikeuksia mikä pitää huomioida.
Käyttöjärjestelmän hommahan tuon on joka tapauksessa. Ohjelmointikielessä on hyvin vaikea olla tukea tuolle, sillä se vaatii kuitenkin jonkinlaisen "asennuksen" käyttöjärjestelmään. Latexin esimerkki on hyvä. Windowsissa voi käyttää ajastuksia tms. järjestelmän taskeja tuon toteuttamiseen käynnistyksen yhteydessä.
CB Repository .com - Sinne ne kaikki koodit menneet on!
MunVerkko - Ilmaisia foorumeita ja blogeja

User avatar
Koodari Urhea
Newcomer
Posts: 8
Joined: Mon Oct 28, 2013 5:29 pm
Location: Oulu

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Post by Koodari Urhea » Fri Dec 04, 2015 8:21 pm

Miten saisin tehtyä kaareutuvan viivan piirtokomennoilla?
EDIT:

Kiitos, tuo tapa toimii

Last edited by Koodari Urhea on Sat Dec 05, 2015 8:26 am, edited 2 times in total.
Koodari Urhea (ei ehkä ihan niin urhea)

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1163
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Post by Latexi95 » Sat Dec 05, 2015 1:21 am

Koodari Urhea wrote:Miten saisin tehtyä kaareutuvan viivan piirtokomennoilla?
Käytännössä monesta lyhyestä viivasta. Valmista piirtokomentoa tähän ei löydy, mutta ainakin joitain käyrien piirtofunktioita löytyy valmiina toteutuksina. Esimerkiksi tämä: http://www.cbrepository.com/codes/code/99/ Kaikki riippuu siitä millaisen käyrän haluat.

Optimointivinkkinä sellainen että, jos satut piirtämään useita viivoja yhteen putkeen, on nopeampaa piirtää, kun puskuri on lukittu (Lock ja Unlock komennot)

User avatar
Koodari Urhea
Newcomer
Posts: 8
Joined: Mon Oct 28, 2013 5:29 pm
Location: Oulu

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Post by Koodari Urhea » Sun Dec 20, 2015 6:29 pm

Miten saisin tehtyä funktion, jolle annetaan kaksi lausetta ja se etsii ensimmäisen lauseen tiedostosta ja korvaa sen toisella?

'Lauseet" eivät oikeastaan ole lauseita, koska niissä ei ole pistettä perässä. Yksi "lause" on siis omalla rivillään.
Koodari Urhea (ei ehkä ihan niin urhea)

MrMonday
Advanced Member
Posts: 377
Joined: Fri Oct 10, 2008 2:35 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Post by MrMonday » Mon Dec 21, 2015 7:13 pm

Koodari Urhea wrote:Miten saisin tehtyä funktion, jolle annetaan kaksi lausetta ja se etsii ensimmäisen lauseen tiedostosta ja korvaa sen toisella?

'Lauseet" eivät oikeastaan ole lauseita, koska niissä ei ole pistettä perässä. Yksi "lause" on siis omalla rivillään.
Coolbasicista löytyy jo valmiiksi funktio tuohon, katso manuaalista funktio "Replace".

User avatar
Koodari Urhea
Newcomer
Posts: 8
Joined: Mon Oct 28, 2013 5:29 pm
Location: Oulu

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Post by Koodari Urhea » Mon Dec 21, 2015 11:27 pm

Sen pitäisi etsiä se tiedotosta.
Koodari Urhea (ei ehkä ihan niin urhea)

User avatar
Latexi95
Guru
Posts: 1163
Joined: Sat Sep 20, 2008 5:10 pm
Location: Lempäälä

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Post by Latexi95 » Tue Dec 22, 2015 12:11 am

Käytännössä sinun on luettava OpenToReadin avulla tiedosto merkkijonoksi/-jonoiksi ja niistä vaikka Replacen avulla muuttaa teksti ja kirjoittaa OpenToWriten avulla tiedosto kokonaan uusiksi. OpenToEditin avulla tiedoston pätkän muokkaaminen ei toimi ellei muutettava merkkijono satu olemaan saman pituinen kuin paikalle vaihdettava, muuten tiedoston loppuosaa joutuisi siirtämään (eli tekemään käytännössä saman kuin alkuun selitin) tiedoston keskelle ei vaan siis pysty lisäämään(tai poistamaan) tavaraa vaan tiedoston joutuu ainakin osittain kirjoittamaan uudestaan.

Hene
Active Member
Posts: 122
Joined: Wed Apr 22, 2009 8:13 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Post by Hene » Sat Jan 09, 2016 11:01 pm

Mikä mahtaa olla helpoin tapa järjestää luvut A, B, C ja D suuruusjärjestykseen?
"Baby," I said. "I'm a genius but nobody knows it but me."

User avatar
atomimalli
Moderator
Moderator
Posts: 226
Joined: Wed Aug 29, 2007 3:55 pm

Re: Tyhmät kysymykset (I/2015)

Post by atomimalli » Thu Jan 14, 2016 3:22 am

Pidemmille listoille on järkevämpiä vaihtoehtoja, mutta tuli mieleen tämmönen vertailuvaihtelu:

Code: Select all

a=6:b=123:c=93:d=-2

tmp1=min(a,b):b=max(a,b):a=tmp1 // järjestetään parit (a,b) ja (c,d) nyt pienin on joko a tai c ja suurin joko d tai b
tmp1=min(c,d):b=max(c,d):a=tmp1

tmp1=min(a,c):b=max(a,c):a=tmp1 // varmistetaan, että a on nyt pienin kaikista, jäljelle jää b,c,e
tmp1=min(b,d):b=max(b,d):a=tmp1 //d on nyt isoin, sillä se on valittu kahdesta isoimmasta

tmp1=min(b,c):b=max(b,c):a=tmp1 //järjestetään jäljelle jääneet b ja c

print a+",  "+b+", "+c+", "+d

Toivottavasti toimii.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests